Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Η ιστοσελίδα μας, paneliakos.com, σας εύχεται

Υγεία, Πρόοδο και Ευτυχία - Χρόνια Πολλά
Καλά Χριστούγεννα, KALA CHRISTOUGENNA (Greek)
Merry Christmas (American English, USA)

English (UK) Happy Christmas

German: Frohe Weihnachten
French: Joyeux Noël
Spanish: ¡Feliz Navidad
Italian: Buon Natale
Portuguese: Feliz Natal
Japanese: メリークリスマス
Russian: С Рождеством
Dutch: Vrolijk kerstfeest
Swedish: God jul
Czech: Veselé vánoce
Turkish:Mutlu Noeller
Albanian: Gëzuar Krishtlindjet
Estonian: Häid Jõule
Hebrew: חג מולד שמח
Chinese: 圣诞快乐
Ukrainian: З Різдвом
Serbian: Срећан Божић
Filipino: Maligayang Pasko
Georgian: შობა
Finish: hyvää joulua

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων.

Αγαπητέ Φίλε, Αγαπητή Φίλη,

Εάν δεν μιλάτε καλά Ελληνικά η ιστοσελίδα μας σας δίνει την ευκαιρία να διαβάσετε όλα τα άρθρα στη γλώσσα της αρεσκείας πατώντας το “ποντικάκι” εδώ αριστερά που λέει Translate, Επιλογή Γλώσσας και διαλέξτε τη γλώσσα που καταλαβαίνετε καλύτερα! Σας παρακαλούμε να το πείτε και σε άλλους. Σας ευχαριστούμε και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.


Dear friend

if Greek is not your primary language, now, you can read this web page: paneliakos.com in almost 100 different languages. On the left side here, you will see Translate Επιλογή Γλώσσας”, click with computer mouse on top of “Επιλογή Γλώσσας” and read our web page in the language of your preference. Now you could read paneliakos.com in almost 100 languages in a mater of a few seconds. Please tell others. Thank you.

HAPPY HOLIDAYS

Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2018

Απειλείται η μπύρα – Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι θα γίνει πιο σπάνια και πιο ακριβή


 Σάββατο, 20 Οκτωβρίου, 2018Αρκετοί εξακολουθούν να «κλείνουν τα μάτια» στην απειλή της κλιματικής αλλαγής στο περιβάλλον. Όταν μάθουν ότι απειλείται και η μπύρα από τις αλλαγές, δεν θα έχουν την ίδια γνώμη.

Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι τις επόμενες δεκαετίες η μπύρα μπορεί να γίνει πιο σπάνια και πιο ακριβή, λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη.
Το κύριο συστατικό της μπύρας είναι το κριθάρι. Η παραγωγή του αναμένεται να μειωθεί σημαντικά, λόγω της ξηρασίας που προκαλούν οι ακραίες θερμοκρασίες και αναμένονται να γίνουν όλο και πιο συχνές, εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής.
«Κατά μέσο όρο, η πτώση της σοδειάς κριθαριού θα είναι από 3% έως 17%, ανάλογα με τη σοβαρότητα των συνθηκών», αναφέρει μελέτη που δημοσιοποιήθηκε.
Ο καθηγητής Νέιθαν Μιούλερ του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, ανέφερε ότι, λόγω την κλιματικών συνθηκών και της τιμής της μπύρας, ενδέχεται να είναι «άπιαστο» αγαθό για εκατομμύρια ανθρώπους.
Οι ερευνητές κατέληξαν σε αυτά τα συμπεράσματα, μετά από μελέτη που έκαναν. Στο πλαίσιο της μελέτης χρησιμοποίησαν υπολογιστικά μοντέλα για να προβλέψουν τις πιθανές κλιματικές αλλαγές στην παραγωγή κριθαριού, σε 34 περιοχές σε όλο τον κόσμο.
Υπολόγισαν επίσης τον αντίκτυπο των κλιματικών συνεπειών στην τιμή της μπύρας.
Η τιμή της μπύρας πρόκειται να διπλασιαστεί κατά μέσο όρο, επειδή θα λιγοστεύει η ποσότητα κριθαριού. Η Ιρλανδία είναι μία από τις χώρες που θα επηρεαστούν περισσότερο, καθώς η τιμή θα αυξηθεί περίπου κατά 338%, μέχρι το 2099, σε περίπτωση που τα σενάρια των επιστημόνων βγουν αληθινά.
Λόγω της αύξησης της τιμής της μπύρας, θα επηρεαστεί και η κατανάλωσή της. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι θα μειωθεί μέχρι 16% σε όλο τον κόσμο.
Πηγή: valueforlife 
Άμα αλλάξει η θερμοκρασία προς τα πάνω μόνο στο κριθάρι και στη μπύρα θα έχει επιπτώσεις; Μη τρελαθούμε κιόλας με τους “ειδικούς”.  Η Σύνταξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου