Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου, 2018

  • Έρευνα του Λιμενικού για εντοπισμό βάρκας με μετανάστες στο Θρακικό πέλαγος. Έρευνες από 3 σκάφη του Λιμενικού διεξάγονται στην ευρύτερη περιοχή του Θρακικού πελάγους για τον εντοπισμό βάρκας μεταναστών με 35 άτομα. .
  • Εικοσιτετράωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ. Η ΑΔΕΔΥ προχωρά σήμερα σε 24ωρη πανελλαδική απεργία και διοργανώνει συγκέντρωση στις 11:00 π.μ., στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Στο επίκεντρο της κινητοποίησης βρίσκονται μισθολογικά και ασφαλιστικά θέματα των δημοσίων υπαλλήλων. .
  • Σύσκεψη για τη διακίνηση ναρκωτικών στο ΑΠΘ. Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες στη Θεσσαλονίκη, όπου εκφράστηκε η βούληση για την πάταξη της διακίνησης ναρκωτικών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι πρυτανικές, δημοτικές και αστυνομικές αρχές. .
  • Κόντρα ΝΔ - Σταθάκη για τις αποκαλύψεις για τα χρέη της ELFE προς τη ΔΕΠΑ. Σταθάκης: «Για το κατά πόσο οι χειρισμοί της διοίκησης ζημίωσαν τη ΔΕΠΑ, αρμόδια πλέον να αποφανθεί είναι η Δικαιοσύνη» - Για αμήχανη σιωπή του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης κάνει λόγο η ΝΔ .
  • 369 υπάλληλοι απολύθηκαν από το δημόσιο λόγω πλαστών εγγράφων από το 2015. Το 2015 και 2016 οι περισσότερες απολύσεις με τη μερίδα του λέοντος στους ΟΤΑ - Αναλυτικά στοιχεία από τη Μ. Ξενογιαννακοπούλου στη Βουλή προς απάντηση σε ερώτηση του Γιώργου Γεωργαντά - Χωρίς τους ελέγχους των επιθεωρητών τα στοιχεία. .

Κόσμος

  • Καλιφόρνια:Στην Κομητεία Μπιούτ 48 νεκροί, 50 τα θύματα σε όλη την Πολιτεία. Η φωτιά αυτή ανακηρύχθηκε ήδη τη Δευτέρα η πιο πολύνεκρη και η πιο καταστροφική στην ιστορία της Καλιφόρνιας. .
  • Ξεκίνησε η δίκη του διαβόητου βαρόνου ναρκωτικών «Ελ Τσάπο». Η κατηγορούσα αρχή τον περιέγραψε ως απόλυτα αδίστακτο αρχηγό συμμορίας. .
  • Άκαρπη η έκτακτη συνεδρίαση του ΣΑ του ΟΗΕ για τη Γάζα. Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών συνεδρίασε την Τρίτη κεκλεισμένων των θυρών προκειμένου να συζητήσει για την κλιμάκωση της βίας στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά δεν υπήρξε ουδεμία συμφωνία για το πώς μπορεί να επιλυθεί η κρίση, δήλωσαν διπλωμάτες. .
  • Νέα απάντηση ΗΠΑ σε Ερντογάν για την Κυπριακή ΑΟΖ. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ απάντησε στις νέες απειλές του Ερντογάν εν όψει της έναρξης γεωτρήσεων από την ExxonMobil στην κυπριακή ΑΟΖ, επαναλαμβάνοντας ότι αποθαρρύνει «κάθε ενέργεια ή ρητορική που αυξάνει τις εντάσεις στην περιοχή». .
  • Συρία: Δεκάδες παιδιά νεκρά από αεροπορικές επιδρομές. Τουλάχιστον 38 άνθρωποι, οι περισσότεροι μέλη των οικογενειών των πολεμιστών του ISIS, ανάμεσά τους 13 παιδιά, σκοτώθηκαν σε αεροπορικά πλήγματα στην ανατολική Συρία, που αποδίδονται στον διεθνή συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, ανέφερε μια ΜΚΟ την Τρίτη. .

Πολιτική

  • Βουλή: Επίσημη πρώτη για την Αναθεώρηση του Συντάγματος. Στην Ολομέλεια της Βουλής διεξάγεται σήμερα με τις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών, η πρώτη συνεδρίαση της κορυφαίας κοινοβουλευτικής διαδικασίας για την Αναθεώρηση του Συντάγματος. .
  • Πιτσιόρλας: Είμαστε αισιόδοξοι για το θέμα των συντάξεων. «Πρώτο μέλημα της κυβέρνησης στα πρώτα βήματα που κάνει η χώρα μετά την έξοδο από τα προγράμματα στήριξης -μετά από οκτώ χρόνια μνημονίων- είναι η εδραίωση της σταθερής πορείας της, εξασφαλίζοντας ότι δεν θα έχουμε υποτροπή», είπε στη κρατική τηλεόραση το βράδυ της Τρίτης ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης. .
  • Γεωργιάδης: Κατέθεσα αγωγή 2 εκατ. κατά της Novartis - Δεν μπορεί να σιωπά . «Ή θα παρουσιάσει οποιοδήποτε στοιχείο η Novartis, ή δεν θα παρουσιάσει, και πιστεύω ότι το δικαστήριο θα με δικαιώσει και θα πληρώσει. Οι συκοφάντες πρέπει να πληρώνουν κάποτε σε αυτή τη χώρα» .
  • Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση περιορίζεται σε πολιτική επιλεκτικών παροχών. «Έχουμε μια κυβέρνηση που δεν καταλαβαίνει τη σημασία που έχει η στήριξη του ιδιωτικού τομέα» - «Δε θα υποστηρίξουμε τη συμφωνία Πρεσπών» - «Αναπάντητα ερωτήματα για το θάνατο του Κατσίφα» .
  • Τροπολογία ΝΔ για τη διατήρηση έως τέλος 2019 του μειωμένου ΦΠΑ σε 5 νησιά. «Απολύτως επιβεβλημένη για την οικονομική τους επιβίωση», σημειώνει η Πειραιώς - Αφορά Λέρο, Λέσβο, Κω, Σάμο και Χίο που η παράτασης ισχύος των μειωμένων συντελεστών εκπνέει τέλος του 2018. .

Οικονομία

  • Εγγυοδοσίες και πωλήσεις κόκκινων δανείων μελετά η Αθήνα. JP Morgan και Τράπεζα της Ελλάδος μελετάνε δύο ξεχωριστά αλλά σχέδια που φαίνεται όμως να αλληλοσυμπληρώνονται. Το ένα έχει στόχο την μείωση των «κόκκινων» δανείων και το άλλο την προστασία των τραπεζών από ζημίες. .
  • Γερμανικός Τύπος: Από ρεκόρ σε ρεκόρ ο ελληνικός τουρισμός. Ο γερμανικός Τύπος εστιάζει εκ νέου στην αξιοσημείωτη ελληνική τουριστική ανάπτυξη ενώ επισημαίνει και τις καταστροφικές επιπτώσεις του πληθωρισμού στην τουρκική οικονομία. .
  • Στουρνάρας: Θέλουμε μείωση των κόκκινων δανείων κάτω από το 20%. Αυξημένη συμβολή αναμένεται να έχουν οι πωλήσεις δανείων, οι εισπράξεις δανείων, η ρευστοποίηση εξασφαλίσεων και οι επιτυχείς ρυθμίσεις δανείων, είπε ο κεντρικός τραπεζίτης. .
  • Νέα κατρακύλα στην τιμή του πετρελαίου ενώ μέσω φόβων για υπερπροσφορά. Τον Δεκέμβριο οι κρίσιμες αποφάσεις για τυχόν περικοπή της παραγωγής. .
  • Κίνδυνοι από αναδρομικά και επιτόκια, αλλά και ελπίδες για υψηλό μέρισμα. Στην τριμηνιαία έκθεσή του το Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής επισημαίνει πως η οικονομία είναι σε θετική πορεία, αλλά προειδοποιεί και για αδυναμίες. .

Αθλητισμός

  • Serie A: «Καμπάνα» στον Ιγκουαΐν. Η συμπεριφορά του «Πιπίτα» είχε προκαλέσει την αγανάκτηση ακόμη και του υπουργού Εσωτερικών της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος έστρεψε τα «πυρά» του εναντίον του επιθετικού της Μίλαν. .
  • Σολάρι μέχρι το 2021 στη Ρεάλ. Συνεχίζει στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης ο Σαντιάγκο Σολάρι, καθώς υπέγραψε συμβόλαιο που θα τον κρατήσει στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» για δυόμισι χρόνια, ήτοι μέχρι το καλοκαίρι του 2021. .
  • Μισή, αλλά ατσάλινη η ΑΕΚ - Yπέταξε με 65-59 τη Λιετκαμπέλις. Φοβερός ο Βινς Χάντερ με 28 πόντους, 9 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα, έσπασε τα κοντέρ με ranking 34 .
  • Στην Εθνική των ΗΠΑ ο γιος του Γιούργκεν Κλίνσμαν . Ο γιος του πρώην ομοσπονδιακού τεχνικού των ΗΠΑ και Γερμανίας, Γιούργκεν Κλίνσμαν, βρίσκεται μεταξύ των γκολκίπερ που κλήθηκαν στην εθνική ομάδα των ΗΠΑ, ενόψει των φιλικών αγώνων του Νοεμβρίου με Αγγλία και Ιταλία. .
  • Συλλυπητήρια Παναθηναϊκού για τον θάνατο του φιλάθλου του Ολυμπιακού. Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, με ανακοίνωση εξέφρασε την οδύνη της για την απώλεια του φιλάθλου του Ολυμπιακού, που έχασε τις αισθήσεις στο γήπεδο «Καραϊσκάκης» και στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι κατέληξε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου