Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2018

ΝΑΤΟ : Σχέδια για νέα στρατιωτική βάση στην «πόλη του Στάλιν»

Τρίτη, 16 Οκτωβρίου, 2018

Tου Νίκου Χασαπόπουλου

Στο πλαίσιο αναβάθμισης της παρουσίας του στην περιοχή των Βαλκανίων επιχειρεί να αξιοποιήσει μια ανενεργή αεροπορική βάση στην Αλβανία

ΝΑΤΟ : Σχέδια για νέα στρατιωτική βάση στην «πόλη του Στάλιν» | tovima.gr
Το ΝΑΤΟ , που προωθεί σχέδια εντυπωσιακής αναβάθμισης της παρουσίας του στην περιοχή των Βαλκανίων επιχειρεί τώρα να αξιοποιήσει μια ανενεργή αεροπορική βάση στην Αλβανία.
Πρόκειται για μια παλιά αεροπορική βάση  στην πόλη Κούτσοβα, η οποία είναι γνωστή ως“πόλη του Στάλιν”.
Ηδη στην Ελλάδα το ΝΑΤΟ έχει αναβαθμίσει την παρουσία  τοτυ (και συνεχίζονται οι συζητήσεις για περαιτέρω αναβάθμιση) με έντονη όμως την αμερικανική παρουσία στη Λάρισα, στον Βόλο και στην Αλεξανδρούπολη, την ώρα που προχωρούν με γοργό ρυθμό (πολύ πιο γοργό απ΄ότι έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις) έργα για επέκταση της σημαντικότερης βάσης που διαθέτουν στην Ελλάδα, αυτή της Σούδας.
Η αεροπορική βάση στην Αλβανία, που σχεδιάζει να ενεργοποιήσει το ΝΑΤΟ είναι μία ανενεργή  βάση και το αλβανικό καθεστώς την χρησιμοποιεί ως νεκροταφείο παλαιών αεροσκαφών ρωσικής και κινεζικής κατασκευής που χρησιμοποιούσε (στην εποχή του Χότζα) η αεροπορία της Αλβανίας.
Σύμφωνα με την υπουργό Αμυνας της Αλβανίας Ολγα Τσάσκα, το ΝΑΤΟ θα επενδύσει μόνον 50 εκατ. δολάρια για την ενεργοποίηση αυτής της βάσης, ποσό μικρό εάν αναλογιστεί κανείς ότι στη μυστική βάση  ελικοπτέρων (Σινούκ και Απάτσι)που δημιούργησαν για ένα χρονικό διάστημα οι Αμερικανοί στην Κύπρο (στη βρεταική βάση της Επισκοπής) ξόδευσαν περί τα 70 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με ρεπορτάζ του αμερικανικού  τηλεοπτικού δικτύου ABC.
TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου