Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων. ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2018

Χυμοί φρούτων: Είναι μια υγιεινή επιλογή;

Θα αναθεωρήσετε ό,τι πιστεύατε μέχρι τώρα για τους χυμούς φρούτων.

Χυμοί φρούτων: Είναι μια υγιεινή επιλογή; | vita.grAν και τα φρούτα αποτελούν μια πολύ υγιεινή επιλογή για τους περισσότερους ανθρώπους, δεν ισχύει το ίδιο και για τους χυμούς φρούτων.
Οι χυμοί φρούτων περιέχουν τόση ζάχαρη όση τα αναψυκτικά τύπου κόλα!
Δεν περιέχουν φυτικές ίνες και δεν απαιτούν μάσημα, οδηγώντας στην εύκολη κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων ζάχαρης.
Οι περισσότεροι χυμοί που κυκλοφορούν στο εμπόριο δεν είναι καν «αληθινοί» χυμοί φρούτων. Αποτελούνται από νερό ανακατεμένο με κάποιο συμπυκνωμένο χυμό και μεγάλη ποσότητα προστιθέμενης ζάχαρης.
Ακόμα και αν φτιάξετε μόνη σας φυσικό χυμό πορτοκαλιού, πάλι δεν είναι καλή ιδέα. Σκεφτείτε ότι ένα ποτήρι με φυσικό χυμό πορτοκαλιού περιέχει τόση ζάχαρη όση υπάρχει σε δύο ολόκληρα πορτοκάλια.
Τα smoothies αποτελούν μια μέση λύση, μεταξύ φρούτων και χυμών φρούτων, αφού αν ρίξετε ολόκληρο το φρούτο στο μπλέντερ είναι καλύτερη λύση από το να πιείτε μόνο τον χυμό του. Και πάλι, πάντως, η καλύτερη επιλογή που μπορείτε να κάνετε είναι να καταναλώσετε ολόκληρο το φρούτο!
Αν λοιπόν αποφεύγετε τη ζάχαρη για λόγους υγείας ή για να αδυνατίσετε, τότε θα πρέπει να αποφεύγετε την κατανάλωση χυμών φρούτων. Άλλωστε, η μικρή ποσότητα αντιοξειδωτικών που περιέχουν δεν αντισταθμίζει τη μεγάλη ποσότητα ζάχαρης με την οποία σας επιβαρύνουν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου