Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων.

Αγαπητέ Φίλε, Αγαπητή Φίλη,

Εάν δεν μιλάτε καλά Ελληνικά η ιστοσελίδα μας σας δίνει την ευκαιρία να διαβάσετε όλα τα άρθρα στη γλώσσα της αρεσκείας πατώντας το “ποντικάκι” εδώ αριστερά που λέει Translate, Επιλογή Γλώσσας και διαλέξτε τη γλώσσα που καταλαβαίνετε καλύτερα! Σας παρακαλούμε να το πείτε και σε άλλους. Σας ευχαριστούμε και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.


Dear friend

if Greek is not your primary language, now, you can read this web page: paneliakos.com in almost 100 different languages. On the left side here, you will see Translate Επιλογή Γλώσσας”, click with computer mouse on top of “Επιλογή Γλώσσας” and read our web page in the language of your preference. Now you could read paneliakos.com in almost 100 languages in a mater of a few seconds. Please tell others. Thank you.

HAPPY HOLIDAYS

Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2018

Θα χορτάσουμε με υποσχέσεις…

 Κυριακή 11/11/18

Το προεκλογικό παραμύθι γνωρίζει νέες στιγμές λαμπράς δόξης από τον κ. Τσίπρα και τους υπουργούς του. Με τη συνήθη ευκολία που τον διακρίνει μοιράζει αφειδώς υποσχέσεις προς πάσα κατεύθυνση, ελπίζοντας ότι θα τις εξαργυρώσει στις επερχόμενες κάλπες.
Αφού έλυσε με τη βοήθεια της αριστεράς του Κυρίου το θέμα του χωρισμού κράτους και εκκλησίας, με τη γνωστή μέθοδο τα βγάζω από τη μια τσέπη και τα βάζω στην άλλη, ανεβάζει τώρα τη νέα παράσταση με τις 10.000 προσλήψεις. Δεν μπορούν βέβαια να γίνουν τώρα, αφού παρά την καθαρή έξοδο από το μνημόνιο, η τρόικα παραμονεύει, αλλά δεν κοστίζει και τίποτε να προεξοφλείς από σήμερα τι θα γίνει το 2020…
Είχε προηγηθεί το έργο …ηθικής συνέπειας για τα αναδρομικά ενστόλων, δικαστικών, γιατρών και πανεπιστημιακών. Ο πρωθυπουργός μοιράζει χρήμα, όχι γιατί είναι υποχρεωμένος από την απόφαση του ΣτΕ, αλλά γιατί ο ίδιος αισθάνεται την ανάγκη της ηθικής συνέπειας, σε αντίθεση με τους αδίστακτους προκατόχους του. Ξέχασε βέβαια να πει ότι ο νόμος Κατρούγκαλου ενσωμάτωσε την απόφαση του δικαστηρίου, για αυτό και προβλέπει τον επανυπολογισμό των συντάξεων, ώστε σε περίπτωση που κάποιοι τα διεκδικήσουν, να έχει έτοιμη την απάντηση ότι παίρνουν περισσότερα από όσα δικαιούνται.
Αυτά όμως είναι ψιλά γράμματα για τον πρωθυπουργό που θα έσκιζε τα μνημόνια, θα έδιωχνε τη Μέρκελ, θα καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ. Αυταπάτες που προφανώς ξεχνιούνται γρήγορα, αφού στη συνέχεια και μνημόνιο υπέγραψε και εφάρμοσε απολύτως τις δεσμεύσεις που είχε υπογράψει με τα υπερπλεονάσματα. Χάρις στα οποία τώρα μπορεί να παριστάνει τον ανοιχτοχέρη και να μοιράζει ότι επιτρέπουν οι «θεσμοί» να περισσεύει.
Προεκλογική περίοδος γαρ κι ο πρωθυπουργός επανήλθε σε αυτό που ξέρει να κάνει καλά. Να μοιράζει υποσχέσεις, ελπίδες και οράματα, αφού μόνος αυτός έχει το ηθικό πλεονέκτημα της συνέπειας και της αλήθειας. Από το τάξιμο άλλωστε, όπως έλεγαν και ορισμένοι του παλιού πολιτικού συστήματος, που συνεχώς λοιδορεί, κανείς δεν έχασε… Κι απολύτως συνεπής ο νέος κι άφθαρτος, συνεχίζει ακάθεκτος τις παλιές καλές παραδόσεις.
TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου