Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου, 2018

  • ΠΟΣΔΕΠ: Όχι σε εγκληματικές ομάδες στα ΑΕΙ - Δεν είναι ξέφραγο αμπέλι. Η Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού καλεί όλα τα πολιτικά κόμματα να επιδιώξουν και να επιτύχουν εθνική συνεννόηση για το θέμα των Πανεπιστημίων.
  • Θεσσαλονίκη: Επεισόδια και χημικά στην πορεία για τον Κατσίφα (βίντεο) . Μικρή ομάδα διαδηλωτών που βρισκόταν στο ύψος της Κουντουριώτου κινήθηκε κατά των αστυνομικών που απάντησαν με δακρυγόνα.
  • Εκτέλεσαν 46χρονο Ελληνοαυστραλό επιχειρηματία στο Πανόραμα Βούλας. Αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στο σημείο. 
  • Προχωρά η διαδικασία για την αναβάθμιση των F-16. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τα κύρια σημεία του προγράμματος και παρασχέθηκαν εκατέρωθεν πληροφορίες και διευκρινίσεις με σκοπό τη δρομολόγηση των απαραίτητων για την έναρξή του ενεργειών. 

Κόσμος

  • The Times: Συμφωνία Βρετανίας με την Ε.Ε. για τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες. Η βρετανική κυβέρνηση της Τερέζα Μέι έκλεισε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση που εξασφαλίζει στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες του Ηνωμένου Βασιλείου πρόσβαση στις ευρωπαϊκές αγορές μετά το Brexit, αναφέρει η εφημερίδα The Times. 
  • Περού: Στη φυλακή η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης Κέικο Φουχιμόρι. Η περουβιανή δικαιοσύνη διέταξε χθες την άμεση προφυλάκιση, για 36 μήνες, της ηγέτιδας της αντιπολίτευσης Κέικο Φουχιμόρι, η οποία κατηγορείται πως έλαβε παρανόμως χρήματα από τη βραζιλιάνικη κατασκευαστική εταιρεία Οντεμπρέχτ. .
  • Τραμπ: Δεν με πρόδωσαν οι Σαουδάραβες. Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σε δημοσιογράφους σήμερα ότι η Σαουδική Αραβία δεν τον πρόδωσε στην υπόθεση της δολοφονίας του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι. .
  • Γερμανία: «Πυρά» του υπουργού Υγείας κατά της πολιτικής Μέρκελ. Αποκαλεί την πολιτική της Μέρκελ για την κρίση των προσφύγων «τον ελέφαντα στο δωμάτιο». 
  • Κολομβία: Απήγαγαν συγγενή του Μάρκες και απαιτούν 5 εκατ. δολάρια . Οι απαγωγείς που κρατούν όμηρο μια συγγενή του εκλιπόντα Κολομβιανού συγγραφέα Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, που είχε βραβευθεί με Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1982, απαιτούν να τους δοθούν λύτρα 5 εκατομμύρια δολάρια για να την αφήσουν ελεύθερη, γνωστοποίησε ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας την Τετάρτη. 

Πολιτική

  • Κρίση τέλος για τις κρίσεις: Πέφτουν οι τόνοι μεταξύ Γεροβασίλη- Παπακώστα . Η Σολομώντεια λύση που δόθηκε για τις κρίσεις στην ΕΛΑΣ.
  • Μητσοτάκης για Doing Business: Θράσος να λένε κάποιοι πως «πάμε καλύτερα». "Χάσαμε άλλες 5 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη Doing Business 2019 της Παγκόσμιας Τράπεζας".
  • Σπυράκη: Στόχος της η ΝΔ η ασφάλεια – Γεροβασίλη: Όχι σε κράτος καταστολής. Η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι "οι καταστροφές και η ανομία στα πανεπιστήμια εξελίσσονται πλέον σε καθημερινότητα".
  • Την Τρίτη παρουσιάζει ο Μητσοτάκης τις προτάσεις της ΝΔ για την αναθεώρηση. Στην ανακοίνωσή της η ΝΔ προειδοποιεί ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει στον πρωθυπουργό να ευτελίσει την διαδικασία συνταγματικής αναθεώρησης. Η απάντηση της κυβέρνησης - Ανταπάντησε η ΝΔ. 
  • FT: Από Λένιν του Αιγαίου, αγαπημένος του κατεστημένου o Τσίπρας. «Κάποτε τον φοβόντουσαν στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ως έναν Λένιν του Αιγαίου και τώρα είναι ο αγαπημένος του κατεστημένου της ΕΕ».

Οικονομία

  • Υπουργείο Οικονομίας: Oι κινητήριοι άξονες της ανάκαμψης της οικονομίας. Στο Δελτίο υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων, ότι η Ελλάδα γνώρισε το α' εξάμηνο 2018, μία ενδυνάμωση, τόσο της εμπιστοσύνης των διεθνών αγορών, όσο και της οικονομικής της ανάκαμψης (αύξηση 2,2% σε ετήσια βάση - η μεγαλύτερη από το 2007). 
  • Βραζιλία: Αυτά είναι τα ελληνικά προϊόντα που εκτόξευσαν τις εξαγωγές μας. Aύξηση ελληνικών εξαγωγών στη Βραζιλία κατά 364% παρατηρείται το οκτάμηνο 2018. 
  • Στο 19% η ανεργία τον Ιούλιο στην Ελλάδα. Η υψηλότερη στην Ε.Ε.. Σε σταθερά επίπεδα, στο 19%, παρέμεινε το επίπεδο της ανεργίας στην Ελλάδα τον Ιούλιο του 2018, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.
  • Ξεμπλοκάρει η ΑΑΔΕ τις επιστροφές φόρου μέχρι 10.000 ευρώ . Με εγκύκλιο της, προς τις εφορίες η ΑΑΔΕ, κοινοποίησε τις διατάξεις πρόσφατου νόμου με τις οποίες ξεμπλοκάρουν και πραγματοποιούνται άμεσα και χωρίς έλεγχο εκκρεμείς επιστροφές φόρου για ποσά έως 10.000 ευρώ.
  • Σόιμπλε: Κατηγορήθηκα ότι παραήμουν γενναιόδωρος με την Ελλάδα. Συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης από την οποία δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι αναφορές στην Ελλάδα παραχώρησε στην DW και την εκπομπή Conflict Zone ο πρόεδρος της γερμανικής Βουλής και πρώην ΥΠΟΙΚ Β. Σόιμπλε. 

Αθλητισμός

  • Επιστρέφει με Σέλτικς ο Giannis. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι έτοιμος για την επιστροφή του στην ενεργό δράση, καθώς συμμετείχε στην προπόνηση και θα πατήσει κανονικά παρκέ στον αυριανό αγώνα με τους Μπόστον Σέλτικς. .Τρελαίνει την Ευρώπη ο Προμηθέας, υποκλίθηκε και η Μπεσίκτας!. Στο… καναβάτσο της Πάτρας έπεσε και η Μπεσίκτας! Με τα μεγάλα σουτ του Γκίκα στην τέταρτη περίοδο, ένας ψυχωμένος Προμηθέας πήρε τη νίκη (80-72) και έκανε το 4/4 στο φετινό BCL! 
  • Κούγιας: Σε 15 μέρες όποιος θέλει να κάνει πρόταση αγοράς της ΑΕΛ. Ο Αλέξης Κούγιας, πριν το ματς κόντρα στον Ηρόδοτο για το Κύπελλο Ελλάδας, απηύθυνε ανοιχτή πρόταση σε όποιον ενδιαφέρεται για το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΑΕΛ. 
  • Η Βασιλική Μιλλιούση κλείνει την καριέρα της με ένα συγκινητικό αντίο (vid). «Νιώθω ευλογημένη για το ότι φόρεσα το εθνόσημο και εκπροσώπησα την πατρίδα μου» είπε μεταξύ άλλων στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά της. 
  • Premier League: Ο Μαχρέζ «σκότωσε» την Τότεναμ. Οι πρωταθλητές έβαλαν «φρένο» στο σερί των τεσσάρων διαδοχικών νικών των «πετεινών» και με το γκολ του Μαχρέζ και έφυγαν αλώβητοι από το Λονδίνο (1-0).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου