Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

Μανώλης Γλέζος: Η Ελλάδα δεν είναι ο Τσίπρας

Τρίτη, 16 Οκτωβρίου, 2018

Ο αγωνιστής μίλησε στους δημοσιογράφους με αφορμή το ντοκιμαντέρ του Ανδρέα Χατζηπατέρα «Ο τελευταίος παρτιζάνος», θέμα του οποίου είναι ο ίδιος

Μανώλης Γλέζος:  Η Ελλάδα δεν είναι ο Τσίπρας | tovima.gr
Τρίτη, 16 Οκτωβρίου, 2018
«To όραμα του σοσιαλισμού δεν είναι καινούργιο, είναι παλιό» είπε ανάμεσα σε πολλά άλλα ο Μανώλης Γλέζος μιλώντας στους δημοσιογράφους την Δευτέρα το μεσημέρι στον κινηματογράφο Δαναό.
Στην ερώτηση λοιπόν αν ο σοσιαλισμός έτσι όπως τον ξέραμε έχει μέλλον, η απάντηση του κ. Γλέζου ήταν «μια δημοκρατία όπου ο Δήμος ανάσει, τα σημερινά θα τα ξεπεράσει γιατί – και τώρα μιλώ ως θαλασσινός – πολλούς κάδους έχουμε περάσει, θα περάσουμε κι αυτόν.»
O 96χρονος αγωνιστής που έμεινε στην Ιστορία συμμετέχοντας με τον Αποστόλη Σάντα και τον Αντώνη Μοσχοβάκη στην απομάκρυνση της σημαίας των ναζιστών από την Ακρόπολη επί γερμανικής κατοχής, επανήλθε στην τελευταία ομιλία που είχε δώσει στο Ευρωκοινοβούλιο, όταν μιλώντας στην αρχαία ελληνική αφηγήθηκε την ιστορία του κήρυκα των Θηβαίων που όταν ήρθε στην Αθήνα ρώτησε «ποιος είναι ο τύραννος; Η απάντηση του Θησέα ήταν ο τύραννος δεν υπάρχει. Τύραννος είναι ο Δήμος.»
Aφορμή της συνάντησης ήταν η προβολή της ταινίας «Ο τελευταίος παρτιζάνος» του Ανδρέα Χατζηπατέρα που θα αρχίσει να παίζεται στις αίθουσες από την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου (δείτε θέμα του Βήματος στο https://www.tovima.gr/printed_post/perissotero-aktivistis-kai-crligotero-politikos/ ).
Ερωτώμενος για τον υπαρκτό σοσιαλισμό ο Μ. Γλέζος ανέφερε ότι ο «δεν εξέφρασε την θέληση του λαού παρά σε ελάχιστες περιπτώσεις». Εφερε μάλιστα το παράδειγμα του Γεωργιανού, ελληνικής καταγωγής ιατρού Πασαλίδη, ο οποίος εκδιώχθηκε από τον Ιωσήφ Στάλιν, κατέφυγε στην Γερμανία και εν συνεχεία αρνήθηκε προσωπικά στον Στάλιν να επιστρέψει στην Σοβιετική Ενωση όσο ήταν εκείνος αρχηγός του κράτους. Αργότερα ο Πασαλίδης άνοιξε μαιευτική κλινική στην Θεσσαλονίκη και όταν εκλέχτηκε βουλευτής η πρώτη ενέργειά του ήταν να ζητήσει την αναγνώριση της Σοβιετικής Ενωσης από την Ελλάδα. «Τα λέω όλ’ αυτά για να πω ότι παρά τις δυσκολίες που πέρασε και περνά ο ελληνικός λαός  θα τις ξεπεράσει.»
«Η Ελλάδα δεν είναι ο Τσίπρας» είπε δύο φορές ο Μ. Γλέζος όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τις διαφωνίες του με τον πρωθυπουργό. «Η Ελλάδα είναι κάτι ξεχωριστό, ο Τσίπρας είναι απλώς ο σημερινός πρωθυπουργός της.»
Κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο Μ. Γλέζος αναφέρθηκε επίσης στην «κάθαρση που πρέπει να γίνει στο δικαστικό Σώμα» ούτως ώστε να εκκαθαριστεί και η νεοναζιστική λαίλαπα. «Δεν είναι δυνατόν η δίκη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα να διαρκεί τόσο πολύ.»
Η πρόταση του κ. Γλέζου είναι όλοι όσοι έχουν περιουσίες στο εξωτερικό και πρώτοι απ’ όλους τα κυβερνητικά στελέχη και οι ευρωβουλευτές να τις φέρουν στην Ελλάδα για δύο χρόνια. «Με αυτόν τον τρόπο θα αποδείξουν ότι αν όλοι κάνουν το χρέος τους απάντι στην πατρίδα, η πατρίδα τα ξεπεράσει όλα.» Και η δεύτερη πρότασή του είναι όλοι οι Ελληνες του εξωτερικού, περίπου 12 εκατομμύρια, να στείλουν από 1.000 ευρώ σε τρεις συγγενείς τους στην Ελλάδα και όχι στην κυβέρνηση.  «Για βάλτε τον λογαριασμό και θα δείτε πόσα δις συγκεντρώνονται.»
Για τον Μ. Γλέζο τα στοιχεία που συγκροτούν το έθνος είναι η γλώσσα, οι παραδόσεις –όπου συμπεριλαμβάνει την εκκλησία- η άμεση δημοκρατία και η στάση του κλήρου στα 400 χρόνια σκλαβιάς της Ελλάδας από τους Τούρκους.
Τέλος, για τα πολιτικά σχέδιά του σε ότι αφορά τις επερχόμενες εκλογές ο Μ. Γλέζος είπε: «Είμαι με την ομάδα του Λαφαζάνη και όλοι μας αποτελούμε ένα ενιαίο σύνολο. Θα πω τις απόψεις μου εκεί και θα δούμε τι θα κάνουμε. Φυσικά, πολιτική ζωή χωρίς συμμετοχή σε εκλογές δεν νοείται. Που σημαίνει θα πάρουμε μέρος στις εκλογές, πως θα πάρουμε μέρος θα το δείξει η ίδια η ζωή.»
TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου