Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 3 Νοεμβρίου, 2018

  • Η σέλφι του Πάνου Καμμένου από τη βραχονησίδα Σύρνα (φωτό) . Ο υπουργός Άμυνας βρέθηκε την Παρασκευή στην ακατοίκητη πλέον βραχονησίδα, όπου σε ένα μήνα θα πραγματοποιηθεί το μνημόσυνο για το ναυάγιο του πλοίου Αθηνά που σημειώθηκε το 1946, λίγο μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. .
  • Παρίστανε ότι έχει αμνησία για να γλυτώσει από την πεθερά του. Μόνο που τα σχέδια του ναυάγησαν και πλέον πεθερά και σύζυγος είναι ακόμη περισσότερο πυρ και μανία μαζί του. .
  • Την Κιβωτό του Κόσμου επισκέφθηκαν Μητσοτάκης και Βέμπερ . Τους δύο πολιτικούς υποδέχθηκε ο ιδρυτής της Κιβωτού, Πατήρ Αντώνιος αλλά και πολλά από τα παιδιά που φιλοξενούνται στις δομές της οργάνωσης .
  • Βρέθηκε ο 12χρονος Παναγιώτης: Αίσιο τέλος στην περιπέτεια. Άμεσα ενημέρωσε τις Αστυνομικές αρχές και κινητοποιήθηκαν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου ο Παναγιώτης να βρεθεί σε ασφαλές περιβάλλον, δίπλα στους δικούς του ανθρώπους. .
  • H DESTINY φέρεται να διαφήμιζε ανύπαρκτη συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων . «Δηλώνουμε πλήρη άγνοια για την ύπαρξη του εγγράφου αυτού και της μήνυσης. Συνακόλουθα, ουδέποτε έχουμε κάνει χρήση του φερόμενου εγγράφου ή άλλου παρόμοιου με αυτό. Σαφέστατα και κατηγορηματικά η εταιρεία μας δεν εμπλέκεται στη διαδικασία έκδοσης της βίζας» υπογραμμίζεται από τη DESTINY. 

Κόσμος

  • Τραμπ: Oι στρατιώτες δεν θα ανοίξουν πυρ εναντίον μεταναστών. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ έκανε την εν λόγω δήλωση, μία ημέρα αφού άφησε να εννοηθεί ότι ο στρατός θα μπορούσε να ανοίξει πυρ εναντίον του καραβανιού των μεταναστών, στην περίπτωση που πετάξουν πέτρες εναντίον των στρατιωτών. .
  • Ερντογάν: Δεν διέταξε ο βασιλιάς Σαλμάν την εκτέλεση του Κασόγκι. Δεν πιστεύει ότι πίσω από την εντολή εκτέλεσης του Δημοσιογράφου βρίσκεται ο βασιλιάς Σάλμαν, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν. .
  • ΗΠΑ: Νέο ύποπτο δέμα με στόχο τον Δημοκρατικό δισεκατομμυριούχο Τομ Στάγιερ. Ο Στάγιερ είναι Δημοκρατικός ακτιβιστής γνωστός στις ΗΠΑ για τις πολιτικές διαφημίσεις του με τις οποίες ζητά να ξεκινήσει η διαδικασία καθαίρεσης του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. .
  • Πακιστάν: Νεκρός έπειτα από δολοφονική επίθεση ο "πατέρας των Ταλιμπάν''. Ο 80χρονος μουλάς, ο "πατέρας των Ταλιμπάν", όπως τον αποκαλούσαν, ζούσε στην πόλη Ραβαλπίντι του Πακιστάν. .
  • ISIS: Aνέλαβε την ευθύνη για την επίθεση εναντίον λεωφορείου με χριστιανούς. Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση εναντίον λεωφορείου που μετέφερε προσκυνητές κοντά σε ένα μοναστήρι, στην Αίγυπτο. .

Πολιτική

  • Κοινή διακήρυξη Ελλάδας-Βουλγαρίας για σιδηροδρομική διασύνδεση των 2 χωρών. Συμφωνία για τα χρονοδιαγράμματα κατασκευής δύο μεγάλων συγκοινωνιακών έργων .
  • ΝΔ: Θεσμικό πραξικόπημα οι έκτακτες κρίσεις στην ΕΛΑΣ . "Παρά τους λεονταρισμούς και τις απειλές της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Παπακώστα για παραίτηση, η προϊστάμενή της υπουργός κ. Γεροβασίλη και η φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ υλοποίησαν την τελευταία πράξη των έκτακτων κρίσεων που εν κρυπτώ είχαν δρομολογήσει" .
  • Κατατέθηκε το αίτημα Μητσοτάκη για προ ημερησίας για το προσφυγικό. «Το κολαστήριο της Μόριας είναι το απόλυτο ξεγύμνωμα της κάλπικης ευαισθησίας της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα», αναφέρει μεταξύ άλλων - Βάζει στο μικροσκόπιο τη διαχείριση των κονδυλίων του προσφυγικού και τις εικόνες εξαθλίωσης στα κέντρα φιλοξενίας που όπως τονίζει προσβάλλει τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και απειλεί την κοινωνική συνοχή. .
  • Οι αλλαγές που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ στους όρκους του ΠτΔ και των βουλευτών. Σημαντικές αλλαγές στον όρκο που δίνουν πριν αναλάβουν την επίσημη άσκηση των καθηκόντων τους βουλευτές και πρόεδρος της Δημοκρατίας, προτείνει στην Συνταγματική Αναθεώρηση ο ΣΥΡΙΖΑ. .
  • Οι προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ για Πρόεδρο, Εκκλησία, Συνταγματική Αναθεώρηση . Τι προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για την συνταγματική αναθεώρηση. Όλα τα άρθρα και οι αλλαγές. .

Οικονομία

  • Ανθεκτικότερες σε χρηματοπιστωτικές διαταραχές οι τράπεζες της Ευρωζώνης. Τα τελευταία δύο έτη οι 33 μεγαλύτερες τράπεζες υπό την άμεση εποπτεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) έχουν γίνει ανθεκτικότερες σε χρηματοπιστωτικές διαταραχές, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΚΤ. .
  • Αποκάλυψη ΣΚΑΪ: Ολική ανατροπή στα αναδρομικά των συντάξεων (upd) . Την απόφαση καταρχάς, έλαβε το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, που επιδίκασε σε δύο συνταξιούχους της ΔΕΗ πόσο σχεδόν 3.400 ευρώ, που είχαν περικοπεί με βάση τους νομούς 4051 και 4093 του 2012, τους νόμους δηλαδή που το ΣτΕ έχει κρίνει αντισυνταγματικούς - Η απάντηση του υπουργείου Εργασίας .
  • Στουρνάρας: Αποδίδουν καρπούς οι προσπάθειες για τα κόκκινα δάνεια. Μετά από τρεις γύρους ανακεφαλαιοποιήσεων, οι ελληνικές τράπεζες έχουν από τους υψηλότερους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας στη ζώνη του ευρώ .
  • Πιτσιόρλας: Από 1/1/2019 η κρατική επιδότηση δόσης στεγαστικού δανείου. Στο 95% η επιδότηση για οφειλέτες με ετήσιο εισόδημα έως 8.500 ευρώ, που εντάσσονται στο νόμο Κατσέλη-Σταθάκη. Συστάσεις Πιτσιόρλα στους εγγυητές να προσφύγουν ταυτόχρονα με τους οφειλέτες για την προστασία τους. Έναρξη προστασίας από την υποβολή της αίτησης, επισημαίνει. .
  • ΕΤΕ: Λήξη συνεργασίας με την γενική διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής. Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας της με την Νέλλη Τζάκου-Λαμπροπούλου, γενική διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής. .

Αθλητισμός

  • Ζορίστηκε, αλλά έκανε τη… δουλειά του ο Παναθηναϊκός. Ανεβάζοντας στροφές στην 4η περίοδο, ο Παναθηναϊκός πέρασε από την Ποντγκόριτσα, 72-67 την Μπουντούτσνοστ, και πανηγύρισε το πρώτο διπλό του στη φετινή Ευρωλίγκα. .
  • Πετρούνιας: Δεν θα ήταν δυνατόν να το χάσω όλο αυτό. Για την ανησυχία που του προκάλεσε η παρουσία του Αρτούρ Ζανέτι, αλλά και το χειρουργείο που θα υποβληθεί την ερχόμενη Δευτέρα μίλησε ο Λευτέρης Πετρούνιας, μετά το χρυσό στο Παγκόσμιο .
  • Lord of the Rings: Πετρούνιας από... ατόφιο χρυσάφι στη Ντόχα . Παρά το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπωρεί στον ώμο, ο έλληνας ολυμπιονίκης κατέκτησε και το τρίτο σερί χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής στην Ντόχα. .
  • Ελλάδα, Σερβία, Βουλγαρία, Ρουμανία για συνδιοργάνωση του μουντιάλ του 2030. Την ιδέα είχε ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς κατά τη διάρκεια της τετραμερής Συνόδου Κορυφής στην Βάρνα. .
  • Τρομερός Giannis στην πρώτη ήττα των Μπακς. Ο Giannis που είχε λείψει στον προηγούμενο αγώνα, λόγω διάσεισης, ήταν εντυπωσιακός, κορυφαίος σκόρερ του αγώνα, φτάνοντας στους 33 πόντους με 13/21 δίποντα, 0/1 τρίποντο και 7/11 βολές.  Εχασε όμως στη Βοστώνη από τους Celtics.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου