Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου, 2018

  • Αποστρατεύονται 27 αστυνομικοί διευθυντές. Είκοσι ένας αστυνομικοί διευθυντές προάγονται στο βαθμό του ταξίαρχου για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων, ενώ 27 αποστρατεύθηκαν, στο πλαίσιο των κρίσεων στην Ελληνική Αστυνομία, από το Ανώτατο Συμβούλιο του Σώματος, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του Αρχηγού αντιστρατήγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου και τη συμμετοχή των αντιστρατήγων Μιχαήλ Καραμαλάκη και Ζαχαρούλας Τσιριγώτη .
  • Ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη δραστών που λήστεψαν τα διόδια Τραγάνας. Κρατώντας όμηρο την υπάλληλο, οι δράστες κατευθύνθηκαν από τα διόδια προς τη διασταύρωση της Μαλεσίνας από τον παράδρομο της εθνικής οδού, εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο και την γυναίκα και διέφυγαν με δικό τους όχημα που είχαν αφήσει εκεί, στην κατεύθυνση προς Αθήνα. 
  • Συνεχίστηκαν οι κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ. Με την αποστρατεία τεσσάρων υποστρατήγων, μεταξύ των οποίων και ο νυν γενικός αστυνομικός διευθυντής Αττικής, συνεχίστηκαν οι κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ, που άρχισαν την Πέμπτη. 
  • Επίθεση Ρομά με πέτρες κατά αστυνομικών στην Πέτρου Ράλλη. Επίθεση σε αστυνομικούς πραγματοποίησαν Ρομά στη διάρκεια απόπειρας ελέγχου του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν στη συμβολή της Κηφισού με την Πέτρου Ράλλη. 
  • Τζακ ποτ στο Τζόκερ. Τζακ ποτ σημειώθηκε στην αποψινή κλήρωση του Τζόκερ. 

Κόσμος

  • Σεισμός 6,2 Ρίχτερ στη Χιλή. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στα 124 χλμ. βορειοανατολικά της πόλης Ικίκε και το εστιακό του βάθος υπολογίστηκε στα 100 χλμ.Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες ή ζημιές. .
  • Πυραύλους στη Σαναά εκτόξευσε η στρατιωτική συμμαχία υπό την Σ.Αραβία. Επίθεση εναντίον αεροπορικής βάσης πραγματοποίησε η στρατιωτική συμμαχία υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, που έχει εμπλακεί στον πόλεμο της Υεμένης από το 2015. .
  • Βραζιλία: Ο Μπολσονάρου μεταφέρει την πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ από το Ισραήλ. Ο εκλεγμένος πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου επιβεβαίωσε ότι θα μεταφέρει την πρεσβεία της Βραζιλίας στο Ισραήλ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, ένα μέτρο που έχει ήδη υλοποιήσει ο Αμερικανός ομόλογός του Ντόναλντ Τραμπ προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις. .
  • Τραμπ: Αυστηρά μέτρα για άσυλο στους μετανάστες . Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε σήμερα ότι η αμερικανική κυβέρνηση οριστικοποιεί το σχέδιο που θα προβλέπει την απόρριψη των αιτημάτων χορήγησης ασύλου από μετανάστες που εισέρχονται στη χώρα εκτός των νομίμων εισόδων, καθώς σκληραίνει τη στάση του έναντι του καραβανιού μεταναστών που ταξιδεύει από την Κεντρική Αμερική .
  • Οι αρχές εντόπισαν φυγόποινο. Εκκρεμούσε κάθειρξη 25 ετών εις βάρος του. 45χρονο φυγόποινο Αλβανικής υπηκοότητας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν, ένταλμα σύλληψης και σωρεία καταδικαστικών αποφάσεων, συνέλαβαν το μεσημέρι της Τετάρτης (31/10) αστυνομικοί του ΑΤ Στυλίδας. .

Πολιτική

  • Η ΕΡΤ στην ατζέντα της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεχόμαστε ανηλεή πόλεμο… Αν δείτε τις αποφάσεις μας θα αναρωτηθείτε πως άντεξε αυτή η διοίκηση» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ στη Βουλή .
  • Τσίπρας: Χειμερινή επικοινωνιακή αντεπίθεση με παροχές και φοροελαφρύνσεις . Η κυβέρνηση δέχεται φθορά τόσο με τη συμφωνία των Πρεσπών όσο και με τις αλλεπάλληλες ενδοκυβερνητικές τριβές και ο κ. Τσίπρας, θα επιχειρήσει "φυγή προς τα εμπρός" .
  • Σαλμάς: Αστεία τα περί Προανακριτικής.Δεν ερευνήθηκε η υπουργική μου θητεία. «Η Εξεταστική Επιτροπή δεν εξέτασε κανένα θέμα που αφορά στην πεντακάθαρη θητεία μου στο Υπουργείο. Συνεπώς δεν αναμένω κανένα πόρισμα που με αφορά», δηλώνει ο κος Σαλμάς. .
  • Η βόλτα Μητσοτάκη στο Μοσχάτο και η «χρέωση φουλ» του κουρέα (pic). Μια χαλαρή βόλτα στη “γειτονιά” της Νέας Δημοκρατίας, το Μοσχάτο, έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης .
  • Σύγκρουση Σπίρτζη-Γεωργιάδη για την σύμβαση παραχώρησης του Θριασίου. Ά. Γεωργιάδης: «Τέτοια λαμογιά σε νομοσχέδιο δεν έχω ξαναδεί. Θα ελεγχθούν όλα μέχρι κεραίας». Χρ. Σπίρτζης: «Κάποιοι σας παραπληροφόρησαν. Δεν υπάρχει άλλη προκήρυξη από αυτή που δημοσιεύτηκε και κατατέθηκε στην Κομισιόν». .

Οικονομία

  • Αχτσιόγλου: Τον Ιανουάριο του 2019 η αύξηση του κατώτατου μισθού. Σε ανοικτή εκδήλωση στη Καρδίτσα μίλησε το βράδυ της Πέμπτης η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου. .
  • «Επιχείρηση Ελληνικό»: Απόπειρα να ξεμπλοκάρει η επένδυση. Τροπολογία για αλλαγές στην αδειοδότηση προς επιτάχυνση της έκδοσης των οικοδομικών αδειών για να «ξεπαγώσουν» τα έργα. .
  • ΣΕΒ: Λεφτά (δεν) υπάρχουν για δημόσιες επενδύσεις στην οικονομία. «Δραματική αποεπένδυση στην Ελλάδα στα χρόνια της κρίσης» - Αναλυτικά το εβδομαδιαίο δελτίο του ΣΕΒ για την οικονομία .
  • Υψηλό χαμηλό για το Χρηματιστήριο Αθηνών. Αξίζει να σημειωθεί ότι από την αρχή του έτους οι απώλειες για τον Γενικό Δείκτη αγγίζουν τα 7,6 δισ. ευρώ, εκ των οποίων οι μισές περίπου καταγράφηκαν μόνο τον Οκτώβριο (3,7 δισ. ευρώ). .
  • Κόλλιας: Απαιτείται σταθερό φορολογικό πλαίσιο στα ακίνητα. Όπως είπε ο κ. Κόλλιας, "να συμφωνήσουμε σε ένα συγκεκριμένο φορολογικό πλαίσιο, το οποίο θα ισχύσει και θα μείνει σταθερό για πολλά χρόνια και δεν θα προκαλεί δυσάρεστες εκπλήξεις σε όλους τους εμπλεκόμενους στο ελληνικό real estate. .

Αθλητισμός

  • «Έπεσε» ηρωικά στη Μόσχα ο Ολυμπιακός. Το καταστροφικό τρίτο δεκάλεπτο και το μπλακ άουτ στο τελευταίο δίλεπτο του ματς κόστισαν στον μαχητικό και καλά «διαβασμένο» Ολυμπιακό την ήττα (69-65) στη Μόσχα από την ΤΣΣΚΑ. .
  • Επεισόδια και διακοπή λόγω δακρυγόνων στο Παναχαϊκή-Ολυμπιακός!. Περίπου στο 50’ της αναμέτρησης (κι ενώ το σκορ ήταν 0-1) σημειώθηκε μεγάλη ένταση στις εξέδρες όπου φιλοξενούνταν οπαδοί των «ερυθρόλευκων». .
  • Ποδόσφαιρο: Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για το ΟΑΚΑ. Ολοκληρώθηκε η αυτοψία που έκανε το κλιμάκιο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού στο ΟΑΚΑ. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε στον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη .
  • «Είμαι αθώος, αλλά θέλουν να με καταστρέψουν» . Σε διετή φυλάκιση καταδίκασε ιταλικό δικαστήριο τον παλαίμαχο διεθνή επιθετικό Βιντσέντζο Ιακίντα, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για παράνομη οπλοκατοχή, καθώς και για διασυνδέσεις με το οργανωμένο έγκλημα στη βόρεια Ιταλία (Ντραγκέντα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου