Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου, 2018

  • ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί ελέγχουν την Βουλή, οι Ρεπουμπλικάνοι την Γερουσία. Τα αμερικανικά δίκτυα Fox και NBC, αναφέρουν ότι οι Δημοκρατικοί ανέκτησαν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων, ενώ οι Ρεπουμπλικανοί διατηρούν τον έλεγχο της Γερουσίας έπειτα από τις βουλευτικές εκλογές στις ΗΠΑ που θεωρήθηκαν δημοψήφισμα για την προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ.
  • Eπανέρχονται τα ενιαία δρομολόγια του μετρό προς αεροδρόμιο. Μέσα στις επόμενες μέρες επανέρχονται τα ενιαία δρομολόγια του μετρό από Αγία Μαρίνα προς αεροδρόμιο και αντίστροφα (γραμμή 3), τα οποία και ανεστάλησαν με ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ από την 1η Νοεμβρίου. .
  • Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος: Έκκληση για τη σορό του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος, απηύθυνε θερμή παράκληση προς όλους τους αρμοδίους, να δοθεί στους οικείους του η σορός του 35χρονου ομογενούς Κωνσταντίνου Κατσίφα. .
  • Ο Σύνδεσμος Κληρικών προειδοποιεί με μαζικές και πρωτόγνωρες κινητοποιήσεις . Δυναμική ανακοίνωση εξέδωσε το βράδυ της Τρίτης ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος, με αφορμή την συμφωνία μεταξύ Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα περί της μισθοδοσίας κληρικών. .
  • Κλειστή η Φιλοσοφική την Τετάρτη για να μην γίνει το πάρτυ του Ρουβίκωνα. Την ίδια ώρα ο Ρουβίκωνας αναφέρει με ανακοίνωσή του ότι το πάρτυ θα διεξαχθεί κανονικά. .
  • Δέσμευση των μετοχών του Μ. Σάλλα στην Παγκρήτια Τράπεζα . Η δέσμευση αφορά τόσο τις μετοχές του κ. Σάλλα όσο και εταιρειών συμφερόντων που επίσης μετέχουν στην Παγκρήτια Τράπεζα. 

Κόσμος

  • Τραμπ: Τεράστια επιτυχία, σας ευχαριστώ όλους. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ευχαρίστησε τους υποστηρικτές του που επέτρεψαν στους Ρεπουμπλικάνους να διατηρήσουν τον έλεγχο της Γερουσίας, παρά το γεγονός ό,τι οι Δημοκρατικοί ανέκτησαν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων. 
  • Ρωσία: Ένας 14χρονος ο φερόμενος συνεργός του ανήλικου καμικάζι. Οι αρχές πιστεύουν ότι συνδέεται με τον 17χρονο που στις 31 Οκτωβρίου επιχείρησε να πυροδοτήσει μία βόμβα στα γραφεία της υπηρεσίας πληροφοριών (FSB), στην πόλη Αρχάνγκελσκ. .
  • ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί ελέγχουν την Βουλή, οι Ρεπουμπλικάνοι την Γερουσία. Τα αμερικανικά δίκτυα Fox και NBC, αναφέρουν ότι οι Δημοκρατικοί ανέκτησαν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων, ενώ οι Ρεπουμπλικανοί διατηρούν τον έλεγχο της Γερουσίας έπειτα από τις βουλευτικές εκλογές στις ΗΠΑ που θεωρήθηκαν δημοψήφισμα για την προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ. .
  • Το νεότερο μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων θα γίνει η Οκάσιο-Κορτέζ. Η 29χρονη Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ, Δημοκρατική υποψήφια στη Νέα Υόρκη, αναμένεται να κερδίσει και να γίνει η νεότερη γυναίκα στην ιστορία των ΗΠΑ που θα καταλάβει μια έδρα στη Βουλή των Αντιπροσώπων (και άρα στο Κογκρέσο), σύμφωνα με προβλέψεις πολλών αμερικανικών ΜΜΕ. .
  • Ο Πόλις πρώτος δηλωμένος ομοφυλόφιλος κυβερνήτης στην ιστορία των ΗΠΑ. Ο Τζάρεντ Πόλις εξασφαλίζει τη νίκη στην ψηφοφορία για την ανάδειξη του κυβερνήτη του Κολοράντο. .

Πολιτική

  • ΚΙΝΑΛ: Αλλη μία «κοροϊδία made in Tsipras». Με αφορμή το Κοινό Ανακοινωθέν Τσίπρα – Ιερώνυμου, το Κίνημα Αλλαγής σημειώνει πως «ο κ. Τσίπρας όχι απλώς εγκατέλειψε την πάγια θέση του περί διαχωρισμού κράτους εκκλησίας, κάνοντας ακόμα μια μεγαλοπρεπή kolotoumba (διεθνής όρος πλέον), αλλά αρνήθηκε ακόμα και την αρχή των διακριτών ρόλων». .
  • ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί τη θέση μας για τις σχέσεις Πολιτείας - Εκκλησίας. Η Νέα Δημοκρατία τονίζει ότι σήμερα απεδείχθη περίτρανα ότι τα εκκρεμή ζητήματα στις σχέσεις των δύο πλευρών δεν χρήζουν συνταγματικής αναθεώρησης, αλλά μπορούν κάλλιστα να ρυθμιστούν με νομοθετικές πρωτοβουλίες. .
  • Συμφωνία Τσίπρα - Ιερώνυμου: Με επιδότηση η μισθοδοσία των κληρικών. Στο Κοινό Ανακοινωθέν Εκκλησίας-Πολιτείας στο οποίο κατέληξαν ο πρωθυπουργός και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και το οποίο διάβασε ο κ. Τσίπρας αναφέρεται ότι "στόχος μας είναι να θέσουμε το πλαίσιο διευθέτησης και επίλυσης ιστορικών εκκρεμοτήτων .
  • Κοτζιάς: Είμαι από πλούσια οικογένεια δεν χρηματίζομαι από τον Σόρος. Για την επιστολή παραίτησής του προς τον Αλέξη Τσίπρα τόνισε ότι πρόκειται για μια επιστολή με απόψεις, αναλύσεις και συστάσεις προς τον πρωθυπουργό. .
  • Φίλης: Αναγκαστική κυβερνητική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (VIDEO). Το μνημόνιο δεν είναι αυτό που καθορίζει τις πολιτικές εξελίξεις πια στη χώρα μας, είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. .

Οικονομία

  • Μ.Σεντένο: Είχα καλή ανταλλαγή απόψεων με τον κ. Τσακαλώτο. Ο υπουργός Οικονομικών και ο πρόεδρος του Eurogroup συζήτησαν τα θέματα της ατζέντας της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης. .
  • Πρόστιμο 20.000 ευρώ στην Folli Follie. Την επιβολή προστίμου ύψους 20.000 ευρώ στην FOLLI FOLLIE, λόγω μη ορθής - σύμφωνα με τα ΔΠΧΑ - κατάρτισης των ετήσιων ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων της χρήσης 2013, αποφάσισε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. .
  • Πάιατ: Η Ελλάδα απέκτησε δυναμική στον ευρωπαϊκό ενεργειακό τομέα. Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα ανέφερε ότι η χώρα μας είναι μέρος της λεκάνης της Ανατολικής Μεσογείου που μετασχηματίζει το ευρωπαϊκό ενεργειακό τοπίο. .
  • ΔΕΗ: Με 1 ευρώ επιβαρύνονται οι έγχαρτοι λογαριασμοί από τον Δεκέμβριο. Σύμφωνα με την εταιρεία το συγκεκριμένο ποσό αντιστοιχεί στο κόστος έκδοσης και αποστολής των λογαριασμών. .
  • Δραγασάκης: Τέρμα ο νόμος Κατσέλη-Έρχεται νέο σύστημα προστασίας . Βούληση της κυβέρνησης παραμένει η προστασία της πρώτης κατοικίας διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης. .

Αθλητισμός

  • Ch. League: «Ζωντανή» για πρόκριση η Τότεναμ.Ισόπαλο το ντέρμι στο Μιλάνο. Τρομερά ήταν και τα δύο ματς που έγιναν σε Λονδίνο και Μιλάνο, για την τέταρτη αγωνιστική του δεύτερου ομίλου του Champions League. 
  • Με Πασχαλάκη και Μαουρίσιο η αποστολή του ΠΑΟΚ. Ολοκλήρωσε την εν Ελλάδι προετοιμασία του ο ΠΑΟΚ και αναχωρεί αύριο το μεσημέρι για την Βουδαπέστη εν όψει του αγώνα της Πέμπτης (8/11 - 7.55 μ.μ.) με την Βίντι. 
  • Γκουαρντιόλα: «Στηρίζω το σύλλογο, είναι απίστευτα επαγγελματικός». «Αυτό που μπορώ να πω προσωπικά είναι ότι φυσικά εμπιστεύομαι πολύ το σύλλογο και ότι κάνουν. Και φυσικά θέλουμε να ακολουθήσουμε τους κανόνες είτε των UEFA, FIFA είτε της Premier League», δήλωσε ο Καταλανός προπονητής, ο οποίος ανέλαβε την Μάντσεστερ Σίτι το 2016. 
  • Θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ ο Λεονάρντο, σύμφωνα με το Λεβαδειακό . Σε χρήση απαγορευμένης ουσίας οφείλεται ο παραγκωνισμός του Λεονάρντο από τα παιχνίδια του Λεβαδειακού, όπως υποστήριξε η ΠΑΕ της Βοιωτίας στην εκδίκαση της καταγγελίας της για διακοπή συμβολαίου. 
  • Το ευχαριστήριο μήνυμα Πετρούνια μετά το χειρουργείο . Το ευχαριστήριο μήνυμα του Λευτέρη Πετρούνια μετά το χειρουργείο που υποβλήθηκε στον ώμο, λίγες μέρες μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Κατάρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου