Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

Απειλείται η μπύρα – Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι θα γίνει πιο σπάνια και πιο ακριβή


 Σάββατο, 20 Οκτωβρίου, 2018Αρκετοί εξακολουθούν να «κλείνουν τα μάτια» στην απειλή της κλιματικής αλλαγής στο περιβάλλον. Όταν μάθουν ότι απειλείται και η μπύρα από τις αλλαγές, δεν θα έχουν την ίδια γνώμη.

Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι τις επόμενες δεκαετίες η μπύρα μπορεί να γίνει πιο σπάνια και πιο ακριβή, λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη.
Το κύριο συστατικό της μπύρας είναι το κριθάρι. Η παραγωγή του αναμένεται να μειωθεί σημαντικά, λόγω της ξηρασίας που προκαλούν οι ακραίες θερμοκρασίες και αναμένονται να γίνουν όλο και πιο συχνές, εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής.
«Κατά μέσο όρο, η πτώση της σοδειάς κριθαριού θα είναι από 3% έως 17%, ανάλογα με τη σοβαρότητα των συνθηκών», αναφέρει μελέτη που δημοσιοποιήθηκε.
Ο καθηγητής Νέιθαν Μιούλερ του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, ανέφερε ότι, λόγω την κλιματικών συνθηκών και της τιμής της μπύρας, ενδέχεται να είναι «άπιαστο» αγαθό για εκατομμύρια ανθρώπους.
Οι ερευνητές κατέληξαν σε αυτά τα συμπεράσματα, μετά από μελέτη που έκαναν. Στο πλαίσιο της μελέτης χρησιμοποίησαν υπολογιστικά μοντέλα για να προβλέψουν τις πιθανές κλιματικές αλλαγές στην παραγωγή κριθαριού, σε 34 περιοχές σε όλο τον κόσμο.
Υπολόγισαν επίσης τον αντίκτυπο των κλιματικών συνεπειών στην τιμή της μπύρας.
Η τιμή της μπύρας πρόκειται να διπλασιαστεί κατά μέσο όρο, επειδή θα λιγοστεύει η ποσότητα κριθαριού. Η Ιρλανδία είναι μία από τις χώρες που θα επηρεαστούν περισσότερο, καθώς η τιμή θα αυξηθεί περίπου κατά 338%, μέχρι το 2099, σε περίπτωση που τα σενάρια των επιστημόνων βγουν αληθινά.
Λόγω της αύξησης της τιμής της μπύρας, θα επηρεαστεί και η κατανάλωσή της. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι θα μειωθεί μέχρι 16% σε όλο τον κόσμο.
Πηγή: valueforlife 
Άμα αλλάξει η θερμοκρασία προς τα πάνω μόνο στο κριθάρι και στη μπύρα θα έχει επιπτώσεις; Μη τρελαθούμε κιόλας με τους “ειδικούς”.  Η Σύνταξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου