Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή 11/11/18

  • Πρώτο όχι Φαναριού στο deal Τσίπρα - Ιερώνυμου μέσω της Εκκλησίας Κρήτης. Στο προσκήνιο βγαίνει η κόντρα μεταξύ Φαναριού και Αθήνας για τις προτάσεις περί συνταγματικής αναθεώρησης. .
  • Από το 2014 υπήρχαν καταγγελίες για την γέφυρα στην Καβάλα. Σύμφωνα με πληροφορίες, αλιείς είχαν αναφέρει στον Δήμο πως έχουν εντοπίσει φθορές σε θεμέλια που βρέχονται από την θάλασσα. .
  • ΕΛΑΣ: Fake news το δημοσίευμα για ανακάλυψη κρύπτης με 19 εκατ. ευρώ . Διαψεύδει η Ελληνική Αστυνομία μέσω επίσημης ανακοίνωσης το δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία» σύμφωνα με το οποίο βρέθηκαν 19 εκατομμύρια ευρώ σε κρύπτη σπιτιού στο Παλαιό Ψυχικό τα οποία και σχετίζονται με πολιτικό του ΠΑΣΟΚ. .
  • Ρεκόρ επισκεψιμότητας για τον Μουτζούρη, το διάσημο τραινάκι του Πηλίου. Περισσότεροι από 20.000 επισκέπτες-ταξιδιώτες είναι όσοι επιβιβάστηκαν ως τώρα στο περίφημο τρενάκι του Πηλίου, τον διάσημο και μοναδικό «Μουτζούρη», που διατρέχει τις πανέμορφες πλαγιές του βουνού των Κενταύρων, στη διαδρομή Άνω Λεχώνια-Μηλιές. .
  • Ισοπεδώθηκε κατάστημα από έκρηξη ATM στην Παιανία. Άγνωστοι δράστες που ανατινάζουν μηχανήματα ΑΤΜ "χτύπησαν", για ακόμη μια φορά, τα ξημερώματα, στην Παιανία. .

Κόσμος

  • Αυξάνονται δραματικά οι νεκροί από τις φωτιές στην Καλιφόρνια. Στους 25 οι νεκροί λόγω των φωτιών σε ολόκληρη την πολιτεία. Δεκατέσσερις ακόμα νεκροί βρέθηκαν στην κωμόπολη Πάρανταϊς, όπου νωρίτερα είχαν εντοπιστεί άλλα εννέα θύματα. .
  • Ξεκίνησε και πάλι την πορεία προς τις ΗΠΑ το καραβάνι μεταναστών. Είναι πάντως φανερό ότι υπάρχουν διαφωνίες στους κόλπους του καραβανιού όσον αφορά την στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσουν όσο πλησιάζουν τα σύνορα των ΗΠΑ. .
  • Ανεξέλεγκτες μαίνονται οι δύο καταστροφικές πυρκαγιές στην Καλιφόρνια. Πάνω από 250.000 άνθρωποι έχουν διαταχθεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Τεράστια η φυσική καταστροφή. .
  • Οι ΗΠΑ διακόπτουν τον ανεφοδιασμό των σαουδαραβικών αεροσκαφών στην Υεμένη. Αυξάνεται η πίεση στην Σ. Αραβία για τερματισμό των εχθροπραξιών στην Υεμένη. .
  • Η Γαλλία θα ελέγχει μέσα κοινωνικής δικτύωσης για ενδείξεις φοροαποφυγής. Για όσους ζουν στην Γαλλία: Θα ήταν σοφό να μην ανεβάζετε πολλές φωτογραφίες με υπερπολυτελή αυτοκίνητα ή σπίτια στο Facebook. .

Πολιτική

  • Ολάντ: Ο κίνδυνος Grexit δεν ήταν μπλόφα. Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας και εκ των πρωταγωνιστών του ελληνικού δράματος το 2015 μιλά στην «Καθημερινή της Κυριακής» για τις δύσκολες ημέρες του Ιουλίου και το plan B που ετοίμαζαν οι Γερμανοί. .
  • Τσίπρας: Μετά το δημοψήφισμα επέλεξα με καθαρό μυαλό. Ο πρωθυπουργός ζήτησε συνασπισμό σοσιαλδημοκρατίας και αριστεράς ενόψει ευρωεκλογών για την αντιμετώπιση της ακροδεξιάς που, όπως είπε, εξαπλώνεται στις παραδοσιακές εκλογικές βάσεις του αριστερού χώρου. .
  • Αυτοψία στη γέφυρα που κατέρρευσε στην Καβάλα πραγματοποίησε η Νοτοπούλου. Αυτοψία στη γέφυρα που κατέρρευσε χθες το απόγευμα, σε κεντρική οδική αρτηρία της Καβάλας, πραγματοποίησε η υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου, συνοδευόμενη από τον υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθη Γιαννακίδη και τον πρόεδρο της Εγνατίας οδού Απόστολο Αντωνούδη. .
  • Γαβρόγλου μετά τη συνάντηση με Βαρθολομαίο:Θα μεταφέρω τους προβληματισμούς. Τους προβληματισμούς του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την συμφωνία ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και στην Εκκλησία της Ελλάδος εισέπραξε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου κατά την συνάντηση που είχε νωρίτερα με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Φανάρι. .
  • Παπακώστα: Η Αλβανία να σεβαστεί τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας. Γράφοντας στην προσωπική της σελίδα στο facebook η κ. Παπακώστα, στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα προς τα Τίρανα να σεβαστούν τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας. .

Οικονομία

  • Ψαλίδι σε επενδύσεις για να σωθούν συντάξεις και δώρα εξετάζει η κυβέρνηση. Η κυβέρνηση αναζητεί τρόπο να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό που έχει διαπιστώσει η Κομισιόν στα σχέδια της Αθήνας για υλοποίηση όλων των υποσχέσεων Τσίπρα στην ΔΕΘ χωρίς περικοπή συντάξεων. .
  • Κανένα σχόλιο Σολτς για τις συντάξεις μετά την συνάντηση με Τσίπρα. «Είχαμε πολύ καλή συζήτηση για τις μελλοντικές εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ευρώπη είναι το κοινό μας μέλλον, δήλωσε μετά την συνάντηση με τον πρωθυπουργό ο γερμανός ΥΠΟΙΚ. .
  • Ελληνική πρωτιά στην αξιοποίηση του επενδυτικού σχεδίου Γιούνκερ. Επιχειρήσεις στην Ελλάδα αναμένεται να κινητοποιήσουν επενδύσεις που θα αγγίξουν τα 11 δισεκατομμύρια ευρώ με βάση χρηματοδοτήσεις ύψους 2,7 δισεκ. ευρώ. .
  • Ουάσινγκτον και Πεκίνο θέλουν να αποφύγουν έναν νέο «ψυχρό πόλεμο». Κίνα και Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επιβάλει αμοιβαία δασμούς ύψους εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων και ο Αμερικανός πρόεδρος απειλεί να επιβάλει επιπρόσθετους δασμούς στις κινεζικές εξαγωγές, αν δεν λυθεί το πρόβλημα. .
  • Έλλειψη πετρελαίου το 2020 προβλέπει η Goldman Sachs. «Στο 2020 θα έχουμε μια σαφή φυσική έλλειψη πετρελαίου, επειδή κανείς δεν μπορεί να επενδύσει πλήρως στη μελλοντική παραγωγή πετρελαίου», δήλωσε o Μισέλ Ντελα Βίνια, επικεφαλής της Natural Resources Research της Goldman Sachs. .

Αθλητισμός

  • Διπλή ανατροπή στο klassiker και κεφάλι 7 βαθμών για τη Ντόρτμουντ. Αν και βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ με ισάριθμα γκολ του Λεβαντόφσκι, η Μπορούσια επέστρεψε, νίκησε 3-2 τη Μπάγερν Μονάχου και πήρε προβάδισμα τριών αγωνιστικών στον βαθμολογικό πίνακα σε βάρος των Βαυαρών. .
  • Στην αποστολή του Παναθηναϊκού για το ντέρμπι Γιόχανσον και Μαυρομάτης. Με 21 παίκτες και τους Γιόχανσον και Μαυρομάτη να βρίσκονται στις επιλογές η αποστολή του Παναθηναϊκού για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. .
  • Με Νάτχο και χωρίς Φετφατζίδη ο Ολυμπιακός στο ντέρμπι των αιωνίων. Κανονικά συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή του Ολυμπιακού για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό οι Νάτχο και Ναουέλ, με τον Μαρτίνς να αφήνει εκτός Φετφατζίδη, Τσιμίκα και Μεριά. .
  • Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στο καράτε η Έλενα Χατζηλιάδου. Μια τεράστια επιτυχία για τον χώρο του ελληνικού καράτε πέτυχε η Έλενα Χατζηλιάδου, καθώς κατέκτησε την πρώτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Μαδρίτης. .
  • «Εξάστερη» λάμψη τύφλωσε τον Ολυμπιακό!. Με επιβλητική εμφάνιση στο δεύτερο μέρος και πρωταγωνιστές τους Αντετοκούνμπο, Λεκαβίτσιους, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 93-80 του Ολυμπιακού και πήρε το πρώτο ντέρμπι «αιωνίων» στην Ευρωλίγκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου