Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

Αυτός είναι ο ιατροδικαστής που τεμάχισε τον Κασόγκι ζωντανό


Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου, 2018

Συνεχίζονται οι έρευνες για να διαπιστωθεί ο θάνατος του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, ο οποίος εξαφανίστηκε κατά την επίσκεψή του στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας, στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Οκτωβρίου.
Ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η Αμερική έχει ζητήσει από την Τουρκία τα ηχητικά μηνύματα που αποδεικνύουν ότι ο Κασόγκι βασανίστηκε και θανατώθηκε μέσα στο προξενείο, κάτι που ακόμη δεν επιβεβαιώνει το Ριάντ.
Μετά τις αποκαλύψεις της τουρκικής Sabah και της Wall Street Journal για το πώς θανατώθηκε ο αντιφρονούντας δημοσιογράφος που καυτηρίαζε την πολιτική της Σ. Αραβίας, τώρα έρχονται τώρα στο φως οι αποκαλύψεις της ιστοσελίδας Middle East Eye, η οποία είχε επίσης πρόσβαση σε ηχητικές καταγραφές.

Ο 59χρονος Τζαμάλ Κασόγκι ήταν συνεργάτης επί σειρά ετών της αμερικανικής εφημερίδας Washington Post και επικριτής αποφάσεων της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας
Ο 59χρονος Τζαμάλ Κασόγκι ήταν συνεργάτης επί σειρά ετών της αμερικανικής εφημερίδας Washington Post και επικριτής αποφάσεων της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας  AP IMAGES

Σύμφωνα με αυτά τα δεδομένα, ο δημοσιογράφος οδηγήθηκε μέσα στο γραφείου του ίδιου του προξένου. Ο πρόξενος βγήκε από το δωμάτιο, ενώ όπως δημοσιεύεται δεν υπήρξε προσπάθεια ανάκρισης.
Η εκτέλεση έγινε από μια επίλεκτη ομάδα Σαουδαράβων πρακτόρων που έφτασαν μια μέρα πριν στην Κωνσταντινούπολη από το Ριαντ. Ο ιατροδικαστής Σάλα αλ-Τουμπάιγκι μετείχε στην ομάδα «κρούσης». Είναι αυτός που άρχισε να διαμελίζει τον Κασόγκι ενώ ήταν ακόμη ζωντανός και αφού είχε βασανιστεί. Συγκεκριμένα, οι πράκτορες του είχαν κόψει τα δάχτυλα.
Ο Σάλα αλ-Τουμπάιγκι είναι ένας από τους 15 Σαουδάραβες που ταυτοποιούνται στη στυγερή δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι.


Ο γιατρός της φρίκης: Αυτός είναι ο ιατροδικαστής που τεμάχισε τον Κασόγκι ζωντανό Όπως αποκαλύπτεται, ο ίδιος άκουγε μουσική φορώντας ακουστικά καθ΄όλη την διαδικασία: «Όταν κάνω αυτήν την δουλειά, ακούω μουσική. Αυτό θα έπρεπε να κάνετε κι εσείς», ακούγεται να λέει στην ηχητική καταγραφή, συμβουλεύοντας τους συνεργούς του αλλά και τους υπαλλήλους του προξενείου, από τους οποίους ζητήθηκε να βγουν από το δωμάτιο.
Σύμφωνα με τη Daily Mail, ο Σάλα αλ-Τουμπάιγκι, σπούδασε στη Βρετανία και εκπαιδεύτηκε στη Μελβούρνη. Συγκεκριμένα σπούδασε παθολογία στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης και το 2004 έμαθε να κάνει αυτοψίες, ενώ είναι επικεφαλής του Σαουδικού Επιστημονικού Συμβουλίου Ιατροδικαστικής.

Η πρεσβεία της Σ. Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη
Η πρεσβεία της Σ. Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη  AP

Και ο ιατροδικαστής φέρεται να έφτασε στην Κωνσταντινούπολη λίγο πριν εξαφάνιση του Κασόγκι. Όλα τα ντοκουμέντα προέρχονται από την καταγραφή που έγινε στο έξυπνο ρολόι Apple του δημοσιογράφου.
Στο επτάλεπτο απόσπασμα ακούγεται να δίνει οδηγίες για τον φρικτό τεμαχισμό του Κασόγκι, ενώ αυτός ήταν ακόμα ζωντανός.
Η Yeni Safak έγραψε πως ο Κασόγκι διαμελίστηκε, αποκεφαλίστηκε και τα μέλη του εξαφανίστηκαν με καυστικό οξύ.

Ο πρόεδρος Τραμπ αρνείται ότι καλύπτει τη Σαουδική Αραβία

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διέψευσε πάντως, χθες Τετάρτη, ότι καλύπτει τους Σαουδάραβες συμμάχους των ΗΠΑ στην υπόθεση του Τζαμάλ Κασόγκι.
«Δεν καλύπτω καθόλου» τους Σαουδάραβες, είπε ο Τραμπ μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο. «Θέλω απλώς να μάθω τι συνέβη», πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι αναμένει η αλήθεια να έρθει στο φως «ως το τέλος της εβδομάδας».
Σήμερα αναμένεται η ανακοίνωση της απόφασης του υπουργού Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν για το αν θα μεταβεί ή όχι στο οικονομικό φόρουμ που διοργανώνει το Ριάντ και το οποίο έχουν μποϊκοτάρει πολλοί πολιτικοί. Ανάμεσά τους, μποϊκοτάρει και η Γαλλία.
Ακόμη, αναμένεται η έκθεση του Πομπέο ο οποίος συναντήθηκε την Τρίτη και την Τετάρτη στο Ριάντ και την Άγκυρα με Σαουδάραβες και Τούρκους αξιωματούχους ενώ είχε επικοινωνία και με τον πρόεδρο Ερντογάν.
Ο Τραμπ δήλωσε ακόμη ότι ανάμεσα στις δύο χώρες, υπάρχουν «τεράστια οικονομικά συμφέροντα». Χαρακτηριστικά είπε πως η «Ουάσινγκτον έχει ανάγκη το σουνιτικό βασίλειο στη μάχη της κατά της τρομοκρατίας και του σιιτικού Ιράν».
«Οι Σαουδάραβες είναι εξαιρετικοί εταίροι» σε πολλά θέματα «και πρέπει να θυμόμαστε ότι έχουμε σημαντικές σχέσεις, οικονομικές σχέσεις μεταξύ αμερικανικών και σαουδαραβικών εταιρειών, κυβερνητικές σχέσεις», σημείωσε από την πλευρά του ο Πομπέο.
Δημοκρατικοί γερουσιαστές ζήτησαν από τον Τραμπ να δημοσιοποιήσει τυχόν οικονομικούς του δεσμούς με τη Σαουδική Αραβία, ανησυχώντας για τυχόν «σύγκρουση συμφερόντων».
Νέες πληροφορίες του Τύπου φαίνεται να στηρίζουν το σενάριο της δολοφονίας του Κασόγκι στο σαουδαραβικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη, όπου χάθηκαν τα ίχνη του στις 2 Οκτωβρίου.
Πληροφορίες της New York Times, με φωτογραφίες, επιβεβαιώνουν τις υποψίες εναντίον του Ριάντ. Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, ένας από τους άνδρες που έχει αναγνωριστεί από τις τουρκικές αρχές ως μέλος της επίλεκτης ομάδας των 15 πρακτόρων που έστειλε το Ριάντ στην Τουρκία και η οποία φέρεται να σκότωσε τον δημοσιογράφο ανήκει στο περιβάλλον του Σαουδάραβα πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν. Τρεις άλλοι ανήκουν στις υπηρεσίες ασφαλείας που ελέγχει ο νεαρός πρίγκιπας.
Πηγή: news247.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου