Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

Ανοδος στις αγορές χάρη στη νέα NAFTA

 Τρίτη, 2 Οκτωβρίου, 2018

Οι επενδυτές γύρισαν χθες την πλάτη στα ασφαλή καταφύγια, με τον χρυσό να υποχωρεί κατά 0,2%, στα 1.189,79 δολάρια η ουγγιά.
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Η συμφωνία στην οποία κατέληξαν χθες οι ΗΠΑ με τον Καναδά για τη δημιουργία ζώνης ελευθέρου εμπορίου με τη συμμετοχή και του Μεξικού ενέπνευσε γενική αισιοδοξία στις αγορές σε Αμερική και Ευρώπη. Πρόκειται για την USMCA, που αντικαθιστά τη NAFTA και διατηρεί ζωντανή ζώνη ελεύθερων συναλλαγών αξίας 1,2 τρισ. δολαρίων. Η ευφορία που καλλιέργησε οδήγησε σε άνοδο τη Wall Street, με τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης Dow Jones να σημειώνει μέχρι αργά το βράδυ κέρδη 0,82%.
Η τριμερής συμφωνία επιβάλλει αυστηρότερους όρους στη μεταφορά μονάδων παραγωγής στο Μεξικό και αναγκάζει τις αυτοκινητοβιομηχανίες να παράγουν περισσότερο στις ΗΠΑ. «Η είδηση ότι υπήρξε συμφωνία ανάμεσα στις ΗΠΑ και στον Καναδά για νέα ζώνη ελευθέρου εμπορίου θα ενισχύσει τη διάθεση των επενδυτών για ανάληψη κινδύνου στην αρχή του τετάρτου τριμήνου του έτους», σχολιάζει ο Ιαν Γουίλιαμς της Peel Hunt. Πράγματι, οι επενδυτές γύρισαν χθες την πλάτη στα ασφαλή καταφύγια, με τον χρυσό να υποχωρεί κατά 0,2%, στα 1.189,79 δολάρια η ουγγιά. Ο ίδιος εκτιμά πως η συγκεκριμένη συμφωνία μπορεί να καλλιεργήσει προσδοκίες για ανάλογα εποικοδομητικές διευθετήσεις των υπόλοιπων εμπορικών διενέξεων.
Η είδηση οδήγησε σε άνοδο 1,6% τις μετοχές της Ford και 1,3% τις μετοχές της General Motors. Παράλληλα, όμως, ενίσχυσε το δολάριο Καναδά έναντι του δολαρίου ΗΠΑ, ενώ το πέσο Μεξικού βρέθηκε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά εβδομάδων. Η γενικότερη αισιοδοξία δεν άφησε αδιάφορη την Ευρώπη και τις αγορές της, οι περισσότερες από τις οποίες έκλεισαν με κέρδη. Ακόμη και η αγορά του Μιλάνου, που τελικά έκλεισε με υποχώρηση 0,49% εν μέσω ανησυχίας για το σχέδιο προϋπολογισμού της ιταλικής κυβέρνησης, είχε ανοίξει με άνοδο μεγαλύτερη από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές. Με κέρδη 0,75% έκλεισε ο δείκτης Xetra DAX της Φρανκφούρτης, με κέρδη 0,24% ο CAC 40 του Παρισιού και με κέρδη 0,19% ο δείκτης IBEX 35 της Μαδρίτης. Με υποχώρηση 0,19% έκλεισε μόνον ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου. Ανοδικά κινήθηκε, άλλωστε, χθες το πετρέλαιο εν μέσω ανησυχίας για τη μείωση της προσφοράς μετά την επαναφορά των κυρώσεων κατά του Ιράν. Αργά το βράδυ, το αργό ΗΠΑ κυμαινόταν στα 674,75 δολάρια το βαρέλι και το Brent στα 85,63 δολάρια το βαρέλι.
Έντυπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου