Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου, 2018

  • Παραδόθηκε η σορός του Κατσίφα στην οικογένειά του στους Βουλιαράτες(video). Η εισαγγελία Τιράνων, ύστερα από την παρέμβαση της αλβανικής προεδρίας, έκανε δεκτό το αίτημα της οικογένειας, η οποία ζει δραματικές στιγμές. .
  • Η εισαγγελική πρόταση για την υπόθεση των υποβρυχίων. Για ποιούς πρότεινε ενοχή και για ποιούς απαλλαγή η εισαγγελέας. .
  • Αναστάτωση στην ιεραρχία από την συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου. Τα πάνω κάτω έχουν έρθει στην ιεραρχία μετά την συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου, καθώς αρκετοί μητροπολίτες τάσσονται υπέρ της συμφωνίας και άλλοι την κατακεραυνώνουν. .
  • Ανοίγει ξανά το σχολείο των Αντικυθήρων ύστερα από 27 χρόνια. «Η είδηση είναι πως για πρώτη φορά μετά από το 1991 όταν έκλεισε, το Δημοτικό Σχολείο Αντικυθήρων θα ανοίξει ξανά με τρεις μαθητές» γνωστοποίησε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ ΜΠΕ, "Πρακτορείο FM 104,9" ο δήμαρχος Κυθήρων, Ανδρέας Χαρχαλάκης. 

Κόσμος

  • Ο περιφερειακός ρόλος της Κύπρου στη συνάντηση Χριστοδουλίδη-Μπόλτον. Συνάντηση στον Λευκό Οίκο είχε την Τετάρτη ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του προέδρου Τραμπ, τον Τζον Μπόλτον. .
  • Νέος υπουργός Άμυνας και νέος αρχηγός του γενικού επιτελείου στην Υεμένη. Ο πρόεδρος της Υεμένης Αμπντ Ράμπου Μανσούρ αλ Χάντι διόρισε τον πρώην επικεφαλής του γενικού επιτελείου Μοχάμεντ Μακντίσι νέο υπουργό Άμυνας της χώρας. .
  • Ο Λευκός Οίκος ανακαλεί τη διαπίστευση δημοσιογράφου που εκνεύρισε τον Τραμπ. Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε χθες βράδυ ότι ανακαλεί μέχρι νεοτέρας τη διαπίστευση ενός δημοσιογράφου του CNN, λίγες ώρες αφού ο συντάκτης του τηλεοπτικού δικτύου που καλύπτει την αμερικανική προεδρία είχε έναν εξαιρετικά τεταμένο διάλογο με τον Τραμπ στη συνέντευξη Τύπου, μία ημέρα μετά τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ. .
  • Δημοκρατικοί: Ο Τραμπ κάτι κρύβει με την αποπομπή του Σέσιονς. Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ απαίτησε ο Μάθιου Ουίτακερ, ο υπηρεσιακός υπουργός Δικαιοσύνης, να αυτοεξαιρεθεί από την ευθύνη της επίβλεψης της έρευνας για τη φερόμενη ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ, την οποία διενεργεί ο ομοσπονδιακός ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούλερ. .
  • Υεμένη: 14 εκατομμύρια άνθρωποι κινδυνεύουν να λιμοκτονήσουν . Τριάντα πέντε υεμενίτικες και διεθνείς μη κυβερνητικές οργανώσεις ζήτησαν την Τετάρτη την «άμεση διακοπή των εχθροπραξιών» στην Υεμένη, χώρα όπου όπως τόνισαν «14 εκατομμύρια» άνθρωποι πλέον «απειλούνται με λιμοκτονία». .

Πολιτική

  • Καμμένος: Καμία άλλη πολεμική αεροπορία δεν έχει τόσους ήρωες. Ο υπουργός Άμυνας χαρακτήρισε «ανυπολόγιστη» την προσφορά της πολεμικής αεροπορίας, λέγοντας ότι «καμία άλλη αεροπορία δεν έχει τόσους ήρωες». .
  • Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για τα αναδρομικά-Ποιους αφορά. Η προκαλούμενη δαπάνη από την καταβολή των αναδρομικών ανέρχεται σε 1,4 δισ. ευρώ σε μεικτούς όρους και 820 εκατ. ευρώ καθαρά και θα καλυφθεί από πιστώσεις του κρατικού προϋπολογισμού. .
  • Γεννηματά: ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ παίζουν και με τη Συνταγματική Αναθεώρηση. Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ υποστήριξε ακόμη, ότι η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή με αλλαγή πολιτικής πριν να είναι οριστικά αργά .
  • Συνάντηση Δραγασάκη με Ρώσο πρέσβη με φόντο την επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ενόψει της επικείμενης επίσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα στις 7 Δεκεμβρίου 2018. .
  • Αλ. Τσίπρας: Με νόμο η επιστροφή αναδρομικών 820 εκατ. ευρώ. Έως το τέλος του Δεκέμβρη θα καταβληθούν τα αναδρομικά στους ενστόλους, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό. .

Οικονομία

  • Η Eurobank ανακοινώνει τη συμφωνία εξαγοράς της Piraeus Bank Bulgaria. Η Eurobank ανακοίνωσε σήμερα τη συμφωνία της με την Τράπεζα Πειραιώς, για τη μεταβίβαση της Piraeus Bank BulgariaAD («PBB») - θυγατρικής της Τράπεζας Πειραιώς στη Βουλγαρία - στη θυγατρική της Eurobank στη Βουλγαρία, Eurobank Bulgaria AD («Postbank»). .
  • EKT: Υποψηφιότητα Αντρέα Ενρία για προεδρία Εποπτικού Συμβουλίου. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας πρότεινε σήμερα τον Αντρέα Ενρία ως τον νέο πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΚΤ. .
  • Κόλλιας: Να παραταθεί η προστασία της πρώτης κατοικίας. Η λήξη ισχύος του νόμου Κατσέλη, στα τέλη της φετινής χρονιάς, δεν πρέπει να οδηγήσει σε κατάλυση κάθε έννοιας προστασίας της πρώτης κατοικίας στη χώρα μας, είπε ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. .
  • Επέστρεψε το «τέρας του πληθωρισμού» στην Τουρκία. Με 25, 2% ο πληθωρισμός στην Τουρκία χτύπησε και πάλι κόκκινο, σκαρφαλώνοντας στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 15 ετών. Ειδικοί εκτιμούν ότι οι τιμές καταναλωτή θα συνεχίσουν την ανιούσα και το 2019. .
  • ΙΕΛΚΑ: Αυτό είναι το προφίλ της επόμενης γενιάς καταναλωτών . Σημαντικές διαφοροποιήσεις καταγράφονται και στον τρόπο με τον οποίο επιλέγουν προϊόντα και καταστήματα. .

Αθλητισμός

  • Ξεπέρασε Σεβτσένκο και Ζλάταν στα γκολ ο Λεβαντόφσκι. Ο Πολωνός βρίσκεται στην 7η θέση των σκόρερ όλων των εποχών πίσω από τους Ρονάλντο (120), Μέσι (105), Ραούλ (72), Μπενζεμά (57), Φαν Νίστελροϊ (56), Ανρί (50). .
  • Ch. League: «Κόκκινοι διάβολοι» άλωσαν με μυθική ανατροπή το Τορίνο. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 65’ από το φοβερό γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο, αλλά η ομάδα του Μουρίνιο –ο οποίος έκανε τρομερό κοουτσάρισμα στο δεύτερο ημίχρονο- τούμπαρε τη Γιούβε στο 86’ και το 89’ και πήρε τη νίκη (1-2) στο Τορίνο! .
  • Ch. League: «Έπεσε» αξιοπρεπώς η ΑΕΚ στο Μόναχο. Η Ένωση, κάνοντας πολύ καλή εμφάνιση, έχασε αξιοπρεπώς 2-0 από την Μπάγερν για το Τσάμπιονς Λιγκ. .
  • Ch. League: «Ζωντανή» για πρόκριση η Τότεναμ.Ισόπαλο το ντέρμι στο Μιλάνο. Τρομερά ήταν και τα δύο ματς που έγιναν σε Λονδίνο και Μιλάνο, για την τέταρτη αγωνιστική του δεύτερου ομίλου του Champions League. .
  • Με Πασχαλάκη και Μαουρίσιο η αποστολή του ΠΑΟΚ. Ολοκλήρωσε την εν Ελλάδι προετοιμασία του ο ΠΑΟΚ και αναχωρεί αύριο το μεσημέρι για την Βουδαπέστη εν όψει του αγώνα της Πέμπτης (8/11 - 7.55 μ.μ.) με την Βίντι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου