Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Eξελίξεις στην υπόθεση Κασόγκι – Οι πέντε ύποπτοι για τη δολοφονία του δημοσιογράφου


Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου, 2018

Οι τουρκικές Αρχές εντόπισαν πέντε υπόπτους, τέσσερις από τους οποίους έχουν σχέσεις με τον πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας, στην έρευνα που διεξάγουν για την εξαφάνιση και τη φερόμενη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, σύμφωνα με αμερικανικά και τουρκικά δημοσιεύματα.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η τουρκική daily sabah, ένας από τους υπόπτους, ο Maher Abdulaziz Mutreb, έχει στενές σχέσεις με τον πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν. Φωτογραφικό υλικό δείχνει να αποβιβάζονται μαζί από αεροσκάφος στη Μαδρίτη και το Παρίσι, σύμφωνα με τους New York Times. Ο ύποπτος φωτογραφήθηκε επίσης δίπλα στον πρίγκιπα, στις επισκέψεις τους στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις ΗΠΑ.
Ο δεύτερος ύποπτος, ο Abdulaziz Mohammed al-Hawsawi ανήκει στην προσωπική ασφάλεια του πρίγκιπα, όπως ανέφερε ένας Γάλλος που είχε εργαστεί προηγουμένως στην βασιλική οικογένεια.
Ο Thaar Ghaleb al-Barbi, τρίτος ύποπτος, υψηλόβαθμο στέλεχος της φρουράς της βασιλικής οικογένειας, σύμφωνα με δημοσιεύματα από τη Σαουδική Αραβία.
Ο τέταρτος ύποπτος, Muhammad Saad Alzahrani, ταξίδεψε με διαβατήριο άλλου μέλους της βασιλικής φρουράς. Επιπλέον, το οπτικό υλικό δείχνει ότι το συγκεκριμένο μέλος της βασιλικής φρουράς είχε πάνω του ετικέτα με διαφορετικό όνομα.
Ο τελευταίος ύποπτος, ο Dr.Salah al-Tubaigy, επικεφαλής της εγκληματολογικής υπηρεσίας της Γενικής Ασφάλειας της Σαουδικής Αραβίας, ταξίδεψε στην Κωνσταντινούπολη και φέρεται ότι είναι υπεύθυνος για τον διαμελισμό του Κασόγκι στην κατοικία του Προξένου στην Κωνσταντινούπολη.
Οι New York Times αναφέρουν σε δημοσίευμα τους ότι οι τουρκικές Αρχές έχουν εντοπίσει με επιτυχία τουλάχιστον εννέα από τους 15 υπόπτους που συνδέονται με τις στρατιωτικές, κυβερνητικές ή υπηρεσίες ασφαλείας της Σαουδικής Αραβίας και ότι οι ύποπτοι μεταφέρθηκαν με ιδιωτικό αεροσκάφος σαουδαραβικής εταιρείας που «συνδέεται απευθείας» στον πρίγκιπα και το υπουργείο Εσωτερικών της Σαουδικής Αραβίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, υψηλόβαθμος Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε αργά την Τρίτη ότι ο Κασόγκι ναρκώθηκε, δολοφονήθηκε και διαμελίστηκε, αφού επισκέφθηκε το προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Οκτωβρίου.
Οι έρευνες στο προξενείο διήρκησαν εννέα ώρες και την Τετάρτη θα συνεχιστούν στην κατοικία του προξένου, ο οποίος ήδη επέστρεψε στη χώρα του την Τρίτη.
Το CNN και το Al Jazeera, επικαλέστηκαν πληροφορίες ανώνυμου Τούρκου αξιωματούχου που έκανε λόγο για «φρικτή δολοφονία» αργά το βράδυ της Τρίτης. To Al Jazeera μετέδωσε ότι οι Τούρκοι αξιωματούχοι ισχυρίστηκαν ότι υπήρξαν καταγραφές των φρικιαστικών πράξεων.
Πηγή: Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου