Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου, 2018

  • * Συλλήψεις για 43 κιλά χασίς στη Θεσπρωτία. Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, εντόπισαν και σταμάτησαν για έλεγχο το Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε 39χρονος στην Θεσπρωτία. 
  • * Κοσμήτορας φιλοσοφικής: Ο Ρουβίκωνας δεν μπορεί να γίνει φοιτητική ομάδα. «Δεν πρέπει με κανέναν τρόπο να επιτρέψουμε να πλήξει το έργο της σχολής, και να επιτρέψουμε πράξεις που αντίκεινται στην ακαδημαϊκή ηθική και στις ακαδημαϊκές αρχές γενικότερα» ανέφερε μεταξύ άλλων η κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής Ελένη Καραμαλέγκου.
  • * Σεισμός 4,2R στη Ζάκυνθο. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 23 χλμ. νοτιοδυτικά της Ζακύνθου και το εστιακό του βάθος υπολογίστηκε στα 10 χλμ.
  • * Ιωάννινα: Σύρος πρόσφυγας βίασε τρίχρονο αγοράκι σε hotspot. Ένας 20χρονος Σύρος κατηγορείται για βιασμό ενός τρίχρονου αγοριού μέσα σε hotspot στην Ήπειρο. Ο νεαρός συνελήφθη την Πέμπτη. 
  • * Τζόκερ: Νέο τζακ ποτ στις δύο πρώτες κατηγορίες. Για μία ακόμη φορά δεν αναδείχθηκαν νικητές στις δύο πρώτες κατηγορίες (5+1 και 5). 
Κόσμος
  • * ΗΠΑ: Αυξήθηκαν κατά 13% οι εξαγωγές όπλων . Οι πωλήσεις όπλων των ΗΠΑ σε ξένες κυβερνήσεις αυξήθηκαν κατά 13% και ανήλθαν σε αξία 192,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων το οικονομικό έτος που ολοκληρώθηκε την 30ή Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε χθες το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, μετά τη χαλάρωση των περιορισμών που επιβάλλονται σε αυτές σε συνδυασμό με τις προσπάθειες στο ανώτατο επίπεδο για το κλείσιμο συμφωνιών. 
  • * Τατζικιστάν: Τουλάχιστον 27 οι νεκροί από καταστολή εξέγερσης σε φυλακή. Tουλάχιστον 25 φυλακισμένοι, ένας σωφρονιστικός υπάλληλος κι ένας αστυνομικός σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια εξέγερσης σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στο βόρειο τμήμα του Τατζικιστάν, ανέφεραν πηγές προσκείμενες στα σώματα ασφαλείας την Πέμπτη. 
  • * O Τραμπ περιορίζει δραστικά το δικαίωμα υποβολής αίτησης ασύλου. Η κυβέρνηση Τραμπ ανακοίνωσε την Πέμπτη τη λήψη ενός μέτρου που περιορίζει δραστικά τη δυνατότητα υποβολής αιτήσεων για τη χορήγηση ασύλου από μετανάστες και πρόσφυγες: το σχέδιό της προβλέπει να απαγορευθεί σε όσους και όσες περνούν παράτυπα τα νότια σύνορα των ΗΠΑ να ζητούν προστασία. 
  • * Ο «Πόλεμος κατά της Τρομοκρατίας» έχει σκοτώσει 500.000 ανθρώπους από το 2001. Τουλάχιστον 500.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στο Ιράκ, το Αφγανιστάν και το Πακιστάν αφότου οι ΗΠΑ κήρυξαν τον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας», μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, σύμφωνα με μελέτη που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. 
  • * Γαλλία: Η Πακιστανή Άσια Μπίμπι είναι καλοδεχούμενη αν το επιθυμεί. Η Γαλλία είναι πρόθυμη να υποδεχτεί την Μπίμπι, εφόσον εκείνη το επιθυμεί, εξήγησε η εκπρόσωπος του Κε ντ' Ορσέ, Ανιές φον ντερ Μιλ. 

Πολιτική

  • * Το Ποτάμι: Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Με σκωπτικό τρόπο σχολίασε το Ποτάμι την συνέντευξη του πρωθυπουργού στον Alpha. 
  • * Κίνημα Αλλαγής: Έχουν χάσει και τον λογαριασμό. Στην προσπάθεια τους να διαχειριστούν την ήττα τους, έχουν χάσει και τον λογαριασμό, αναφέρει το Κίνημα Αλλαγής για την συνέντευξη του πρωθυπουργού. 
  • * ΝΔ: Καλό βράδυ κ. Τσίπρα. Την κατηγορία ότι ο πρωθυπουργός και ο Πάνος Καμμένος «συνεχίζουν να κοροϊδεύουν σε πλήρη συνεννόηση τους πολίτες», εξαπέλυσε η ΝΔ. .
  • ΚΚΕ: Η καθημερινότητα δείχνει το μέγεθος της κοροϊδίας του κ. Τσίπρα. «Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, ότι η κυβέρνηση έφτασε στο σημείο να δικαιολογεί, στο όνομα του "δημοσίου συμφέροντος", τις άδικες περικοπές που υπέστησαν οι συνταξιούχοι - ακόμη κι αυτές που έκαναν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ - προκειμένου να εμποδίσει τις διεκδικήσεις τους» προσθέτει το ΚΚΕ. 
  • * Εξαγγελία Τσίπρα: «Εντός του 2019 η προκήρυξη 10.000 προσλήψεων». Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν κανονικά τον Οκτώβρη του 2019 και εκτίμησε ότι παρά το γεγονός ότι ο Πάνος Καμμένος δεν θα υπερψηφίσει την Συμφωνία των Πρεσπών δεν θα οδηγήσει σε διάλυση την κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. .

Οικονομία

  • * Η Ελλάδα στην 29η θέση στον Δείκτη Διεθνούς Φορολογικής Ανταγωνιστικότητας . Στην 29η θέση ανάμεσα στις 35 χώρες του ΟΟΣΑ κατατάσσεται η Ελλάδα σύμφωνα με τον φετινό Δείκτη Διεθνούς Φορολογικής Ανταγωνιστικότητας του Tax Foundation που αξιοποιεί στοιχεία του 2018 και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τοΚΕΦίΜ. 
  • * ΣΕΒ: Ένας Έλληνας παράγει εισόδημα που καταναλώνουν τρεις. Η ανεργία μειώνεται σταδιακά, από 28% το 2013 σε 20% το 2018 και η μείωση αυτή αναμένεται να επιταχυνθεί καθώς η οικονομία έχει εισέλθει σε φάση ανάκαμψης, επισημαίνει ο ΣΕΒ. 
  • * Αυξημένη η επιχειρηματική αισιοδοξία των οικογενειακών επιχειρήσεων . Αυξημένη είναι η επιχειρηματική αισιοδοξία από τις οικογενειακές επιχειρήσεις παγκοσμίως, σύμφωνα με την έρευνα Family Business Survey 2018 της PwC που δημοσιεύτηκε σήμερα.
  • * Επιμένει το ΔΝΤ στην ανάγκη περικοπής των συντάξεων. Αν και το Ταμείο δεν έχει πλέον σχέση με το πρόγραμμα της Ελλάδος εντούτοις επιμένει ότι είναι αναγκαίες οι περικοπές στις συντάξεις. 
  • * Γιατί οι Έλληνες συνταξιούχοι μεταναστεύουν στην πιο φτωχή χώρα της Ευρώπης. Το Bloomberg σημειώνει ότι η απόφαση αυτή της μετανάστευσης έρχεται την ώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να καταργήσει τις νέες περικοπές στις συντάξεις, σε μία κίνηση, με την οποία ρισκάρει να στείλει το μήνυμα πως κάνει πίσω στις μεταρρυθμίσεις. .

Αθλητισμός

  • * Europa League: Στους «32» Λάτσιο και Τσέλσι. Λάτσιο (8ος όμιλος) και Τσέλσι (12ος) βρίσκονται από σήμερα στην επόμενη φάση του Europa League, μετά τις νίκες τους επί των Μαρσέιγ και ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ. 
  • * Euroleague: Αγχωτική νίκη της ΤΣΣΚΑ στο Μιλάνο. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έφυγε... ατσαλάκωτη από την πρωτεύουσα της μόδας, το Μιλάνο, δίνοντας συνέχεια στη «συγκατοίκηση» της με την Ρεάλ Μαδρίτης στην κορυφή της κατάταξης της Euroleague. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη επικράτησε με 90-85 της Αρμάνι, για την 6η αγωνιστική της διοργάνωσης, διευρύνοντας το αήττητο σερί της και υποχρεώνοντας τους Ιταλούς στη δεύτερη τους απώλεια. 
  • * Europa League: Ζωντανός για πρόκριση ο Ολυμπιακός. Ένα περίπου τέλειο πρώτο ημίχρονο έκανε ο Ολυμπιακός κόντρα στην Ντουντελάνζ, στο οποίο έβαλε τις βάσεις για το «τρίποντο» από νωρίς, πραγματοποιώντας ένα σχεδόν ιδανικό ξεκίνημα.  Τελικά ο Ολυμπιακός κέρδισε με 5-1 ενώ ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε στην Ρουμανία με 1-0.
  • * Η Παρί Σεν Ζερμέν κατηγορείται για ρατσιστικά scoutings. Οι υπεύθυνοι της γαλλικής ομάδας εξετάζουν τις κατηγορίες για ρατσιστικές επιλογές των ανιχνευτών ταλέντων προκειμένου να περιοριστεί ο αριθμός των έγχρωμων αθλητών. 
  • * Χουλτ: «Ζητήσαμε συγγνώμη ο ένας στον άλλο με τον Τσόσιτς». «Ανταλλάξαμε κάποια λόγια μεταξύ μας. Είχαμε μία διαφωνία. Τέτοια πράγματα συμβαίνουν κατά την διάρκεια μιας αναμέτρησης μες το γήπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου