Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων.

Αγαπητέ Φίλε, Αγαπητή Φίλη,

Εάν δεν μιλάτε καλά Ελληνικά η ιστοσελίδα μας σας δίνει την ευκαιρία να διαβάσετε όλα τα άρθρα στη γλώσσα της αρεσκείας πατώντας το “ποντικάκι” εδώ αριστερά που λέει Translate, Επιλογή Γλώσσας και διαλέξτε τη γλώσσα που καταλαβαίνετε καλύτερα! Σας παρακαλούμε να το πείτε και σε άλλους. Σας ευχαριστούμε και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.


Dear friend

if Greek is not your primary language, now, you can read this web page: paneliakos.com in almost 100 different languages. On the left side here, you will see Translate Επιλογή Γλώσσας”, click with computer mouse on top of “Επιλογή Γλώσσας” and read our web page in the language of your preference. Now you could read paneliakos.com in almost 100 languages in a mater of a few seconds. Please tell others. Thank you.

HAPPY HOLIDAYS

Τρίτη, 2 Οκτωβρίου 2018

Εδρα Επίκουρου Καθηγητή Ιατρικής «George P. Canellos & Jean S. Canellos»


Τρίτη, 2 Οκτωβρίου, 2018



Από αριστερά η Jean Speare Canellos, George P. Canellos, ο Ben Ebert και η Laurie H. Glimcher, πρόεδρος του Dana-Farber Cancer Institute. Φωτογραφία: Gretchen Ertl.
ΒΟΣΤΩΝΗ. Με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), το Dana-Farber Cancer Institute και το Harvard Medical School πραγματοποίησαν εκδήλωση προς τιμήν του πρώτου κατόχου της Εδρας Επίκουρου Καθηγητή Ιατρικής – Μπεν Εμπερτ (Ben Ebert, MD, PhD) –  η οποία μόλις εγκαινιάστηκε προς τιμήν του Δρα Τζορτζ Π. Κανέλλου (George P. Canellos) και της συζύγου του, Τζιν Σπίαρ Κανέλλος (Jean Speare Canellos)  .
Σημειώνεται ότι το 2016, το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) υποστήριξε την ίδρυση της Εδρας Επίκουρου Καθηγητή Ιατρικής «George P. Canellos & Jean S. Canellos».
Ο Δρ Τζορτζ Κανέλλος, είναι διεθνώς καταξιωμένος στον τομέα της έρευνας και της περίθαλψης για τον καρκίνο. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Μπεν Εμπερτ (Ben Ebert, MD, PhD), ονομάστηκε πρώτος κάτοχος της Εδρας.
Το Dana-Farber Cancer Institute ιδρύθηκε το 1947 και εδρεύει στη Βοστώνη της Μασαχουσέτης.
Στόχος του Ινστιτούτου είναι να παρέχει εξειδικευμένη φροντίδα σε παιδιά και ενήλικες με καρκίνο, ενισχύοντας, παράλληλα, την κατανόηση, τη διάγνωση, τη φροντίδα, τη θεραπεία και την πρόληψη του καρκίνου και των συναφών ασθενειών.
Είναι το μεγαλύτερο ολοκληρωμένο ιατρικό κέντρο που παρέχει φροντίδα κατά του καρκίνου, σε ολόκληρες τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Δρ Τζορτζ Κανέλλος, έλαβε MD το 1960 από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια (Columbia University). Αφού έκανε εξειδίκευση στο Γενικό Νοσοκομείο Μασαχουσέτης (Massachusetts General Hospital), υπήρξε κλινικός συνεργάτης στο Εθνικό Ινστιτούτο για τον Καρκίνο (National Cancer Institute) και ερευνητής στο Royal Postgraduate Medical School του Λονδίνου.
Από το 1975 έως το 1995,υπηρέτησε ως επικεφαλής του Τμήματος Ιατρικής Ογκολογίας στο Dana-Farber Cancer Institute και ως ιατρικός διευθυντής για ανάπτυξη του δικτύου Dana-Farber/Partners CancerCare.
Σήμερα υπηρετεί στο Dana-Farber Cancer Institute καθώς και στο Brigham and Women’s Hospital. Ηταν πρώην επικεφαλής της έκδοσης «Journal of Clinical Oncology» και πρώην πρόεδρος του Αμερικανικού Συλλόγου Κλινικής Ογκολογίας (American Society of Clinical Oncology).
Η σύζυγός του, Τζιν Κανέλλου (Jean Speare Canellos) έγινε καταστατικό μέλος των Φίλων του Dana-Farber, από τα πρώτα χρόνια του Συλλόγου, όταν ο Τζορτζ Κανέλλος, επέστρεψε από το National Cancer Institute στην Ουάσιγκτον για να αναλάβει επικεφαλής Ιατρικής Ογκολογίας στο Dana-Farber.
Η διορατικότητά της και η ικανότητά της να εντοπίζει τα σημαντικότερα σημεία σε κάθε ζήτημα, είναι ανεκτίμητα εργαλεία στην προώθηση του έργου των Φίλων του Dana-Farber, επεσήμανε το Ινστιτούτο στην ιστοσελίδα του. Μεγάλη η χαρά της για την εκλογή της ως Διευθύντρια επί τιμή, από τους συνεργάτες της στο Συμβούλιο.
Εχει σπουδάσει Ζωολογία στο Wellesley College, και έχει λάβει M.A.T. στη Βιολογία. Εχει μετεκπαιδευθεί στο College Administration από το Harvard Graduate School of Education.
Αφού δίδαξε στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση Επιστήμες και Μαθηματικά εργάστηκε στο τμήμα για την εισαγωγή φοιτητών στο Wellesley College για 21 χρόνια. Ηταν διαχειρίστρια και υπεύθυνη στο Dana Hall School και μέλος του Συμβουλίου των Διευθυντών της Βορειοανατολικής Περιφέρειας της Εθνικής Διάσκεψης Κοινότητας και Δικαιοσύνης (National Conference of Community and Justice), όπου υπηρέτησε επίσης ως εθνική διαχειρίστρια.
Είναι παντρεμένη με τον Τζορτζ Κανέλλο για 40 και πλέον χρόνια. Εχουν τρεις γιους: Τον Πίτερ (επικεφαλής του γραφείου της «Boston Globe» στην Ουάσιγκτον), τον Τζορτζ (εταίρο σε νομική εταιρεία της Νέας Υόρκης) και τον Αντριου (Web marketing manager).
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ, SNF.org.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου