Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com


Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2018

Καθηλώνονται εκτάκτως όλα τα F-35


Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου, 2018

Το αμερικανικό Πεντάγωνο αποφάσισε να καθηλώσει μέχρι νεωτέρας ολόκληρο τον στόλο των μαχητικών αεροσκαφών F-35, έπειτα από τη συντριβή ενός αεροασκάφους παρόμοιου τύπου τον περασμένο μήνα στη Νότια Καρολίνα.
Το μέτρο αφορά όλα τα F-35 όλων των εκδόσεων τόσο των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων (Αεροπορία, Πεζοναύτες, Ναυτικό) όσο και διεθνών πελατών. «Οι αμερικανικές υπηρεσίες και οι διεθνείς εταίροι τους έχουν αναστείλει προσωρινά τις πτήσεις F-35, καθώς η επιχείρηση διενεργεί σε ολόκληρο τον στόλο των F-35 επιθεώρηση ενός σωλήνα καυσίμου εντός του κινητήρα» αναφέρειται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της αμερικανικής Αεροπορίας μέσω του Διακλαδικού Γραφείου Προγράμματος (JPO).
Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Joe DellaVedova ανακοίνωσε ότι η επιθεώρηση αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός 48 ωρών. Εάν βρεθούν ελαττωματικοί σωλήνες καυσίμου, τότε αυτοί θα αντικατασταθούν, επιτρέποντας τα αεροσκάφη που επιδιορθωθούν να ξαναπετάξουν.
Σημειώνεται ότι σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος ανάπτυξης των F-35, είχε υπάρξει πολλές φορές ανάλογη διαταγή για μαζική καθήλωση του συνόλου του στόλου των αεροσκαφών του τύπου, είτε μονάδων ανάπτυξης είτε επιχειρησιακών.
Το πρόγραμμα ανάπτυξης των F-35 αποτελεί το ακριβότερο στρατιωτικό πρόγραμμα στην ιστορία των ΗΠΑ. Σήμερα καταμετρώνται περισσότερα από 320 μαχητικά F-35 σε 15 στρατιωτικές βάσεις ανά την υφήλιο (σε Βρετανία, Ιαπωνία, Ιταλία, Τουρκία και Νότια Κορέα).

Το stealth μαχητικό F-35
Το stealth μαχητικό F-35  AP

Η συντριβή του F-35B

Το μαχητικό F-35B των Αμερικανών Πεζοναυτών συνετρίβη στιος 28 Σεπτεμβρίου στη Νότια Καρολίνα κοντά στον αεροναύσταθμο Πεζοναυτών Beaufort. Ο πιλότος κατάφερε να εκτιναχθεί με ασφάλεια σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.
Η έρευνα για τα αίτια της συντριβής του F-35B στη Νότια Καρολίνα οφείλεται σύμφωνα με πληροφορίες, σε πιθανόν ελαττωματικό αγωγό καυσίμου. Η επίσημη έκθεση αμφισβητούσε το κατά πόσο το αεροσκάφος εκείνο ήταν έτοιμο να συμμετάχει σε πολεμικές επιχειρήσεις, δεδομένου αρκετών μηχανικών προβλημάτων που είχαν εντοπιστεί κατά τους σχετικούς ελέγχους.
Πρόκειτα για την πρώτη συντριβή αεροσκάφους αυτού του τύπου: Είχε υπάρξει και άλλη μία απώλεια F-35Β, ωστόσο σε εκείνη την περίπτωση το αεροσκάφος είχε πάρει φωτιά εν ώρα πτήσης από βραχυκύκλωμα. Ο πιλότος του κατάφερε να το προσγειώσει αλλά έπειτα κρίθηκε ότι η επισκευή του δεν συνέφερε οικονομικοτεχνικά και αποσύρθηκε.
Πηγή: BBC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου