Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων.

Αγαπητέ Φίλε, Αγαπητή Φίλη,

Εάν δεν μιλάτε καλά Ελληνικά η ιστοσελίδα μας σας δίνει την ευκαιρία να διαβάσετε όλα τα άρθρα στη γλώσσα της αρεσκείας πατώντας το “ποντικάκι” εδώ αριστερά που λέει Translate, Επιλογή Γλώσσας και διαλέξτε τη γλώσσα που καταλαβαίνετε καλύτερα! Σας παρακαλούμε να το πείτε και σε άλλους. Σας ευχαριστούμε και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.


Dear friend

if Greek is not your primary language, now, you can read this web page: paneliakos.com in almost 100 different languages. On the left side here, you will see Translate Επιλογή Γλώσσας”, click with computer mouse on top of “Επιλογή Γλώσσας” and read our web page in the language of your preference. Now you could read paneliakos.com in almost 100 languages in a mater of a few seconds. Please tell others. Thank you.

HAPPY HOLIDAYS

Τρίτη, 2 Οκτωβρίου 2018

Ανοδος στις αγορές χάρη στη νέα NAFTA

 Τρίτη, 2 Οκτωβρίου, 2018

Οι επενδυτές γύρισαν χθες την πλάτη στα ασφαλή καταφύγια, με τον χρυσό να υποχωρεί κατά 0,2%, στα 1.189,79 δολάρια η ουγγιά.
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Η συμφωνία στην οποία κατέληξαν χθες οι ΗΠΑ με τον Καναδά για τη δημιουργία ζώνης ελευθέρου εμπορίου με τη συμμετοχή και του Μεξικού ενέπνευσε γενική αισιοδοξία στις αγορές σε Αμερική και Ευρώπη. Πρόκειται για την USMCA, που αντικαθιστά τη NAFTA και διατηρεί ζωντανή ζώνη ελεύθερων συναλλαγών αξίας 1,2 τρισ. δολαρίων. Η ευφορία που καλλιέργησε οδήγησε σε άνοδο τη Wall Street, με τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης Dow Jones να σημειώνει μέχρι αργά το βράδυ κέρδη 0,82%.
Η τριμερής συμφωνία επιβάλλει αυστηρότερους όρους στη μεταφορά μονάδων παραγωγής στο Μεξικό και αναγκάζει τις αυτοκινητοβιομηχανίες να παράγουν περισσότερο στις ΗΠΑ. «Η είδηση ότι υπήρξε συμφωνία ανάμεσα στις ΗΠΑ και στον Καναδά για νέα ζώνη ελευθέρου εμπορίου θα ενισχύσει τη διάθεση των επενδυτών για ανάληψη κινδύνου στην αρχή του τετάρτου τριμήνου του έτους», σχολιάζει ο Ιαν Γουίλιαμς της Peel Hunt. Πράγματι, οι επενδυτές γύρισαν χθες την πλάτη στα ασφαλή καταφύγια, με τον χρυσό να υποχωρεί κατά 0,2%, στα 1.189,79 δολάρια η ουγγιά. Ο ίδιος εκτιμά πως η συγκεκριμένη συμφωνία μπορεί να καλλιεργήσει προσδοκίες για ανάλογα εποικοδομητικές διευθετήσεις των υπόλοιπων εμπορικών διενέξεων.
Η είδηση οδήγησε σε άνοδο 1,6% τις μετοχές της Ford και 1,3% τις μετοχές της General Motors. Παράλληλα, όμως, ενίσχυσε το δολάριο Καναδά έναντι του δολαρίου ΗΠΑ, ενώ το πέσο Μεξικού βρέθηκε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά εβδομάδων. Η γενικότερη αισιοδοξία δεν άφησε αδιάφορη την Ευρώπη και τις αγορές της, οι περισσότερες από τις οποίες έκλεισαν με κέρδη. Ακόμη και η αγορά του Μιλάνου, που τελικά έκλεισε με υποχώρηση 0,49% εν μέσω ανησυχίας για το σχέδιο προϋπολογισμού της ιταλικής κυβέρνησης, είχε ανοίξει με άνοδο μεγαλύτερη από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές. Με κέρδη 0,75% έκλεισε ο δείκτης Xetra DAX της Φρανκφούρτης, με κέρδη 0,24% ο CAC 40 του Παρισιού και με κέρδη 0,19% ο δείκτης IBEX 35 της Μαδρίτης. Με υποχώρηση 0,19% έκλεισε μόνον ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου. Ανοδικά κινήθηκε, άλλωστε, χθες το πετρέλαιο εν μέσω ανησυχίας για τη μείωση της προσφοράς μετά την επαναφορά των κυρώσεων κατά του Ιράν. Αργά το βράδυ, το αργό ΗΠΑ κυμαινόταν στα 674,75 δολάρια το βαρέλι και το Brent στα 85,63 δολάρια το βαρέλι.
Έντυπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου