VW: Τα ηλεκτρικά της μοντέλα θέλουν να εκθρονίσουν την Tesla | tanea.gr
Η ηλεκτροκίνητη οικογένεια της VW θα περιλαμβάνει μια σειρά νέων αμιγών ηλεκτρικών οχημάτων. To πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο από τη νέα γενιά της φίρμας θα είναι το Volkswagen I.D, που αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά έως τα τέλη του 2019.
Θα είναι πενταθέσιο, χάτσμπακ ενώ θα είναι και το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της φίρμας που θα πατάει στη νέα πλατφόρμα MEB.
Μάλιστα, η παραγωγή του αναμένεται να αγγίξει τα 100.000 οχήματα! Το πιο σημαντικό πλεονέκτημα του, ότι η αυτονομία του θα αγγίζει τα 400-500 χιλιόμετρα, μετά από μια πλήρη φόρτιση. Ο κινητήρας του θα έχει ισχύ 125 KW ενώ η κίνηση θα μεταδίδεται στους πίσω τροχούς.

Η VW θέλει στο μέλλον θα εκθρονίσει την πρωτοπόρο στα ηλεκτρικά οχήματα Tesla, με όπλο το μπαράζ των νέων ηλεκτροκίνητων μοντέλων που θα παρουσιάσει έως το 2025.
Για αυτό το λόγο και ενισχύεται το τμήμα εξέλιξης των ηλεκτρικών μοντέλων της γερμανικής φίρμας, ευελπιστώντας έως το 2025 οι πωλήσεις των ηλεκτρικών της οχημάτων να έχουν ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο αυτοκίνητα. Στόχος της VW να γίνει ο νούμερο ένα κατασκευαστής σε πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων έως το 2025.

Μάλιστα,  για την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου θα 20 δισ. ευρώ στην ηλεκτροκίνηση καθώς και τις τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης, μέχρι το 2030.
Στα άμεσα σχέδια της είναι πέντε ακόμη νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, μεταξύ αυτών και ένα SUV,  το I.D. Crozz SUV. Πριν από λίγο χρονικό διάστημα, ο  Κρίστιαν Σένγκερ επικεφαλής του νέου αυτού δήλωσε ότι τα ηλεκτρικά της οχήματα της VW θα γίνουν περισσότερο βιώσιμα μιας και η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει κάνει μεγάλη πρόοδο στην μείωση του κόστους παραγωγής αυτών.