Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 4 Νοεμβρίου, 2018

  • Greek Mafia: Το θύμα της Ακτής Κονδύλη επίδοξος εκτελεστής Προέδρου Εφετών. Ο 38χρονος άνδρας, θύμα δολοφονικής απόπειρας στις 29 Οκτωβρίου, στην Ακτή Κονδύλη στον Πειραιά, είχε αναλάβει να εκτελέσει συμβόλαιο θανάτου εις βάρος της προέδρου Εφετών, Παρασκευής Καλαϊτζή, το 2012. .
  • Μοναστηράκι:Συνελήφθη 51χρονος για παράνομη κατοχή αρχαίου κινητού μνημείου. Χρονολογείται πιθανόν στην κλασική ή ελληνιστική περίοδο, είναι σπουδαίας αρχαιολογικής αξίας και σε πολύ καλή κατάσταση διατήρησης ενώ μάλλον προέρχεται από την περιοχή της Ακρόπολης, της Πλάκας ή και της ευρύτερης περιοχής της Αθήνας. .
  • Οι πιο ασφαλείς χώρες του κόσμου: Αυτή τη θέση καταλαμβάνει η Ελλάδα. Την λίστα με τις ασφαλέστερες χώρες στον κόσμο έδωσε στην δημοσιότητα, το Word Economic Forum στο πλαίσιο της ετήσιας έκθεσης «Global Competiticeness Report». .
  • Νέοι ποδηλατόδρομοι Αθηνών: Αυτές τις περιοχές θα διασχίζουν. Με βασικό στόχο να συνδεθεί με τον ήδη λειτουργικό άξονα «Γκάζι-Φάληρο», ο δήμος Αθηναίων παρουσιάζει το νέο δίκτυο ποδηλατοδρόμων της Αθήνας. .
  • Αττική:Bουτίες στην θάλασσα κι ηλιοθεραπεία ακόμη κι αν είναι Νοέμβρης(vid). Με εξόρμηση στις παραλίες και βουτιές στη θάλασσα, πέρασαν όπως φάνηκε οι Αθηναίοι το Σάββατο κι ας είναι Νοέμβριος. 

Κόσμος

  • Συρία: Τουλάχιστον 15 νεκροί από βομβαρδισμούς στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ. Μεταξύ των θυμάτων είναι και πέντε παιδιά. .
  • Λευκωσία: NAVTEX για τη γεώτρηση της EXXON MOBIL στο οικόπεδο 10. Εκδόθηκε σήμερα από τις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας NAVTEX, με την οποία δεσμεύεται η περιοχή στην κυπριακή ΑΟΖ από τις 10 Νοεμβρίου έως και 25 Φεβρουαρίου 2019, όπου ο αμερικανικός πετρελαϊκός κολοσσός EXXON MOBIL σε συνεργασία με την Qatar Petroleum θα κάνει γεώτρηση στο Οικόπεδο 10. .
  • Ιταλία: Στους 17 οι νεκροί από την κακοκαιρία. Τα δύο τελευταία θύματα ήταν ένας Γερμανός τουρίστας που χτυπήθηκε από κεραυνό στη Σαρδηνία και ένας Ιταλός που νοσηλευόταν εδώ και αρκετές ημέρες, επίσης μετά από χτύπημα κεραυνού. .
  • Ερντογάν: Δεν θα αναγνωρίσουμε ποτέ την παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας. Ο Ερντογάν σημείωσε επίσης ότι η χώρα του επιθυμεί την επίλυση της κρίσης στην ανατολική Ουκρανία, μέσω της διπλωματίας και "ειρηνικών μέσων". .
  • Συρία: Ανθρωπιστική βοήθεια για πρώτη φορά μετά από 10 μήνες σε πρόσφυγες. Η επιχείρηση αναμένεται να διαρκέσει «τρεις έως τέσσερις ημέρες». .

Πολιτική

  • ΝΔ: Με αυτή την κυβέρνηση ακόμα κι η λέξη ντροπή έχει χάσει το νόημα της. Επισημαίνει πως «με αυτήν την κυβέρνηση, ακόμη και η λέξη ντροπή έχει χάσει πια το νόημα της». .
  • Αλιβιζάτος στο συνέδριο Ποταμιού: Mην κλείνετε την πόρτα στο ΚΙΝΑΛ. Ο κ. Αλιβιζάτος παράλληλα, διαφώνησε με την αυστηρή κριτική που άσκησε το Ποτάμι στον Κώστα Σημίτη «ειδικά στις σημερινές συνθήκες και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ». .
  • Κυριάκος Μητσοτάκης: H Ελλάδα θα απαλλαγεί από τους λαϊκιστές . Η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα της ΕΕ που χτυπήθηκε από τον λαϊκισμό και είναι και η πρώτη χώρα που θα απαλλαγεί από τους λαϊκιστές και θα επιστρέψει σε μια πορεία ανάπτυξης και ευημερίας, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. .
  • Θεοδωράκης: Αυτόνομη η πορεία του Ποταμιού στις εκλογές (VIDEO). O επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ δεν μπορεί να δώσει λύσεις στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα. .
  • «Όταν κηρύσσεις την ουδετερότητα έρχεσαι σε ρήξη με την ταυτότητα μας». «Η Νέα Δημοκρατία είπε και δήλωσε ότι δεν πρέπει να αναθεωρηθεί αυτό το άρθρο του Συντάγματος», τόνισε στον ΣΚΑΪ ο Μάκης Βορίδης. .

Οικονομία

  • ΙΟΒΕ: Έξι στους δέκα Έλληνες μετά βίας τα βγάζουν πέρα. Παράλληλα, το 82% των νοικοκυριών φαίνεται πως τους επόμενους μήνες δεν θα καταφέρει να αποταμιεύσει ούτε ένα ευρώ. .
  • Τέλη Δεκέμβρη τα αναδρομικά σε 280.000 υπαλλήλους ειδικών μισθολογίων. Το σχέδιο νόμου αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες μέρες στη Βουλή, ώστε να ξεκινήσουν και οι διαδικασίες έκδοσης των σχετικών υπουργικών αποφάσεων, με τις οποίες θα καθορίζονται οι διαδικασίες για την απόδοση των αναδρομικών στους δικαιούχους. .
  • Τζανακόπουλος για συντάξεις: Δεν υπάρχει ζήτημα αναδρομικών διεκδικήσεων. «Δεν υπάρχει ζήτημα αναδρομικών διεκδικήσεων των ποσών με βάση την απόφαση του ΣτΕ», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, αναφερόμενος στη δικαστική απόφαση που έφερε στη δημοσιότητα ο ΣΚΑΪ και δικαιώνει δύο συνταξιούχους, οι οποίοι είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη. .
  • Πετρόπουλος: Η κυβέρνηση θα εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ για τα αναδρομικά. Η κυβέρνηση θα εφαρμόσει την όποια απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα αναδρομικά, διευκρινίζει ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος. .
  • «Βόμβα» 8 δισ. ευρώ από τα αναδρομικά των συνταξιούχων. Μία δημοσιονομική βόμβα που κυμαίνεται από 8 έως 15 δισ. ευρώ αποτελούν οι αποφάσεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που έφερε στην δημοσιότητα ο ΣΚΑΪ. .

Αθλητισμός

  • Πετρούνιας: Είχα υποσχεθεί στους Έλληνες να συνεχίσουμε το σερί από το 2015. Έχω υποσχεθεί στους Έλληνες ότι θα συνεχίσουμε το σερί που έχουμε ξεκινήσει από το 2015. 
  • ΠΑΟ και ΑΕΚ: Χαμένοι και οι… δύο. Αποτέλεσμα που αφήνει τους πράσινους χωρίς νίκη σε δεύτερο διαδοχικό ντέρμπι, την ώρα που οι «κιτρινόμαυροι» δεν εκμεταλλεύτηκαν την απώλεια βαθμών του ΠΑΟΚ και παραμένουν στο -6 στην κούρσα του τίτλου. 
  • Οι «κυανέρυθροι» επικράτησαν 3-0 του Παναιτωλικού. Ο Μασούρας άνοιξε το σκορ στο 2’ έπειτα από κακή έξοδο του Κυριακίδη και ο Κόρμπος διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του στο 5ο λεπτό, ενώ ο Ντουρμισάι σκόραρε στο 27’. 
  • Με βασιλικές τιμές η κηδεία του ιδιοκτήτη της Λέστερ. Όπως αναφέρει το BBC η κηδεία θα μπορούσε να διαρκέσει μία εβδομάδα. Ο προπονητής της Λέστερ Κλωντ Πιελ, είπε στους παίκτες ότι θα τους δοθεί η ευκαιρία να βρεθούν εκεί. 
  • Πρεμιέρα εθνικής (20:00) με το Ισραήλ στη Νέα Σμύρνη. Με αντίπαλο το Ισραήλ ξεκινά τις φετινές υποχρεώσεις της η εθνική υδατοσφαίρισης γυναικών, απόψε (20:00) στο κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου