Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 20 Νοεμβρίου, 2018

  • Ρουβίκωνας: Συνελήφθη το ηγετικό στέλεχος που είχε προσαχθεί στην Ασφάλεια. Στη σύλληψη ηγετικού στελέχους της αναρχικής συλλογικότητας "Ρουβίκωνας" προχώρησε απόψε η Κρατική Ασφάλεια. .
  • Προσαγωγή ηγετικού στελέχους του Ρουβίκωνα στην ασφάλεια. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι προσήχθη με αφορμή παρέμβαση μελών του Ρουβίκωνα στο Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός όπου νοσηλευόταν μέλος της αναρχικής συλλογικότητας .
  • Ζάκυνθος: 275 κτήρια προσωρινά ακατάλληλα μετά το σεισμό. Από την ερχόμενη Δευτέρα ξεκινούν οι δευτεροβάθμιοι έλεγχοι. .
  • Προφυλακίστηκαν 3 για το κύκλωμα κοκαϊνης-Ανάμεσα τους ο γιος αστρολόγου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ιδιοκτήτης της μάντρας αυτοκινήτων αρνήθηκε τις κατηγορίες και φέρεται να ζήτησε την άρση του τραπεζικού και τηλεφωνικού απορρήτου. 

Κόσμος

  • Τερματίστηκε η φάση της έκρηξης του ηφαιστείου Φουέγο στη Γουατεμάλα. Τερματίστηκε η φάση της έκρηξης του ηφαιστείου Φουέγο στη Γουατεμάλα τη Δευτέρα. .
  • «Με ιδιωτικό της e-mail η Ιβάνκα Τραμπ χειριζόταν κυβερνητικές υποθέσεις». Η κόρη του προέδρου των ΗΠΑ, ενδέχεται να παραβίασε την ομοσπονδιακή νομοθεσία και κανονισμούς που ισχύουν για τα στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης χρησιμοποιώντας τον ιδιωτικό της λογαριασμό e-mail για τον συντονισμό κυβερνητικών υποθέσεων, έγραψε η εφημερίδα «The Washington Post» τη Δευτέρα. .
  • Λ.Οίκος: Για πρώτη φορά ιστορικός ο φιλοξενούμενος στο δείπνο ανταποκριτών. Αλλαγή τόνου στο περίβλεπτο δείπνο των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου. Το 2019 δεν θα φιλοξενηθεί κωμικός, αλλά ιστορικός. .
  • Σαουδική Αραβία: Απορρίπτουμε την εκτίμηση της CIA για τον φόνο του Κασόγκι . Η εφημερίδα που πήρε τη συνέντευξη από τον ΥΠΕΞ του ουαχαμπιτικού βασιλείου και τη δημοσιεύει σήμερα ανήκει σε σαουδαραβικά συμφέροντα. .
  • Συλλήψεις 3 ανδρών που σχεδίαζαν τρομοκρατική επίθεση στη Μελβούρνη. Τρεις άνδρες συνελήφθησαν σε εφόδους της αστυνομίας τα ξημερώματα στη Μελβούρνη, καθώς φέρονται να σχεδίαζαν να διαπράξουν μια τρομοκρατική ενέργεια στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας. .

Πολιτική

  • Συνάντηση Καμμένου με τον αναπληρωτή υπ. Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου. Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας και τρόποι ενίσχυσής της. .
  • Υποψήφιος στα Χανιά με άλλο κόμμα ο Μαρκογιαννάκης. O πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος βουλευτής στις ερχόμενες εθνικές εκλογές ως συνεργαζόμενος με κάποιο μικρό κόμμα. .
  • ΔΗΣΥ: Εκλεκτικές σχέσεις του υπουργείου Υγείας με επιχειρηματικά συμφέροντα. Παραθέτει 2 περιπτώσεις κραυγαλέων παρεμβάσεων «εύνοιας» προς συγκεκριμένα Ιδιωτικά Θεραπευτήρια της ίδιας ιδιοκτησίας, ενώ οι έλεγχοι των επιθεωρητών είχαν διαπιστώσει σωρεία παραβάσεων και ενδεχόμενη ζημία του ΕΟΠΥΥ και του ΟΓΑ, βάζοντας στο «κάδρο» τον Παύλο Πολάκη και τον νυν αντιπρόεδρο του Οργανισμού. Οι υποθέσεις ερευνώνται ήδη από τη Δικαιοσύνη. .
  • Κατρούγκαλος: Οι «χάρτες» της Τουρκίας δεν έχουν προβληθεί ποτέ επίσημα. Η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας παγίως βασίζεται στο διεθνές δίκαιο και τα εθνικά μας δίκαια είναι πάντοτε εξοπλισμένα με τη νομιμότητα, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών. .
  • Public Issue: Αρνητικοί για τη λύση στο Σκοπιανό-Προβληματισμός για Τουρκία. Εμφανώς προβληματισμένοι είναι οι πολίτες για την σχέση της Ελλάδας με την πΓΔΜ και την Τουρκία. Στο πολιτικό βαρόμετρο της Public Issue η πλειονότητα των ερωτηθέντων τάσσεται κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και πιστεύει ότι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις έχουν χειροτερεύσει. .

Οικονομία

  • Τραπεζική ένωση, ESM και προϋπολογισμός της EE τα θέματα στο Eurogroup. «Σήμερα σημειώσαμε σημαντική πρόοδο σε πολλά ευαίσθητα θέματα» δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, λέγοντας πως η σημερινή έκτακτη συνάντηση, ήταν αναγκαία εν όψει των αποφάσεων που αναμένεται να λάβουν οι ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής των χωρών της Ευρωζώνης τον ερχόμενο Δεκέμβριο. .
  • Μοσκοβισί: Μην περιμένετε κακές εκπλήξεις στον ελληνικό προϋπολογισμό. "Δεν μπορούμε να προδικάσουμε από σήμερα αυτά που θα ανακοινωθούν την Τετάρτη. Υπομονή" ανέφερε ο Π. Μοσκοβισί, σχολιάζοντας ότι από μόνο του ότι η Ελλάδα θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στο Ευρωπαϊκό Εξάμηνο είναι ένα "γεγονός", μια "καλή είδηση". .
  • Βέμπερ: O Tσίπρας παρουσίασε πολλές αναλήθειες για να γίνει πρωθυπουργός. Το ζήτημα της μη-περικοπής των συντάξεων «πρέπει να το δούμε ακόμη λεπτομερώς, το πώς ταιριάζει με τους οικονομικούς αριθμούς και με τον ελληνικό προϋπολογισμό. Οι συζητήσεις γι’ αυτό βρίσκονται σε εξέλιξη, για αυτό θα πρέπει να το δούμε ακριβώς στο πλαίσιο του προϋπολογισμού», δήλωσε ο κ. Βέμπερ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε νωρίτερα σήμερα στο Βερολίνο. .
  • ΔΝΤ: Τα Σκόπια πρέπει να επωφεληθούν από την προοπτική της ένταξης στην ΕΕ. Το ΔΝΤ αναφέρει πως η οικονομία της ΠΓΔΜ προβλέπεται να σημειώσει αύξηση κατά 2,8% το 2019, αφού αυξήθηκε κατά 2% φέτος. .
  • Τιόμκιν: Γιατί το τέλος του ευρώ είναι πιο κοντά απ’ ό,τι πιστεύουμε;. Σύμφωνα με τον οικονομικό αναλυτή της Wall Street Journal, είναι προφανές ότι στην Ευρώπη με τόσες εθνικές, πολιτιστικές, γλωσσικές, πολιτικές και οικονομικές διαφορές, το ευρώ ήταν καταδικασμένο να αποτύχει από την αρχή. .

Αθλητισμός

  • Καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση στον Πολ Γκασκόιν . Ο θρύλος του αγγλικού ποδοσφαίρου Πολ Γκασκόιν ήρθε αντιμέτωπος με τις κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση, σύμφωνα με την βρετανική αστυνομία. .
  • Nations League: Η Ελβετία διέλυσε με «5άρα» το Βέλγιο και πήρε την πρωτιά. Η Ελβετία με πρωταγωνιστή τον Σεφέροβιτς που πέτυχε χατ τρικ, συνέτριψε με 5-2 το Βέλγιο και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση για την τελική φάση του Nations League. .
  • Eδώ Παππάς εκεί… Παππάς: Βάφτισε «πράσινο» το ντέρμπι με 24 πόντους. Με κορυφαίο τον Παππά και καθοριστικό στα κρίσιμα σημεία με μεγάλα σουτ, ο Παναθηναϊκός νίκησε 79-70 τον Ολυμπιακό, στο ΟΑΚΑ και έτσι έβαψε «πράσινο» και το πρώτο ντέρμπι στην Α1! .
  • Υποδέχτηκαν με… κότες την Προοδευτική οι οπαδοί του Ιωνικού (φωτό) . Οι οπαδοί του Ιωνικού έριξαν κότες στο γήπεδο στα… χρώματα της Προοδευτικής. .
  • Περίπατος της ΑΕΚ στη Χαλκίδα επί της Κύμης . Την 4η διαδοχική νίκη της σε όλες τις διοργανώσεις πανηγύρισε η ΑΕΚ, που έφυγε με το διπλό από την έδρα της Κύμης (67-78). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου