Οπως αποκαλύπτει το CNN, επικαλούμενο δηλώσεις τούρκου αξιωματούχου, το σώμα του αγνοούμενου δημοσιογράφου της Washington Post τεμαχίστηκε αφού πρώτα τον δολοφόνησαν στο κτίριο του προξενείου στην Κωνσταντινούπολη, στις 2 Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με τον τούρκο αξιωματούχο, ο Κασόγκι σκοτώθηκε στο προξενείο όπου είχε μεταβεί για να παραλάβει τα χαρτιά που θα του επέτρεπαν να παντρευτεί την τουρκικής καταγωγής αρραβωνιαστικιά του.
Νωρίτερα, ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε δηλώσει πως ορισμένα από τα αποδεικτικά στοιχεία μέσα στο προξενείο έχουν καλυφθεί με μπογιά.

Αναμένουν ανακοίνωση

Οι έρευνες συνεχίζονται στην κατοικία του σαουδάραβα πρόξενου στην Κωνσταντινούπολη, ωστόσο, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ο τελευταίος έχει ήδη εγκαταλείψει τη χώρα και έχει επιστρέψει στη Σαουδική Αραβία.
Τις τελευταίες ώρες, αμερικανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι η κυβέρνηση του Ριάντ ετοιμάζεται να εκδώσει ανακοίνωση με την οποία θα παραδέχεται τη δολοφονία του Κασόγκι και θα επιρρίπτει την ευθύνη στον υπερβάλλοντα ζήλο ανεξέλεγκτων αξιωματούχων.Advertisement: 0:08
Η Αγκυρα από την πρώτη στιγμή ισχυρίζεται πως ο Κασόγκι θα μπορούσε να έχει συλληφθεί ή σκοτωθεί εντός του κτιρίου της διπλωματικής αποστολής, κάτι που το Ριάντ αρνούνταν κατηγορηματικά, χωρίς όμως να αποδεικνύει ότι ο Σαουδάραβας βγήκε ζωντανός από το κτίριο του προξενείου.
Ο Κασόγκι ήταν γνωστός επικριτής της βασιλικής οικογένειας των Σαλμάν, και στο πλαίσιο αυτό είχε αποφασίσει να αυτο-εξοριστεί στη Νέα Υόρκη φοβούμενος για τη ζωή του.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ