Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Λευτέρης Πανταζής στον «Ε.Κ.»: Είμαι συνδεδεμένος με τις οικογένειες – Περιοδεία σε ΗΠΑ

Δευτέρα, 15, Οκτωβρίου, 2018

Του Βασίλη Μαγαλιού

Ο Λευτέρης Πανταζής.
Μια ζωή σαν παραμύθι. Μια ζωή που αξίζει να γίνει κινηματογραφική ταινία. Μία ζωή που πρέπει γίνει γνωστή σε όλους. Μία ζωή που πρέπει να είναι παράδειγμα για πολλούς.
Ο κόσμος βλέπει έναν Λευτέρη Πανταζή, τον πλέον πιο γνωστό Ελληνα τραγουδιστή τα τελευταία 30 χρόνια, να είναι ο άνθρωπος του κεφιού, ο άνθρωπος που ξεσηκώνει τον κόσμο στα κέντρα ή στις συναυλίες που τραγουδάει, ο άνθρωπος που δημιούργησε μία Ταραχή την Ελλάδα και… ανέβασε «όλα τα μωρά στην πίστα».
Ομως η ζωή του… Λευτέρη Παγκοζίδη πίσω και κάτω από την πίστα είναι αυτή που τάραξε την Ελλάδα και ξεσήκωσε τους απανταχού Ελληνες.
Ο κ. Πανταζής για να γίνει ο «Λευτεράκης» όλων των ελληνικών οικογενειών πέρασε από όλα τα στάδια της ζωής. Με τον χαρακτήρα του, το ήθος του, την περήφανη καταγωγή του και κυρίως με το θάρρος που έχει να μιλάει -σε κάθε ευκαιρία του- για τα πρώτα σκαλοπάτια που πάτησε όταν ήρθε στην Ελλάδα, τον έχουν ανεβάσει στην κορυφή της καρδιάς, της αγάπης και της αναγνώρισης όλων των Ελλήνων και όχι μόνο.
«Είμαι ο δικός τους άνθρωπος, με κάνουν και αισθάνομαι ευλογημένος» θα πει για τους ομογενείς από τους οποίους εισπράττει τεράστια και αληθινή αγάπη. Γι αυτό και ο ίδιος για να ανταποδώσει λίγη από αυτή την λατρεία που του δίνουν οι ομογενείς «δέσμευσε» τον εαυτό του λέγοντας πως «πρέπει να πηγαίνω να τους βλέπω, να περνάνε καλά, να τους δίνω χαρά και να περνάω το ελληνικό αίμα στις φλέβες τους».
Από την πρώτη στιγμή έχει μιλήσει για την Ποντιακή καταγωγή του, για την αγάπη που έχει για την Ελλάδα, για τα πρώτα του βήματα στην πατρίδα, για το «κασελάκι» που είχε ως λούστρος, για να δύσκολα χρόνια στην αρχή της καριέρας του, για το χρέος που αισθάνεται απέναντι στους απανταχού Ελληνες που τον τιμούν με την αγάπη τους και πόσο θέλει να τους κάνει να ευχαριστιούνται. Ολα αυτά δείχνουν έναν άνθρωπο που είναι… δικός μας, μέσα στο σπίτι μας, έναν σαν εμάς, έναν της οικογένειά μας.
Εναν… Λευτέρη Πανταζή! Και αυτό είναι ο Λε-Πα. Ενας άνθρωπος που είναι μέλος στην οικογένειά μας. Εχουμε μεγαλώσει με τα τραγούδια του και έχει μεγαλώσει με μας. Είναι ο «Λευτεράκης» μας.

Ο Λευτέρης Πανταζής με την κόρη του Κόνι Μεταξά.

Και σε προσωπικό επίπεδο θα πω πως στο πρώτο τηλέφωνο μας άνοιξε αμέσως το σπίτι του. «Ελα σπίτι μου να κάτσουμε και να τα πούμε» και η αίσθηση που είχα σε όλη τη διάρκεια της παραμονής μου στο σπίτι με τον Λευτέρη Πανταζή απέναντι μου ήταν ότι ήμουν στο σπίτι ενός πολύ στενού συγγενή μου. Με έκανε να αισθανθώ πολύ άνετα και μιλούσαμε σαν να γνωριζόμασταν χρόνια, σαν να μεγαλώσαμε μαζί…
Τον «δικό μας» Λευτέρη Πανταζή οι ομογενείς των ΗΠΑ και του Καναδά θα έχουν την ευκαιρία και την χαρά να… ζήσουν από κοντά από τις 19 Οκτωβρίου έως τις 21 Νοεμβρίου σε περιοδεία του σε πόλεις των ΗΠΑ και του Καναδά. Η Greek Music Live, Inc. (www.gmlshows.com) του Γιώργου Κατερίνη με έδρα το Σικάγο φέρνει στους ομογενείς τον κορυφαίο Ελληνα τραγουδιστή για σειρά συναυλιών.
Το πρόγραμμα της περιοδείας:
19 Οκτωβρίου 2018 Μόντρεαλ Embassy Plaza
20 Οκτωβρίου 2018 Σικάγο Joe’s Live
24 Οκτωβρίου 2018 Τάμπα Innisbrook Resort
27 Οκτωβρίου 2018 Κλίβελαντ La Villa Party Center
2 Νοεμβρίου 2018 Νέα Υόρκη Melrose Ballroom
6 Νοεμβρίου 2018 Κάλγκαρι Chinese Cultural Center
9 Νοεμβρίου 2018 Λος Αντζελες Globe Theater
10 Νοεμβρίου 2018 Βανκούβερ Hellenic Community of Vancouver
16 Νοεμβρίου 2018 Ντιτρόιτ International Banquet Center
17 Νοεμβρίου 2018 Τορόντο Paramount Event Space
21 Νοεμβρίου 2018 Βαλτιμόρη Greektown Square
Από 19 Οκτωβρίου που θα τραγουδήσετε στο «Embassy Plaza» του Μόντρεαλ μέχρι τις 21 Νοεμβρίου που θα κλείσετε την τουρνέ στο «Greektown Square» της Βαλτιμόρης θα είστε κοντά στους ομογενείς των ΗΠΑ και του Καναδά.
«Στην Αμερική, μόνο για συναυλίες, έχω πάει τουλάχιστον 30 φορές. Εχω πάει και για προσωπικούς λόγους, όπως για την κόρη μου που σπούδαζε στο Miami University. Εκατσε 5 χρόνια για να τελειώσει και να σπουδάσει υποκριτική, δηλαδή θέατρο, κινηματογράφο, σκηνοθεσία, τραγούδι, κίνηση, χορό. Επαιξε σε θέατρα εκεί, έκανε πάρα πολλά και έχει κάνει πάρα πολλά στον καλλιτεχνικό χώρο η Κόνι Μεταξά. Η κόρη μου θα είναι μαζί μας, όπως ο Master Tempo και η Βασιλική Νταντά, μία από τις καλύτερες λαϊκές φωνές που έχουμε στην Ελλάδα. Εχουμε ένα πολύ καλό, δυνατό πρόγραμμα από όλα τα είδη μουσικής και οι ομογενείς θα περάσουν υπέροχα».
Για μία ακόμα φορά είσθε μαζί με νέα παιδιά…
«Πάντα προσπαθώ να βοηθήσω και να βγάλω νέα παιδιά. Οταν μπορούμε πρέπει να έχουμε νέα παιδιά και να ακούγονται οι φωνές τους για να βγαίνουν καινούργια πρόσωπα στο χώρο μας. Νομίζω ότι ο κόσμος αναγνωρίζει και καταλαβαίνει. Αυτό εισπράττω. Στα τόσα χρόνια που είμαι στις πίστες και κοντά στον κόσμο έχω βγάλει το συμπέρασμα ότι ο κόσμος είναι δίκαιος. Ξέρει να εκτιμά και ξέρει να καταλαβαίνει αυτόν που είναι σωστός στη δουλειά του, αυτόν που κάνει ό,τι μπορεί με μεράκι και αγάπη για το τραγούδι αλλά και για τον ίδιο τον θεατή. Ο κόσμος που πληρώνει για να δει κάτι ξέρει γιατί το πληρώνει, ξέρει γιατί πάει να δει -ό,τι πάει να δει. Ο κόσμος είναι δίκαιος.
Και το πόσο καλός είναι κάποιος, θα φανεί στο χειροκρότημα. Ο καθένας μπορεί να μπει στον χώρο αυτόν, να κάνει την προσπάθειά του αλλά ο κόσμος είναι αυτός που θα τον κρατήσει ή όχι. Στη σωρό των τραγουδιστών μπήκα κι εγώ και ήταν πολύ δύσκολο γιατί ο ανταγωνισμός ήταν πολύ μεγάλος. Εβγαλα τον πρώτο μου δίσκο, το 1979-80, και τώρα μετά από 38 χρόνια είμαστε εδώ και να έχω 30 πλατινένιους και γύρω στα 4,5 εκ. πωλήσεις. Ενας άνθρωπος που ήρθε από τη Ρωσία, με ελληνικές ρίζες, Πόντιος στην καταγωγή.
Ηρθα στην Ελλάδα, στην πατρίδα, χωρίς να ξέρω καν την ελληνική γλώσσα, μόνο τα ρώσικα -αφού τελείωσα ρωσικό σχολείο- και ξεκίνησα δουλειά. Και τι δουλειά; Να εκεί είναι στο πιο κεντρικό σημείο του γραφείου μου, το ‘κασελάκι’ που είχα ως λούστρος. Η πρώτη δουλειά μου στην Ελλάδα. Από εκεί ξεκίνησαν όλα. Μετά με μία κιθάρα και ένα πιατάκι στα καφενεία. Μετά έκανα τον πρώτο μου δίσκο που πούλησε 400.000 αντίτυπα και το ‘μπαμ’ γύρω από το όνομά μου ήταν τεράστιο.
Βγήκα από τη σωρό αλλά το ξεκίνημα ήταν πολύ μεγάλο. Και αυτό μετά από 38 χρόνια να συνεχίζει να υπάρχει με αξιοπρέπεια, σεβασμό, με αγάπη, με επιτυχίες, με επικαιρότητα. Και αυτά από όλες τις πλευρές μου. Σαν άνθρωπος, σαν επαγγελματίας, σαν φιλάνθρωπος, σαν καλλιτέχνης, σαν οικογενειάρχης, σαν καθημερινός άνθρωπος… Ολα αυτά τα πράγματα κάνουν ένα παζλ και ο κόσμος βλέπει, ξέρει και εκτιμά. Και την αγάπη που μου έχει προσφέρει ο κόσμος όσο μπορώ περισσότερο την ανταποδίδω και γεμίζω ευθύνες για να είμαι εντάξει απέναντί της».

«Με αυτό εδώ ξεκίνησα, όταν ήρθα στην Ελλάδα. Με το κασελάκι μου, καθάριζα παπούτσια. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ, και το έχω πάντα στην καρδιά μου και σε περίοπτη θέση στο σπίτι μου».

38 χρόνια, έχετε βάλει «γενιές μέσα». Εχετε περάσει από τον πατέρα στον γιο.
«Είμαι συνδεδεμένος με τις οικογένειες. Τι εννοώ. Γνωρίσανε τη σύζυγο με τραγούδι μου, αγαπήθηκαν με τραγούδι μου, γέννησαν το παιδάκι τους ή τα παιδιά τους με τραγούδι μου και τώρα τα παιδιά τους ακούνε Πανταζή. Αυτές είναι ήδη δύο γενιές. Ομως κάνω κι άλλες συνεργασίες. Εχω τραγουδήσει με Paul Anka, με Neil Sedaka, έχω φέρει από την Αμερική τους Gipsy Kings που ήταν τεράστιο όνομα στην Ευρώπη, τον Ντέμη Ρούσο, την Λατόγια -αδελφή του Μάικλ- Τζάκσον, τον Χούλιο Ιγκλέσιας, την Σίρλεϊ ΜακΛέιν, στην Αμερική.
Ολα αυτά που έχει κάνει το… παιδάκι με το κασελάκι είναι θαύμα Θεού, είναι ευλογία. Και βλέπεις ότι συνεχίζω και πιάνω και τα νέα παιδιά. Ακούνε Λευτέρη Πανταζή και τους αρέσει ο Λε-Πα. Τη δική σας γενιά την έχω γιατί με έχετε ακούσει και με ξέρετε όμως η συνεργασία με τον Master Tempo θα με φέρει και στα νέα παιδιά. Ολο αυτό είναι προεργασία και πολύ δουλειά. Δεν στο χαρίζει κανείς. Πρέπει να δουλέψεις και να ματώσεις. Και αυτό κάνω».



Δίπλα στο γραφείο του ένα μικρό μέρος των δίσκων που έχει βγάλει στα σχεδόν 40 χρόνια καριέρας.

Δουλειά αλλά και σεβασμό στον θεατή και στον άνθρωπο που σας ακούει.
«Φυσικά. Δεν γίνεται χωρίς σεβασμό. Δουλεύεις πολύ και ματώνεις αλλά αν δεν σέβεσαι, δεν εκτιμάς και δεν κουράζεσαι γι αυτό που θες να σε ακούσει δεν γίνεται τίποτα. Πριν λίγες μέρες έκανα μία πολύ μεγάλη συναυλία με τον Hayko. Εχει κάνει παγκόσμια επιτυχία σε 56 χώρες, σε 56 γλώσσες. Το video clip έχει γίνει στην Αμερική με τον Super Sako και έναν Γάλλο τραγουδιστή και ο Hayko έχει βάλει τη φωνή του. Εχει γίνει χαμός. Επαθα πλάκα. Στο Λος Αντζελες θα συναντήσω Αρμένιους και μου είπαν ότι θα με περιμένουν. Εχω φέρει κοντά δύο λαούς. Εχουμε περάσει τις ίδιες γενοκτονίες, έχουμε τα ίδια βιώματα, ίδια προβλήματα.
Είμαστε κοντά με τους Αρμένιους. Εχω κάνει συνεργασία με την πολύ μεγάλη Τουρκάλα τραγουδίστρια Αζντα Πεκάν. Κάναμε μία συναυλία στην Τουρκία και την έφερα και στην Ελλάδα. Επίσης με έναν από τους μεγαλύτερους Ισραηλίτες τραγουδιστές, τον Χαΐμ Μόσε, τον έφερα στην Ελλάδα και πήγα στο Ισραήλ και τραγούδησα μαζί του. Στην Αλβανία με έναν Αλβανό τραγουδιστή (σ.σ. Devis Xherahu) -που ήταν στο Fame Story της Ελλάδας- κάναμε το ‘Μ’ αγαπάς, σ’ αγαπώ’ κι έγινε χαμός με 7 εκ. ‘χτυπήματα’.
Τι θέλω να πω με όλα αυτά; Πως όλες οι συνεργασίες που κάνω δείχνουν ότι η μουσική δεν έχει σύνορα. Η μουσική αγαπάει, αγκαλιάζει και σμίγει ανθρώπους και λαούς. Εγώ είμαι καλλιτέχνης. Εχω την τρέλα του καλλιτέχνη και μου αρέσει να κάνω καινούργια πράγματα. Στην Ελλάδα έχω κάνει τα πάντα: Ποντιακά, ρώσικα, συνεργασίες, Πλέσσας, Τσιτσάνης, Ζαμπέτας, όλους τους σύγχρονους συνθέτες και μουσουργούς και συνεχίζω. Δοκιμάζω. Εχω τραγουδήσει αγγλικά, γαλλικά… Μπορεί να μην μιλάω καλά τη γλώσσα αλλά τραγουδάω με την καρδιά μου. Σημασία έχει ότι το κατάφερα και σημασία έχει ότι τραγουδάω με την ψυχή μου, την καρδιά μου και ο θεατής το καταλαβαίνει. Αυτό κάνω τόσα χρόνια. Μου δίνει ζωή, οξυγόνο και με γεμίζει ευθύνες γιατί με βλέπουν σαν παράδειγμα. ‘Γειά σου δάσκαλε’, μου λένε πολλοί».

«Τραγουδάω με την ψυχή μου, με την καρδιά μου και ο θεατής το καταλαβαίνει. Αυτό κάνω τόσα χρόνια. Μου δίνει ζωή, οξυγόνο και με γεμίζει ευθύνες», είπε ο Λευτέρης Πανταζής στον Βασίλη Μαγαλιό, ενώ για τους ομογενείς «είμαι ο δικός τους άνθρωπος. Ο Λευτεράκης τους. Είμαι στην οικογένειά τους. Με κάνουν κι αισθάνομαι ευλογημένος».

Φέρατε μία… Ταραχή στην ελληνική διασκέδαση… «Ναι, σίγουρα. Αλλαξα τα δεδομένα στη διασκέδαση. Εφερα τη νεολαία στα μπουζούκια. Η νεολαία δεν πήγαινε στα μπουζούκια κι εγώ την έφερα. ‘Ολα τα μωρά στην πίστα’ κι έγινε χαμός με το σλόγκαν. Και δεν είναι μόνο οι νέοι, αλλά όλες οι ηλικίες και παντού. Πέρσι πήγα Αργεντινή, Βραζιλία, στη Σαρδηνία της Ιταλίας, Καναδά, Σουηδία, Γερμανία, Κύπρο, Ισραήλ. Και σ’ αυτά τα μέρη όλα τα μαγαζιά ήταν γεμάτα, από Ελληνες και ξένους. Αρα η μουσική μου αρέσει.
Πάω στο αεροδρόμιο και έρχονται… Ινδοί και… Κινέζοι και μου φωνάζουν ‘Λε – Πα, Λε – Πα φωτό, φωτό Λε – Πα’. Είναι απίστευτο αυτό. Είχα μαζί μου τον γιο του Μπιθικώτση και τον γιο του Πάριου και μου έλεγαν ‘καλά, σε ξέρουν και οι Ινδοί;’».

Ο Λευτέρης Πανταζής παρουσιάζει το γκρουπ και τα παιδιά που είναι πάντα δίπλα του, την ορχήστρα του. (Η φωτογραφία είναι ευγενική παραχώρηση του Λευτέρη Πανταζή)

Νομίζω ότι το φαινόμενο Λευτέρης Πανταζής δεν είναι μόνο η φωνή. Είναι η χροιά αλλά είναι η παρουσία, είναι ο σεβασμός στον θεατή, είναι ο τρόπος που φέρεσθε, που κοιτάτε τον θεατή, ο τρόπος ζωής σας, τα τραγούδια, αλλά και το γεγονός ότι -όχι μόνο δεν κρύψατε από που ξεκινήσατε αλλά- πάντα μιλάτε για «κασελάκι» και το λούστρο και πάντα με περηφάνια για την καταγωγή σας…
«Δεν πρέπει να ξεχνάμε τις ρίζες μας. Να το, το ‘κασελάκι μου’. Το βλέπεις; Εκεί ψηλά στο κέντρο. Σε περίοπτη θέση να το βλέπω και να θυμάμαι, να με βλέπει και να το βλέπουν όλοι. Από εκεί ξεκίνησα. Ηρθε εδώ ο Αρμένιος ο Hayko, το είδε, δάκρυσε και για γούρι μου έβαλε ένα νόμισμα κάτω από το ‘κασελάκι’ μου. Μου λέει ‘έχεις γεννηθεί αλλού αλλά έχεις κάνει τόσα πράγματα για την Ελλάδα;’ και του λέω ‘ναι, έτσι είμαστε εμείς οι Ελληνες. Οπου πάμε αφήνουμε το στίγμα μας’.

Απλά η Ελλάδα δεν εκτιμά τα παιδιά της. Η κόρη μου για παράδειγμα σπούδασε εδώ και δεν βρήκε άκρη, πήγε στην Αμερική σπούδασε και έγινε Νο1. Και λες πως μπορεί να γίνει εκεί, που είναι Αμερική και δεν μπορεί στην Ελλάδα. Γιατί εκεί κοιτάνε το ταλέντο και τι έχεις τελειώσει. Θυμάμαι, εδώ της είχαν πει ‘άσε ότι τελείωσες το Miami University, εδώ είναι άλλο θέατρο, εδώ είναι Ελλάδα’. Δηλαδή τι αλλάζει εδώ. Τι τέχνη κάνουμε εδώ; Και τώρα έχει απογοητευτεί γιατί θέλει να μείνει να βοηθήσει αλλά σκέφτεται να πάει Αμερική…
Είναι πολύ δραστήρια, με δικό της κανάλι στο Youtube (Konnie Metaxa), έχει 200.000 ακολούθους στο Instagram (@kmetaxa), έχει κάνει θέατρο, κινηματογράφο, το ‘Μοντέρνα Οικογένεια’ στο Mega. Πολλά πράγματα και λέω τι άλλο για να καταλάβουν ότι έχει σπουδάσει αυτό που αγαπάει και το κάνει καλά; Το σύστημα δεν έχει σεβασμό, δεν έχει αξιοκρατία. Και αυτό είναι που τα καταστρέφει όλα. Οι μέτριοι και οι άσχετοι είναι σε θέσεις κλειδιά και γι αυτό δεν θα πάμε ποτέ μπροστά. Γι αυτό δεν εκτιμούν τους ανθρώπους που έχουν να δώσουν στην Ελλάδα. Και αυτοί βγαίνουν έξω και γίνονται μεγάλοι και τρανοί. Και σε σημαντικές θέσεις – κλειδιά. Πολλοί πρόεδροι της Αμερικής έχουν δίπλα τους Ελληνες και τους δίνουν θέσεις με μεγάλη ευθύνη. Αυτοί δεν ξέρουν;».
Πείτε μου για τους ομογενείς…
«Τους αγαπώ πάρα πολύ. Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς ομογενείς. Εκλαιγαν στην Αργεντινή ‘σας παρακαλώ πολύ κ. Πανταζή, μην μας ξεχνάτε, σας ευχαριστώ που ήρθατε. Τα παιδιά μας δεν μιλάνε ελληνικά, μόνο από τα τραγούδια σας μιλάνε’. Ετσι μου έλεγαν και είπα στον εαυτό μου ότι πρέπει να πηγαίνω να τους βλέπω, να περνάνε καλά, να τους δίνω χαρά και να περνάω το ελληνικό αίμα στις φλέβες τους».

Ο Λευτέρης Πανταζής με τον Μάκη Χριστοδουλόπουλο, όχι ως τραγουδιστή αλλά ως δεξιοτέχνη του κλαρίνου. (Η φωτογραφία είναι ευγενική παραχώρηση του Λευτέρη Πανταζή)

Κάτι σαν πρεσβευτής…
«Ναι, έτσι ακριβώς. Κάτι σαν πρεσβευτής της Ελλάδας, με την καλή έννοια. Είμαι ένα είδος, γιατρού, που είναι ψυχολόγος, ψυχαναλυτής που πρέπει να τους κάνω όλους καλά, να τους δίνω χαρά και να τους κρατάω ψηλά την ελληνική σημαία. Στην Αυστραλία με κλάματα και σημαίες μας υποδέχονται».
Τα βλέπει κανείς;
«Εγώ τα λέω και θα τα λέω. Κάτι θα μείνει. Κάποιος θα πάρει το μήνυμα».

Ο Λευτέρης Πανταζής με τον Τόλη Βοσκόπουλο. (Η φωτογραφία είναι ευγενική παραχώρηση του Λευτέρη Πανταζή)

Κι ένα μήνυμα για τους ομογενείς μας…
«Τους αγαπώ πολύ. Είμαι Ελληνάρας και θα φέρω τον αέρα της Ελλάδας, του ήλιου και της αισιοδοξίας. Της αισιοδοξίας παρόλο που εδώ στην Ελλάδα είναι λίγο στενάχωρα, αλλά ‘η Ελλάδα για λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς τη δόξα τραβά’. Ελλάδα έρχομαι στους ομογενείς και στους ξένους. Να τους θυμίσω τα παλιά, να πούμε τα καινούργια, να τους πάρω μία μεγάλη αγκαλιά και θα σκίσουμε. Ακούω ότι τα περισσότερα μαγαζιά είναι sold out και θα γίνει χαμός.
Φέτος έκανα 72 συναυλίες και όλες sold out. Και μου έκανε εντύπωση ότι υπήρχαν πολλοί ομογενείς. Φώναζα από το μικρόφωνο ‘από Αμερική έχουμε’ και απαντούσαν ‘ναιιιι’, ‘από Αυστραλία;’ – ‘ναιιιι’. Ερχόντουσαν για να δουν τους δικούς του και μόλις έβλεπαν συναυλία μου μας ακολουθούσαν. Είμαι ο δικός τους άνθρωπος. Είμαι ο Λευτεράκης τους. Προ Ιντερνετ έπαιρνα 4-5.000 γράμματα και όλοι μου έλεγαν ‘είσαι ο άνθρωπός μας’. Είμαι στην οικογένειά τους. Με κάνουν και αισθάνομαι ευλογημένος».
Ευλογημένος από την αγάπη του κόσμου, αλλά κι εσείς έχετε βοηθήσει κόσμο και με πολλές φιλανθρωπίες αλλά και πολλούς τραγουδιστές που μεσουρανούν…
«Ναι εντάξει. Αυτοί δεν βοηθάνε (γέλια). Αλλά δεν με ενδιαφέρει. Δεν πειράζει. Να σου πω κάτι, ας μην λένε, αυτοί ξέρουν ποιος τους έχει βοηθήσει. Και αυτό μου φτάνει. Εγώ κοιμάμαι πολύ καλά το βράδυ. Δεν είμαι άγιος, αλλά άνθρωπος του Θεού, δεν κρίνω όχι για να μην κριθώ, αλλά γιατί μόνο ο Θεός μάς κρίνει. Πιστεύω γιατί πρέπει να πιστεύω και τον Θεό τον έχω μέσα στην ψυχή μου. Πρέπει να πιστεύουμε και όχι μόνο όταν έχουμε ανάγκη. Και τέλος βάζω στόχους και μόλις κατακτώ τον έναν βάζω άλλο στόχο, γιατί η ζωή συνεχίζεται. Δεν τελειώνει, συνεχίζεται».
Και ευχαριστώ λέμε…
«Ευχαριστώ λέω σε όλους αυτούς που με έχουν στηρίξει όλα αυτά τα χρόνια, στον υπέροχο κόσμο, σε όλους τους Ελληνες, στους απανταχού ομογενείς που μου δείχνουν πάντα την αγάπη τους. Ευχαριστώ την οικογένειά μου, ευχαριστώ τους φίλους μου, τους συνεργάτες μου, αυτούς που με αγαπάνε -γνωστούς και άγνωστους- και την κορούλα μου που μου έδωσε νέα ώθηση στη ζωή μου, να ξέρω γιατί πρέπει να χαίρομαι, να ανησυχώ, να απολαμβάνω, να είμαι στεναχωρημένος και χαρούμενος».
κ. Πανταζή, σάς ευχαριστώ πολύ για τη συνέντευξη και για τα χρόνια που πέρασα με τραγούδια σας.
«Εγώ σας ευχαριστώ πολύ που με φέρατε κοντά στην Ομογένεια και στους ομογενείς».
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου