Στην αναλυτική καταγραφή των ζημιών σε σπίτια, επιχειρήσεις, υποδομές και καλλιέργειες προχωρούν σήμερα Δευτέρα 1η Οκτωβρίου, δήμοι και Περιφέρεια στις περιοχές της Κορινθίας και της Αργολίδας, που επλήγησαν από τον μεσογειακό κυκλώνα «Ζορμπά».
Επίσης, οι δήμοι έχουν καλέσει τους κατοίκους να υποβάλλουν δηλώσεις για ζημιές σε σπίτια, οικοσκευές και επιχειρήσεις.
Παράλληλα, σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, προκειμένου να γίνει μια συνολική αποτίμηση της κατάστασης, ώστε να προχωρήσουν οι επόμενες ενέργειες.
Όσον αφορά την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Κορινθία, ο αντιπεριφερειάρχης "Αγγελος Παπαγγελόπουλος, ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι «τα μηχανήματα των δήμων και της Περιφέρειας εργάζονται για να αποκαταστήσουν ζημιές σε υποδομές, αλλά και να προχωρήσουν σε αναγκαίους καθαρισμούς».
Από την πλευρά του, αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Αναστάσιος Χειβιδόπουλος δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «από νωρίς σήμερα το πρωί έχουμε ξεκινήσει την καταγραφή των ζημιών στο οδικό δίκτυο, στις υποδομές, αλλά και στις καλλιέργειες, ιδιαίτερα στην ελαιοπαραγωγή, αφού σε λόγο καιρό ξεκινά η συγκομιδή του.
Εκαντοντάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική
Εκαντοντάδες ήταν οι κλήσεις που δέχτηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία μέχρι σήμερα λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν στη χώρα από το Σάββατο και έπληξαν μεγάλο μέρος της ελληνικής Επικράτειας.
Συκεκριμένα σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Πυροσβεστική δέχθηκε συνολικά 1.983 κλήσεις για παροχή βοηθείας (κοπές δένδρων, αντλήσεις υδάτων και απεγκλωβισμούς ατόμων από οικίες και αυτοκίνητα).
Αναλυτικά:
❖ Νομός Αττικής, συνολικά δεχθήκαμε 292 κλήσεις για παροχή βοηθείας.
❖ Νομός Κορινθίας, δεχθήκαμε συνολικά 1060 κλήσεις για παροχή βοηθείας.
❖ Νομός Αργολίδας, δεχθήκαμε συνολικά 150 κλήσεις για παροχή βοηθείας.
❖ Νομός Μεσσηνίας, συνολικά δεχθήκαμε 95 κλήσεις κυρίως για κοπές δέντρων.
❖ Νομός Λακωνίας, συνολικά δεχθήκαμε 60 κλήσεις κυρίως για κοπές δέντρων.
❖ Νομός Αρκαδίας, συνολικά δεχθήκαμε 23 κλήσεις κυρίως για κοπές δέντρων.
❖ Νομός Φθιώτιδας, συνολικά δεχθήκαμε 67 κλήσεις για παροχές βοηθείας.
❖ Νομός Βοιωτίας, συνολικά δεχθήκαμε 27 κλήσεις για παροχές βοηθείας.
❖ Νομός Ευβοίας, συνολικά δεχθήκαμε 209 κλήσεις για παροχή βοηθείας.
Τα συνεργεία που έχουν συγκροτηθεί για την αντιμετώπιση των συμβάντων παραμένουν και συνεχίζουν να επιχειρούν.
TA NEA