Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

  • Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου, 2018
  • Σε εξέλιξη η κρίσιμη Ιεραρχία για την συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου. Ξεκίνησε η συνεδρίαση της ιεραρχίας εν μέσω αντιδράσεων από κληρικούς και εκκλησιαστικούς κύκλους για την συμφωνία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμου με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα για την συνταγματική αναθεώρηση, την μισθοδοσία κληρικών και την εκκλησιαστική περιουσία. 
  • Προπηλάκισαν κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο Πολυτεχνείο. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν στο χώρο του Πολυτεχνείου για να καταθέσουν στεφάνι. .
  • Ανατροπή απορριματοφόρου με σοβαρά τραυματία στα Άνω Λιόσια. Σκουπίδια και μπάζα έχουν σκορπιστεί και στα δύο ρεύματα της λεωφόρου NATΟ.

  • Άνοιξε η Πανεπιστημίου - Φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα. Κανονικά διεξάγεται πλέον η κυκλοφορία στην οδό Πανεπιστημίου που είχε κλείσει λόγω τηλεφωνήματος για βόμβα, το οποίο αποδείχθηκε φάρσα. 
  • Προσάραξη φορτηγού πλοίου σε βραχώδη περιοχή της Λευκάδας. Φορτηγό πλοίο με αλβανική σημαία και οκταμελές πλήρωμα προσάραξε τα ξημερώματα σε βραχώδη θαλάσσια περιοχή του Ακρωτηρίου Δουκάτου της Λευκάδας, με αποτέλεσμα να υποστεί εισροή υδάτων. .

Κόσμος

  • Ψεύτικη εκστρατεία συγκέντρωσε 400.000$ για άστεγο, στο κόλπο και ο άστεγος. Και οι τρεις εμπλεκόμενοι αντιμετωπίζουν τις ίδιες κατηγορίες. Πιθανώς θα λάβουν ποινές 5 έως 10 ετών για εγκλήματα δεύτερου βαθμού. .
  • Νέα αμερικανική προειδοποίηση στην Άγκυρα για τους S-400 . O εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέφρασε την εκτίμηση πως η απόκτηση των S-400 θα ενισχύσει την εξάρτηση της Τουρκίας από την Ρωσία και, συνεπώς, θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ίδια την εθνική ασφάλεια της χώρας. .
  • Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Καμία συμμετοχή μας σε συζήτηση για την έκδοση Γκιουλέν. Το ρεπορτάζ του NBC υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ επιδιώκουν την απέλαση του κ. Γκιουλέν για να ικανοποιήσουν την Άγκυρα και έτσι να ζητήσουν ως αντάλλαγμα να σταματήσει η πίεση προς την Σαουδική Αραβία για τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι. .
  • ΗΠΑ:Ετοιμάζουν ποινική δίωξη εναντίον του Ασάνζ. Αμερικανοί εισαγγελείς έχουν ήδη ασκήσει ποινική δίωξη σε βάρος του Τζούλιαν Ασάνζ, η οποία όμως παραμένει μέχρι τώρα σφραγισμένη, αποκάλυψε η συντακτική ομάδα του ιστότοπου WikiLeaks, που ίδρυσε ο Αυστραλός. .
  • Συρία: 105 νεκροί από επιδρομές υπό την ηγεσία των ΗΠΑ. Τουλάχιστον 105 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την τελευταία εβδομάδα στην ανατολική επαρχία Ντέιρ Εζόρ της Συρίας, σε αεροπορικές επιδρομές του διεθνούς αντιτζιχαντιστικού συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ εναντίον θέσεων του ISIS, γνωστοποίησε μια ΜΚΟ την Πέμπτη. .

Πολιτική

  • Τσίπρας: Αν κατέβει για δήμαρχος ο Μπουτάρης θα «κάνει πλάκα». Την πεποίθησή του ότι ο Γιάννης Μπουτάρης θα εκλεγεί εκ νέου δήμαρχος Θεσσαλονίκης, εάν λάβει την απόφαση να είναι υποψήφιος, εξέφρασε ο πρωθυπουργός .
  • Σαπέν: Η Ελλάδα βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού – Το Grexit ήταν θέμα ημερών. «Μπορώ να πω, ότι η άφιξη του Ευκλείδη Τσακαλώτου ήταν ανακουφιστική για όλους μας, διότι μπορέσαμε να δουλέψουμε με εποικοδομητικό τρόπο». .
  • Tσίπρας: Οι Κασσάνδρες διαψεύστηκαν– Διεθνές πρότυπο η συμφωνία των Πρεσπών. ‘’Υπάρχουν αντίστοιχα πολλά περιθώρια για διασυνοριακή συνεργασία με χρήση ευρωπαϊκών κονδυλίων και με την Αλβανία’’ .
  • Συνάντηση Μπακογιάννη – Κρέτσου: Προοπτικές χρηματοδότησης για την Αθήνα. Κατά τη συνάντηση τέθηκε και το ζήτημα της Νέας Προγραμματικής Περιόδου του ΕΣΠΑ 2021-2027, ένα πρόγραμμα από το οποίο μπορούν να υπάρξουν σημαντικές χρηματοδοτικές πηγές για έργα στην Αθήνα. .
  • Το τηλεφώνημα Παπανδρέου σε Σημίτη με αναφορά σε «βρώμικο ‘89». Την στήριξή του στον κ. Σημίτη εξέφρασε ο Γιώργος Παπανδρέου στη σκιά της απόφασης της Αρχή Νομιμοποίησης Εσόδων να ανοίξει τους τραπεζικούς λογαριασμούς του κ. Σημίτη. .

Οικονομία

  • Ολάντ: Δεν χρειάζονται άλλα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα . Για τον Φρανσουά Ολάντ θα πρέπει μάλιστα «να διευκολυνθεί η πρόσβαση της Ελλάδας στις ιδιωτικές αγορές». .
  • Θετική η αντίδραση των τραπεζών στο σχέδιο Στουρνάρα για κόκκινα δάνεια. Ο Γιάννης Στουρνάρας παρουσίασε το σχέδιο του στους επικεφαλής των τεσσάρων συστημικών τραπεζών και της Attica Bank. .
  • Αναρμόδιο για τις συντάξεις δηλώνει το ΔΝΤ. Το θέμα των συντάξεων αφορά κυρίως την ελληνική κυβέρνηση και τους Ευρωπαίους, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, σημειώνοντας πως ο οργανισμός δεν έχει πρόγραμμα με την Ελλάδα. .
  • «Πράσινο φως» από το EuroWorking Group για την μη περικοπή συντάξεων. Θετική εισήγηση από το EuroWorking Group για τις συντάξεις, το οποίο συνεδρίασε νωρίτερα στις Βρυξέλλες. «Το Euro Working Group αφού εξέτασε την εισήγηση της ελληνικής πλευράς και τη θετική αποτίμηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δεν προέβαλε ενστάσεις στο σχέδιο προϋπολογισμού του 2019», αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών. .
  • ΣΕΒ: Αύξηση κατώτατου μισθού σε συνδυασμό με μείωση ασφαλιστικών εισφορών. Αύξηση του κατώτατου μισθού σε επίπεδα συμβατά με την αύξηση της μέσης παραγωγικότητας της οικονομίας αλλά σε συνδυασμό με άμεση μείωση των ασφαλιστικών εισφορών προτείνει ο ΣΕΒ. .

Αθλητισμός

  • Tόνους φαγητό σε άπορους προσέφερε ο Γιάννης (videos). Το κοινωνικό του πρόσωπο έδειξε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος σε συνεργασία με μια εταιρεία στο Γουισκόνσιν πρόσφεραν φαγητό αξίας 50.000 δολαρίων σε απόρους. .
  • Άρεσε η Εθνική αλλά θέλει δουλειά ακόμα. Βελτιωμένη η εικόνα της Εθνικής μας ομάδας, που επικράτησε 1-0 της Φινλανδίας στο ντεμπούτο του Άγγελου Αναστασιάδη, ωστόσο αυτή η νίκη δεν είναι αρκετή για να έχει ελπίδες για την 1η θέση του ομίλου. .
  • Σλούκας: Σέβομαι τον Ολυμπιακό, ίσως παραφέρθηκα λίγο. Ο Κώστας Σλούκας ήταν ο κορυφαίος της νίκης της Φενερμπαχτσέ επί του Ολυμπιακού μέσα στο ΣΕΦ, αλλά ο τρόπος, με τον οποίο πανηγύρισε ένα καλάθι που πέτυχε λίγο πριν το τέλος, προκάλεσε τις αποδοκιμασίες από τους φίλους των «ερυθρολεύκων». .
  • Euroleauge: Ο Σλούκας «εκτέλεσε» τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ. Τα καθοριστικά καλάθια του Σλούκα στο τέλος ανάγκασαν τον Ολυμπιακό να γνωρίσει την ήττα (73-72) από τη Φενέρ, μέσα στο ΣΕΦ, με τον Γουίλιαμς-Γκος να αστοχεί στο σουτ της νίκης στο τέλος. .
  • Θερμή υποδοχή του Διούδη στον Παναθηναϊκό. Ο τραυματισμένος τερματοφύλακας του ΠΑΟ εμφανίστηκε στο Κορωπί και αποθεώθηκε από τους συμπαίκτες του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου