Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

Επικίνδυνες σχέσεις: Κοτζιάς εναντίον Καμμένου στο υπουργικό συμβούλιο

Καλό θα κάνει ο κ. Κοτζιάς να σωπάσει γιατί άμα φύγει ο Καμμένος θα πέσει και καρέκλα του κ. Κοτζιά!

Ο ΥΠΕΞ του την φύλαγε για την προσωπική εξωτερική πολιτική που ξεδίπλωσε στις ΗΠΑ

Επικίνδυνες σχέσεις: Κοτζιάς εναντίον Καμμένου στο υπουργικό συμβούλιο | tovima.gr
Από τα χαμόγελα στις επικίνδυνες σχέσεις
Συνέχεια στις τεταμένες σχέσεις που έχουν εδώ και πολλούς μήνες έδωσαν στο υπουργικό συμβούλιο οι Νίκος Κοτζιάς και Πάνος Καμμένος. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπουργός Εξωτερικών επιτέθηκε στον υπουργό Αμυνας καθώς του… τη φύλαγε για την προσωπική εξωτερική πολιτική που ξεδίπλωσε στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Κοτζιάς ζήτησε εξηγήσεις από τον Πάνο Καμμένο για όσα είπε στις ΗΠΑ, και παρά το γεγονός ότι στη συνέχεια τόνισε ότι πρόκειται για προσωπικές απόψεις. Ο υπουργός Εξωτερικών επέκρινε με δριμύτητα τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ λέγοντας ότι αυτά τα πράγματα εκθέτουν τη χώρα και υπονομεύουν ευθέως τη γραμμή που αποφάσισε η κυβέρνηση για το «Μακεδονικό».
«Δεν μπορείς να μιλάς ως υπουργός Εξωτερικών, εκφεύγει των αρμοδιοτήτων σου η συμπεριφορά σου, κάνεις προσωπικό παιχνίδι με το οποίο εξέθεσες τον πρωθυπουργό κι εμένα», φέρεται να είπε ο Ν. Κοτζιάς μαινόμενος.
Το θερμό επεισόδιο φαίνεται να έληξε με παρέμβαση του Νίκου Παππά αλλά και υπουργών που δεν θέλησαν να αφήσουν το επεισόδιο να πάρει διαστάσεις. Ισως ο Αλέξης Τσίπρας να γνώριζε ότι θα υπάρξει σύγκρουση και γι’ αυτό δεν επέτρεψε να μπουν κάμερες και επέβαλε σιωπητήριο στους υπουργούς.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πάνος Καμμένος δεν αντέδρασε με ύβρεις ή υπερβολικά καθώς δεν είχε και κανέναν να τον στηρίξει. Αν και ο κ. Παππάς και άλλοι υπουργοί έσπευσαν να πουν ότι πρέπει να συνεχίσει η κυβέρνηση να λειτουργεί κι ότι δεν θεωρούν τον υπουργό Αμυνας «Ελληνα Σαλβίνι» εντούτοις ήταν φανερό ότι ο Καμμένος έμεινε μόνος του. Λέγεται μάλιστα ότι η κ. Κουντουρά δήλωσε ότι θα ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών προκαλώντας ταραχή στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, ο οποίος χάνει τον ένα σύμμαχο μετά τον άλλο.

Κι άλλες φορές

Δεν είναι η πρώτη φορά, πάντως, που συγκρούονται οι δύο πολιτικοί. Φανερά ενοχλημένος ο κ. Κοτζιάς έχει δηλώσει πρόσφατα ότι την εξωτερική πολιτική την χαράσσει ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών. Για να απαντήσει ο Π. Καμμένος πρόσφατα ότι μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα συναποφασίζουν.
TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου