Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Tρίτη, 23 Οκτωβρίου, 2018

  • Διεκόπη λόγω κόπωσης η απολογία Παπαντωνίου. Συνεχίζεται την Τρίτη. Η απολογία διεκόπη λόγω κόπωσης μετά από σχεδόν 12 ώρες που διήρκησε, καθώς ο πρώην υπουργός βρέθηκε στις 9 το πρωί στο ανακριτικό γραφείο οπότε και ξεκίνησε η όλη διαδικασία. 
  • Νέα παράταση για αντιρρήσεις στους αναρτημένους δασικούς χάρτες. Έως τις 15 Ιανουαρίου 2019 για τις περιπτώσεις που η προθεσμία έληγε στις 18 Οκτωβρίου κι εκείνες που λήγει στις 12 Δεκεμβρίου 2018. Έως τις 26 Νοεμβρίου για τις περιπτώσεις που έληγε στις 10 Σεπτεμβρίου 2018. 
  • Στη Βουλή η τροπολογία για το γήπεδο του ΠΑΟΚ. Στη Βουλή κατατέθηκε πριν από λίγο η τροπολογία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την κατασκευή του γηπέδου του ΠΑΟΚ. 
  • Μαραθώνια απολογία Παπαντωνίου για τις φρεγάτες και το ξέπλυμα χρήματος. Τι υποστήριξε ο πρώην υπουργός για το μαύρο χρήμα και το εξοπλιστικό πρόγραμμα για τις φρεγάτες. 
  • Κλειστά στις 25 Οκτωβρίου τα δικαστήρια- Απεργία δικαστικών υπαλλήλων. Κλειστά θα είναι τα Δικαστήρια και οι Εισαγγελίες σε όλη τη χώρα, καθώς και τα Έμμισθα Υποθηκοφυλακεία και Κτηματολογικά Γραφεία της χώρας, μεθαύριο Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018 λόγω της 24ώρης Προειδοποιητικής Πανελλαδικής Κλαδικής Απεργίας των Δικαστικών Υπαλλήλων. 

Κόσμος

  • Στη Τουρκία η διευθύντρια της CIA για την υπόθεση Κασόγκι. Η διευθύντρια της CIA, Τζίνα Χάσπελ, βρίσκεται καθ' οδόν προς την Τουρκία, όπου αναμένεται να ενημερωθεί από πρώτο χέρι για την έρευνα σχετικά με τον φόνο του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, δήλωσε ενημερωμένη πηγή στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters. 
  • Ο πρίγκιπας διάδοχος της Σ.Αραβίας συναντήθηκε με τον Αμερικανό ΥΠΟΙΚ. Ο πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν στο Ριάντ, έγραψε σε tweet το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Σαουδικής Αραβίας. 
  • ΠΓΔΜ: Το VMRO-DPMNE διέγραψε τον αντιπρόεδρο του κόμματος . Ο Μίτκο Γιάντσεφ, είχε διαφωνήσει με την τακτική του κόμματος, στο δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ στις 30 Σεπτεμβρίου, σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών.
  • Τραμπ: Θα αναπτύξω το πυρηνικό οπλοστάσιο για «να λογικευτούν» Ρωσία-Κίνα. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ προειδοποίησε σήμερα ότι σκοπεύει να αναπτύξει το πυρηνικό οπλοστάσιό που διαθέτει η χώρα του προκειμένου να ασκήσει πίεση στη Ρωσία και την Κίνα. 
  • Υπόθεση Κασόγκι: Ανικανοποίητος ο Τραμπ από τις εξηγήσεις του Ριάντ. Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ικανοποιημένος με τις εξηγήσεις του Ριάντ, ενώ είχε τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον πρίγκιπα διάδοχο, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν. 

Πολιτική

  • Συνάντηση Καμμένου με την Υπουργό Άμυνας της Γαλλίας στο Παρίσι. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στη Γαλλία, συναντήθηκε με την Υπουργό Άμυνας της Γαλλίας Φλοράνς Παρλί. 
  • Μετρούν τα κουκιά στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις νέες απειλές Καμμένου . Μετρούν τα κουκιά στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις νέες απειλές Καμμένου για αποχώρηση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων από την κυβέρνηση αλλά και τον αναβρασμό που έχει προκαλέσει στους κόλπους του κόμματος η επίθεση Καμμένου κατά στελεχών που στηρίζουν τη συμφωνία των Πρεσπών. 
  • Κοτζιάς: Δεν εκβιάζω και δεν εκβιάζομαι. Σαφείς αιχμές κατά του Πάνου Καμμένου και απαντήσεις για τα μυστικά κονδύλια έδωσε από το Ηράκλειο της Κρήτης ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και αναρωτήθηκε: «Θα μπορέσει να μας εμπιστευθεί ποτέ κανείς με αυτά τα καραγκιοζιλίκια που κάνυν ορισμένοι;» .
  • Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Στοπ στις διώξεις μουσικών του δρόμου. Τη λήψη συμβολικών μέτρων ή την προώθηση ρυθμίσεων για την ελεύθερη άσκηση του έργου των μουσικών του δρόμου, ζητούν από τους υπουργούς Εσωτερικών και Πολιτισμού, 45 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. 
  • Πυρ ομαδόν για κυβερνητική «αδράνεια» στο «στέκι» Ρουβίκωνα στη Φιλοσοφική. Έντονες αντιδράσεις για τη μεταβίβαση της ευθύνης διαφύλαξης της νομιμότητας στους φοιτητές από τον Κ. Γαβρόγλου και την ανοχή της κυβέρνησης σε παραβατικές πράξεις. Με «μπαράζ» επίκαιρων ερωτήσεων η αντιπολίτευση, καλεί τους υπουργούς Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της ανομίας εντός των Πανεπιστημίων. .

Οικονομία

  • Η τελευταία ημέρα ζωής του Κασόγκι (VIDEO). Στο βίντεο φαίνεται ο Τζαμάλ Κασόγκι να βγαίνει από το κτίριο που διέμενε μαζί με μία γυναίκα, η οποία είναι πιθανότατα η Τουρκάλα αρραβωνιαστικιά του.
  • Το σχέδιο για τις 120 δόσεις για συνταξιούχους – μισθωτούς. Τι προβλέπεται για την δυνατότητα ρύθμισης. Στα 50 ευρώ η ελάχιστη καταβολή. 
  • Μείωση του ΦΠΑ σε συναυλίες από το 24% στο 6%, προανήγγειλε η Παπανάτσιου. Τη σχετική ρύθμιση επεξεργάζεται και θα προωθήσει το αμέσως επόμενο διάστημα η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου.
  • Ντάισελμπλουμ: Η κατάργηση των μεταρρυθμίσεων θα επανέφερε το πρόβλημα. «Σταδιακά η Ελλάδα θα αποκτά όλο και περισσότερο πρόσβαση στις αγορές», υπογραμμίζει ο πρώην επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ σε συνέντευξη που παραχώρει στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων με αφορμή την επίσκεψή του στην Αθήνα για την παρουσίαση της ελληνικής έκδοσης του βιβλίου του "Η κρίση του Ευρώ". 
  • Ανυποχώρητη η Ρώμη με υποσχέσεις για το χρέος. Την τακτική «καρότο και μαστίγιο» ακολουθεί η ιταλική κυβέρνηση που επιμένει ότι δεν θα αλλάξει τον προϋπολογισμό της αλλά υπόσχεται στις Βρυξέλλες ότι θα συγκρατήσει το χρέος της. 

Αθλητισμός

  • Κάναντι: Η Ελλάδα έχει προπονητή και είναι πολύ καλός. Η φημολογία των τελευταίων ημερών θέλει τη διοίκηση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας να ενδιαφέρεται για την περίπτωση του τεχνικού του Ατρομήτου, Νταμίρ Κάναντι, ως υποψήφιου αντικαταστάτη του Μίχαελ Σκίμπε στην Εθνική ομάδα, εφόσον η ΕΠΟ και ο νυν ομοσπονδιακός εκλέκτορας χωρίσουν το δρόμο τους. .
  • Το 10/10 η Άρσεναλ με ηγέτες Οζίλ και Ομπαμεγιάνγκ . Με έναν Μεσούτ Οζίλ να «μαγεύει» και τον Ομπαμεγιάνγκ να βρίσκει ξανά δίχτυα, η Άρσεναλ επικράτησε 3-1 της Λέστερ και έφτασε τις 10 συνεχόμενες νίκες. .
  • «Εκτέλεσε» τη Μίλαν ο Ικάρντι. Ο Μάουροι Ικάρντι έβαλε τη σφραγίδα του στο μεγάλο ντέρμπι του Μιλάνου και της Serie A, ανάμεσα στην Ίντερ και στη Μίλαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου