Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου, 2018

  • Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Εγώ θα μιλήσω τελευταίος. O Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, αναφερόμενος στις αντιδράσεις για το σχέδιο συμφωνίας Πολιτείας – Εκκλησίας είπε ότι «εγώ θα μιλήσω τελευταίος». .
  • Siemens: Έσπασε το βραχιολάκι και εξαφανίστηκε ο Όσβαλντ. Σε παραβίαση των όρων για κατ οίκον περιορισμό με ηλεκτρονική επιτήρηση (βραχιολάκι) διαπιστώθηκε, ότι προχώρησε γάλλος υπήκοος, που ήταν υπόδικος για οικονομικά εγκλήματα σχετιζόμενα με τις υποθέσεις των εξοπλιστικών και τα μαύρα ταμεία της Siemens. .
  • Προφυλακιστέα τα 4 μέλη συριακής καταγωγής του σκάφους Malpas. Προφυλακιστέοι κρίθηκαν με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα Πειραιά οι τέσσερις από τους πέντε υπηκόους Συρίας, μέλη του πληρώματος του σκάφους "Malpas", που βυθίστηκε το περασμένο Σάββατο 17 Νοεμβρίου νότια της Κρήτης. .
  • Ο Αρχιεπίσκοπος ενημερώνει κληρικούς της Αρχιεπισκοπής για το μισθολογικό. Τέσσερις ενημερωτικές συναντήσεις για τους κληρικούς της Αρχιεπισκοπής Αθηνών θα πραγματοποιηθούν στις 23 και 27 Νοεμβρίου. .
  • Οι Φίλοι του Παιδιού σας προσκαλούν στο 19ο Χριστουγεννιάτικο Bazaar. Οι γιορτές πλησιάζουν και το Φιλανθρωπικό Σωματείο “ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ” οργανώνουν και σας προσκαλούν στο 19ο Διεθνές Χριστουγεννιάτικο Bazaar στο HELEXPO ΜΑΡΟΥΣΙ - Λ. Κηφισίας 39 στο Μαρούσι, το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018 από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. 

Κόσμος

  • Φωτιά σε φορτηγό πλοίο με σημαία Τουρκίας ανοιχτά από το ακρωτήριο Ταίναρο. Τα 11 μέλη πληρώματος φορτηγού πλοίου υπό σημαία Τουρκίας, παρελήφθησαν σώα και καλά στην υγεία τους, από σωσίβια λέμβο κρουαζιερόπλοιου, ποτυ δεν είχε φορτίο, στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Ακρωτηρίου Ταινάρου. .
  • Τσαβούσογλου: Δεν μπορεί να ακυρωθεί η συμφωνία με Μόσχα για τους S-400 . Ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τόνισε από την Ουάσινγκτον, πως η αγορά του ρωσικού συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας S-400 από την Τουρκία είναι μια συμφωνία που έχει συναφθεί και δεν μπορεί να ακυρωθεί. .
  • O Πομπέο ζήτησε την απελευθέρωση των Αμερικανών πολιτών από τη Τουρκία. Συνεχίζει την πίεση η Ουάσινγκτον για την απελευθέρωση και των υπόλοιπων Αμερικανών πολιτών που εξακολουθούν να κρατούνται στη Τουρκία. .
  • Σμύρνη: Φύτεψαν 100 δενδρύλλια στη μνήμη των θυμάτων στο Μάτι. Oι κάτοικοι του Σεφερχισάρ της Σμύρνης, φύτεψαν 100 δενδρύλλια στη μνήμη των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι Αττικής. .
  • Πυρκαγιές Καλιφόρνια: 79 νεκροί-Ευθύνες στους περιβαλλοντολόγους. Ο υπουργός Εσωτερικών των ΗΠΑ Ράιαν Ζίνκε δήλωσε σήμερα ότι οι φονικές πυρκαγιές της Καλιφόρνια οφείλονται εν μέρει στις αγωγές που υπέβαλαν περιβαλλοντολόγοι που επιδίωκαν να εμποδίσουν τις πρακτικές διαχείρισης των δασών, όπως την αραίωση δασικών εκτάσεων. .

Πολιτική

  • Public Issue: Πρώτος σε δημοτικότητα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της ΝΔ αναδεικνύεται καταλληλότερος για πρωθυπουργός στο πολιτικό βαρόμετρο της Public Issue. .
  • Για Τουρκία - προσφυγικό μίλησε ο Καμμένος στη Σύνοδο Εξωτερικών Υποθέσεων. Το θέμα της συνεργασίας με την Τουρκία σε ζητήματα που αφορούν την άμυνα της Ευρώπης έθεσε στη Σύνοδο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο ΥΠΕΘΑ Πάνος Καμμένος. .
  • ΔΗΣΥ: Ποια η τύχη του βουλεύματος για ποινικές ευθύνες 3 υπουργών της ΝΔ. Β. Πολύδωρα, Π. Παυλόπουλο και Χρ. Μαρκογιαννάκη βάζουν στο «κάδρο» για ζημία του δημοσίου από τις τροποποιήσεις συμβάσεων του συστήματος C4I, έξι βουλευτές του κόμματος και ζητούν εξηγήσεις για τους χειρισμούς της παρούσας κυβέρνησης. .
  • Τζανακόπουλος: Ο πρωθυπουργός τις τελικές αποφάσεις για μισθολογικό κλήρου. «Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο διαλόγου και συνεννόησης με την Εκκλησία στο πλαίσιο και στο πνεύμα της συμφωνίας, η οποία ανακοινώθηκε στις κοινές δηλώσεις του πρωθυπουργού με τον αρχιεπίσκοπο, καθώς πιστεύουμε ότι δεν μπορεί να βρεθεί επωφελέστερο πλαίσιο για την Εκκλησία», σημείωσε ο κ. Τζανακόπουλος. .
  • Γαβρόγλου: Η κυβέρνηση θα νομοθετήσει και για τη μισθοδοσία των Κληρικών. Η κυβέρνηση θα νομοθετήσει και για τα 15 σημεία της συμφωνίας πρωθυπουργού-Αρχιεπίσκόπου τονίζει ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, επισημαίνοντας πως η συγκεκριμένη συμφωνία ή θα ισχύσει σε όλα της τα σημεία ή δεν θα ισχύει καθόλου .

Οικονομία

  • Έρευνα ΣΕΒ: Τι προβληματίζει τους εξαγωγείς. Η πρόσφατη έρευνα που διεξήγαγε ο ΣΕΒ για τις εξαγωγές, ανέδειξε το κόστος προώθησης και προβολής στις αγορές του εξωτερικού ως το σημαντικότερο εμπόδιο που έχουν οι ελληνικές επιχειρήσεις στην επιδίωξή τους να αυξήσουν την εξαγωγική τους δραστηριότητα. .
  • Ελληνικός Τουρισμός: Η επόμενη μέρα-Έρευνα της PWC. Τη δυναμική του ελληνικού τουρισμού αποτυπώνει σε μελέτη που δημοσιοποιεί η PWC, με τίτλο: "Ελληνικός Τουρισμός - Η επόμενη μέρα". .
  • Reuters: Η Ελλάδα ρισκάρει να καθυστερήσουν 600 εκατ. ευρώ από την ΕΚΤ. Το πρακτορείο επικαλείται ανώνυμες πηγές που δηλώνουν ότι η χώρα μας κινδυνεύει να μην πάρει στην ώρα τους τα 600 εκατ. ευρώ παρά το γεγονός ότι πηγαίνει καλά η απόδοση της στους δημοσιονομικούς στόχους. .
  • Το ΧΑ βάφτηκε κόκκινο: Σημαντική πτώση για πέμπτη σερί συνεδρίαση . Πιέσεις στη «ρηχή» πια αγορά δέχονται και μετοχές που δεν έχουν διαγραφεί από το δείκτη MSCI Greece. .
  • Το bitcoin έχασε το ένα τρίτο της αξίας του σε μία εβδομάδα. Οι τιμές άλλων κρυπτονομισμάτων μειώθηκαν, επίσης, πολύ, με αυτές του ether και του XPR να καταγράφουν απώλειες 10% και 13%, αντίστοιχα, σε μία πτώση που καθοδηγείται κυρίως από το κλίμα. .

Αθλητισμός

  • Nations League: Σκόραρε ο Μπεργκ, πρώτη η Σουηδία. Την άνοδο στην League A πανηγύρισε η Σουηδία του Μάρκους Μπεργκ, στο φινάλε της πρώτης φάσης του Nations League. 
  • Euroleague: Ήττα για Σφαιρόπουλο στο ντεμπούτο του με Μακάμπι. Η Ρεάλ με τον Ράντολφ (20π., 10ρ.) να «οργιάζει» επικράτησε στη Μαδρίτη την Γκραν Κανάρια με 89-76 στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής στην Ευρωλίγκα και παρέμεινε αήττητη στη φετινή διοργάνωση. 
  • Προκαταρκτική για την ανάρτηση του «μαύρου ήλιου» στο ΟΑΚΑ από νεοναζί. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας μετά την ανάρτηση από οπαδούς του συμβόλου των ναζιστικών SS στις κερκίδες του ΟΑΚΑ, κατά την διάρκεια του αγώνα εθνικών ομάδων Ελλάδα – Εσθονία. 
  • Euroleague: Νίκη «ανάσα» για τον Ολυμπιακό στο Μόναχο. Με καλή άμυνα, τους Σπανούλη και Στρέλνιεκς να «μιλούν» στην τέταρτη περίοδο και τον ΛεΝτέι να κάνει συγκινητική εμφάνιση με νταμπλ-νταμπλ, οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 72-62 της Μπάγερν και ανέβηκαν στο 4-4, βάζοντας τέλος στο σερί των τριών ηττών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου