Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018

Θα χορτάσουμε με υποσχέσεις…

 Κυριακή 11/11/18

Το προεκλογικό παραμύθι γνωρίζει νέες στιγμές λαμπράς δόξης από τον κ. Τσίπρα και τους υπουργούς του. Με τη συνήθη ευκολία που τον διακρίνει μοιράζει αφειδώς υποσχέσεις προς πάσα κατεύθυνση, ελπίζοντας ότι θα τις εξαργυρώσει στις επερχόμενες κάλπες.
Αφού έλυσε με τη βοήθεια της αριστεράς του Κυρίου το θέμα του χωρισμού κράτους και εκκλησίας, με τη γνωστή μέθοδο τα βγάζω από τη μια τσέπη και τα βάζω στην άλλη, ανεβάζει τώρα τη νέα παράσταση με τις 10.000 προσλήψεις. Δεν μπορούν βέβαια να γίνουν τώρα, αφού παρά την καθαρή έξοδο από το μνημόνιο, η τρόικα παραμονεύει, αλλά δεν κοστίζει και τίποτε να προεξοφλείς από σήμερα τι θα γίνει το 2020…
Είχε προηγηθεί το έργο …ηθικής συνέπειας για τα αναδρομικά ενστόλων, δικαστικών, γιατρών και πανεπιστημιακών. Ο πρωθυπουργός μοιράζει χρήμα, όχι γιατί είναι υποχρεωμένος από την απόφαση του ΣτΕ, αλλά γιατί ο ίδιος αισθάνεται την ανάγκη της ηθικής συνέπειας, σε αντίθεση με τους αδίστακτους προκατόχους του. Ξέχασε βέβαια να πει ότι ο νόμος Κατρούγκαλου ενσωμάτωσε την απόφαση του δικαστηρίου, για αυτό και προβλέπει τον επανυπολογισμό των συντάξεων, ώστε σε περίπτωση που κάποιοι τα διεκδικήσουν, να έχει έτοιμη την απάντηση ότι παίρνουν περισσότερα από όσα δικαιούνται.
Αυτά όμως είναι ψιλά γράμματα για τον πρωθυπουργό που θα έσκιζε τα μνημόνια, θα έδιωχνε τη Μέρκελ, θα καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ. Αυταπάτες που προφανώς ξεχνιούνται γρήγορα, αφού στη συνέχεια και μνημόνιο υπέγραψε και εφάρμοσε απολύτως τις δεσμεύσεις που είχε υπογράψει με τα υπερπλεονάσματα. Χάρις στα οποία τώρα μπορεί να παριστάνει τον ανοιχτοχέρη και να μοιράζει ότι επιτρέπουν οι «θεσμοί» να περισσεύει.
Προεκλογική περίοδος γαρ κι ο πρωθυπουργός επανήλθε σε αυτό που ξέρει να κάνει καλά. Να μοιράζει υποσχέσεις, ελπίδες και οράματα, αφού μόνος αυτός έχει το ηθικό πλεονέκτημα της συνέπειας και της αλήθειας. Από το τάξιμο άλλωστε, όπως έλεγαν και ορισμένοι του παλιού πολιτικού συστήματος, που συνεχώς λοιδορεί, κανείς δεν έχασε… Κι απολύτως συνεπής ο νέος κι άφθαρτος, συνεχίζει ακάθεκτος τις παλιές καλές παραδόσεις.
TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου