Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 17 Νοεμβρίου, 2018

  • To Πολυτεχνείο στον Ξένο Τύπο της εποχής. Ο δημοσιογράφος της Monde διαπίστωνε: «Η επίσκεψη στο Πολυτεχνείο που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα δεν έπεισε τους ξένους ανταποκριτές. Τα πάντα έμοιαζαν με καλοστημένο θέατρο…». .
  • Μητροπολίτης Πειραιώς: Ο Ιερώνυμος έπραξε καθ υπέρβασιν της εξουσίας του. Υπεύθυνος για τον αυταρχισμό που εκδηλώνεται είναι οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος, είπε ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ. Θέλουν να καταστήσουν ανίσχυρη την εκκλησία αλλά θα βρουν μπροστά τους την Ευρώπη και την ΕΣΔΑ, τόνισε. .
  • Φρούριο το κέντρο της Αθήνας για το Πολυτεχνείο-5.000 αστυνομικοί επί ποδός. Η τροχαία έχει ήδη λάβει έκτακτα κυκλοφοριακά μέτρα περιμετρικά του Πολυτεχνείου. .
  • Τούρκοι χάκερ χτύπησαν τον λογαριασμό του Βαρουφάκη στο Twitter. Οι δράστες έχουν αναρτήσει εθνικιστικά μηνύματα υπέρ της Τουρκίας. .
  • Τέσσερα άτομα κατηγορούνται για την δολοφονία 52χρονου με νοητική στέρηση. Για την υπόθεση κατηγορούνται ένας 37χρονος, η 39χρονη σύντροφός του, η 21χρονη κόρη της προηγούμενης και ο 30χρονος φίλος της νεαρής. 

Κόσμος

  • Πενς: Οι ΗΠΑ θέλουν να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι για τη δολοφονία Κασόγκι. Σύμφωνα με την Washington Post, η CIA κατέληξε στο συμπέρασμα ότι την εντολή για τη δολοφονία έδωσε ο πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν. .
  • Ιταλία: Ένας μετανάστης ανασύρθηκε νεκρός, άλλοι εννέα αγνοούνται. Τρεις επιζήσαντες, που επέβαιναν στο ίδιο, ξύλινο πλεούμενο με τον νεκρό και τους αγνοούμενους, ζήτησαν βοήθεια από τις υπηρεσίες διάσωσης στη θάλασσα την Πέμπτη, έπειτα από μια βλάβη. .
  • Ιρλανδία: Στηρίξτε το σχέδιο της Μέι διαφορετικά θα αντιμετωπίσετε χάος. «Έχουν να κάνουν μια επιλογή – είτε αυτή τη συμφωνία, είτε ένα χαοτικό Brexit χωρίς συμφωνία, είτε δυνητικά μια σειρά γεγονότων που θα οδηγήσουν το όλο σχέδιο σε κατάρρευση», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ιρλανδίας Σάιμον Κόβενι .
  • Στιβ Μπάνον: H ΕΕ προσπαθεί να αποτρέψει την αποχώρηση της Βρετανίας. Ο Μπάνον, πρώην επικεφαλής του δεξιού ιστότοπου Breitbart, θεωρούμενος ως ο αρχιτέκτονας της νίκης του Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του 2016, έχει ιδρύσει ένα κίνημα με σκοπό να εκλεγούν εθνικιστές, δεξιοί και λαϊκιστές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις ευρωεκλογές του Μαΐου του 2019. .
  • Καλιφόρνια: 71 οι νεκροί από τις φωτιές, τους 1.000 έφτασαν οι αγνοούμενοι. Σύμφωνα με τον σερίφη Χόνι, ο αριθμός των αγνοουμένων μετά την πυρκαγιά, που είναι η πιο πολύνεκρη στην ιστορία της Πολιτείας της Καλιφόρνιας, αυξήθηκε αλματωδώς και ξεπέρασε τους 1.000, πάντως μερικά από τα ονόματα μπορεί να έχουν καταχωριστεί δύο φορές. .

Πολιτική

  • Σαμαράς: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει τελειώσει. Ο πρώην πρωθυπουργός εκτιμά σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά ότι η παροχολογία της κυβέρνησης θα δημιουργήσει περισσότερους εχθρούς από φίλους και τονίζει ότι η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει τελειώσει. .
  • Μητσοτάκης στο Thessaloniki Summit: Νεκρανάσταση του «Τσοβόλα δώστα όλα». Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση ότι προχωρούν σε "άκρατη παροχολογία που νεκρανασταίνει το «Τσοβόλα δώστα όλα»" και ασχολείται με παροχές και επιδόματα ενώ χρειάζεται βιώσιμη ανάπτυξη. .
  • Γεννηματά: Βαθιά κρίση στις σχέσεις Εκκλησίας- Κράτους έφερε η συμφωνία . Καλούμε την Κυβέρνηση να σταματήσει επιτέλους και σε αυτό το ζήτημα τις αυταρχικές και αντιδημοκρατικές πρακτικές. .
  • Γραφείο Πρωθυπουργού: Η μισθοδοσία κληρικών είναι απόφαση της πολιτείας. Η μισθοδοσία των κληρικών αναδεικνύεται σε αιχμή της διαφωνίας ανάμεσα σε Κράτος και Εκκλησία στην προσπάθεια για αναμόρφωση της σχέσης τους. .
  • ΝΔ: Καταδικάζουμε τους προπηλακισμούς εναντίον των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Η Νέα Δημοκρατία με αφορμή το γεγονός, τόνισε εκ νέου την αναγκαιότητα να αποκατασταθεί η ασφάλεια στους χώρους των πανεπιστημίων. .

Οικονομία

  • Εργάνη: Χάθηκαν 120.087 θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα τον Οκτώβριο. Το ισοζύγιο ροών μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα για το δεκάμηνο του 2018 αποτελεί την καλύτερη επίδοση από το 2001 έως σήμερα, καθώς διαμορφώνεται στις 168.282 νέες θέσεις εργασίας, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ». .
  • Κοινό σχέδιο για προϋπολογισμό της ευρωζώνης συμφώνησαν Γαλλία και Γερμανία. Το σχέδιο, που θα παρουσιαστεί την Δευτέρα στους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης, προβλέπει χρηματοδότηση επενδύσεων, κι όχι βοήθεια σε κράτη-μέλη που αντιμετωπίζουν προβλήματα. .
  • Πειθαρχικά μέτρα εναντίον της Ιταλίας για το έλλειμμα ετοιμάζει η ΕΕ. Θα επαναστατούσαν εξήντα εκατομμύρια Ιταλοί», τονίζει ο Σαλβίνι, σε δηλώσεις του προς τον ιταλικό τύπο. .
  • Στα 4,6 δισ.ευρώ το ταμειακό πρωτογενές πλέονασμα. Πρωτογενές πλεόνασμα 4,6 δισεκατομμύρια ευρώ εμφάνισε σε ταμειακή βάση ο προυπολογισμός στο δεκάμηνο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου. .
  • Eurostat: Στο 1,8% ο ετήσιος πληθωρισμός στη Ελλάδα τον Οκτώβριο του 2018. Συνολικά, στην Ευρωζώνη ο ετήσιος πληθωρισμός τον Οκτώβριο ήταν 2,2% από 2,1% το Σεπτέμβριο και 1,4% ένα χρόνο πριν. .

Αθλητισμός

  • «Ενεργοποιήθηκε» το πρόστιμο της Euroleague στον Γιαννακόπουλο. Πρόστιμο ύψους 440.000 ευρώ καλείται να πληρώσει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με την Euroleague να επαναφέρει την τιμωρία του, χωρίς όμως απαγόρευση εισόδου του ιδίου ή κυρώσεις για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ. .
  • Αναιμικός Παναθηναϊκός, «έπεσε» αμαχητί στην Πόλη. Ένας τραγικός Παναθηναϊκός, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, ηττήθηκε 78-62 από την Αναντολού Εφές στην Κωνσταντινούπολη. .
  • Tόνους φαγητό σε άπορους προσέφερε ο Γιάννης (videos). Το κοινωνικό του πρόσωπο έδειξε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος σε συνεργασία με μια εταιρεία στο Γουισκόνσιν πρόσφεραν φαγητό αξίας 50.000 δολαρίων σε απόρους. .
  • Άρεσε η Εθνική αλλά θέλει δουλειά ακόμα. Βελτιωμένη η εικόνα της Εθνικής μας ομάδας, που επικράτησε 1-0 της Φινλανδίας στο ντεμπούτο του Άγγελου Αναστασιάδη, ωστόσο αυτή η νίκη δεν είναι αρκετή για να έχει ελπίδες για την 1η θέση του ομίλου. .
  • Σλούκας: Σέβομαι τον Ολυμπιακό, ίσως παραφέρθηκα λίγο. Ο Κώστας Σλούκας ήταν ο κορυφαίος της νίκης της Φενερμπαχτσέ επί του Ολυμπιακού μέσα στο ΣΕΦ, αλλά ο τρόπος, με τον οποίο πανηγύρισε ένα καλάθι που πέτυχε λίγο πριν το τέλος, προκάλεσε τις αποδοκιμασίες από τους φίλους των «ερυθρολεύκων». .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου