Ακόμη και ο υπουργός του Ιωάννη Μεταξά, ο διαβόητος Μανιαδάκης ωχριά μπροστά σε όσα έχει σχεδιάσει και εκτελέσει η Κρατική Ασφάλεια επί κυβέρνησης της Αριστεράς.
Και μάλιστα εναντίον παλαιών συντρόφων τους με τους οποίους βρισκόταν μαζί στα πεζοδρόμια και φώναζαν το 2014 «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη».
Πατώντας πάνω σε ένα νόμο της δικτατορίας του Μεταξά, από το 2000 λειτουργεί υπηρεσία με το όνομα «Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος» το οποίο υπάγεται στην Κρατική Ασφάλεια.
Παρά το γεγονός ότι έχει κλείσει 18 χρόνια ζωής, μόλις επί Νίκου Τόσκα αναβαθμίστηκε, εκσυγχρονίστηκε και βγήκε στους δρόμους αναζητώντας… εχθρούς του πολιτεύματος.
Μια υπηρεσία που ούτε στις πιο μαύρες περιόδους, από το 2011 μέχρι το 2013 όπου η Χρυση Αυγή είχε οργανώσει πογκρόμ κατά μεταναστών ή πολιτικών αντιπάλων, δεν είχε τεθεί σε λειτουργία, τώρα βρίσκεται επί το έργον. Και μάλιστα εξαιρετικά αναβαθμισμένη τεχνολογικά, όχι για να αντιμετωπίσει ομάδες που θέλουν να δολοφονήσουν κάποιον ανώτατο πολιτειακό παράγοντα.
Ούτε γιατί… συναθροίζονται προκειμένου να ανατρέψουν την κυβέρνηση και να εγκαθιδρύσουν κάποια δικτατορία. Απλά γιατί μαζεύονται έξω από συμβολαιογραφεία και εμποδίζουν τους πλειστηριασμούς.
Κάπως έτσι ξεκινά η περιπέτεια του πρώην υπουργού και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη και άλλων μελών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών.
Οι κλήσεις σε απολογία πέφτουν βροχή, ο Λαφαζάνης αρνείται να νομιμοποιήσει αυτό το αίσχος και η Κρατική Ασφάλεια συνεχίζει το… μεταξικού τύπου έργο της. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Μίκης Θεοδωράκης σε πρόσφατη δήλωσή του είχε πει: «Ώστε και Μανιαδάκης κύριε Πρωθυπουργέ;»
Η δικογραφία που φτιάχτηκε κατά του πρώην υπουργού και άλλων τεσσάρων, είναι συγκλονιστική και θυμίζει μαύρες περιόδους της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.
Τα κάνουν όλα
Παρακολουθήσεις από μεταμφιεσμένους αστυνομικούς, βιντεοσκοπήσεις, φωτογραφήσεις και μαγνητοφωνήσεις πολιτών που έπαιρναν μέρος σε δράσεις έξω από συμβολαιογραφεία, σύνταξη ατομικών δελτίων παρακολούθησης, ακόμη και σε ιδιωτικές στιγμές (χρήση μέσων μεταφοράς) συνθέτουν ένα σκηνικό «Μεγάλου Αδελφού».
Ακόμη και παρακολουθήσεις απλών πολιτών που έχουν κάνει το έγκλημα να είναι… οπαδοί του Ολυμπιακού, καταγράφονται σε έγγραφο της δικογραφίας.
Συγκεκριμένα μέλος της Λαϊκής Ενότητας που παίρνει μέρος στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών «ερευνάται» μέσω της σελίδας του στο facebook και τα «λαγωνικά» της Κρατικής Ασφάλειας αποκαλύπτουν ότι έχει διακριτικά του Ολυμπιακού κι ένα βίντεο από συγκέντρωση έξω από συμβολαιογραφείο στην οδό Καποδιστρίου.
Σε άλλο σημείο περιγράφεται παρακολούθηση συγκέντρωσης οπαδών της ομάδας του Πειραιά και αναφέρεται ότι πήγαν στη συνέχεια και πέταξαν πέτρες σε αστυνομικούς έξω από ξενοδοχείο που μιλούσε ο Ευκλ. Τσακαλώτος.
Τρομακτική εντύπωση προκαλούν σημεία της αναφοράς όπου τονίζεται: «Οι συναθροίσεις για αποτροπή – παρακώλυση της διεξαγωγής των πλειστηριασμών λαμβάνουν ανησυχητικές διαστάσεις» και συνεχίζει: «Οι συγκεκριμένες ομάδες προκειμένου να επιτύχουν το σκοπό τους πραγματοποιούν παρεμβάσεις και σε υποκαταστήματα τραπεζών, ιδιωτικές εταιρείες κ.λπ…. Απειλείται η κοινωνική ειρήνη και η δημόσια ασφάλεια, λόγω της έντασης των επεισοδίων που λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια των συγκεκριμένων συναθροίσεων».
Στα υπομνήματα υπάρχουν φωτογραφίες και βιογραφικά των «υπόπτων» για… την κοινωνική ειρήνη όπου και αναφέρεται: «Οι διαδηλωτές Δ1-Δ2-Δ3 επιτίθονταν στους αστυνομικούς, σπρώχνοντας τις ασπίδες τους. Ο Δ4 επιφέρει χτύπημα σε αστυνομικό». Οι διαδηλωτές αυτοί είναι ο Π. Λαφαζάνης, τα αδέρφια Λεωνίδας και Ηλίας Παπαδόπουλος, ο Γ. Λούσκος και ένας νεαρός ο οποίος ταυτοποιείται μετά από «ψάξιμο» στη σελίδα του στο facebook.

Απίστευτες κατηγορίες

Αίσθηση προκαλεί ο χαρακτήρας των κατηγοριών. Σύμφωνα με τον δικηγόρο Σαράντο Θεοδωρόπουλο: Εξύβριση, απειλή, φθορά ξένης περιουσίας, σωματικές βλάβες κατά αστυνομικών. «Πώς το Τμήμα Προστασίας του Κράτους της Κρατικής Ασφάλειας επεμβαίνει σε εγκλήματα που δεν είναι της δικαιοδοσίας του. Δεν βλέπω π.χ. από τη δικογραφία πράξεις όπου οι εμπλεκόμενοι κοινολογούν κρατικά ή στρατιωτικά μυστικά σε ξένη δύναμη, πράξεις προδοσίας ή εσχάτης προδοσίας. Οι φερόμενοι ΄΄δράστες’’ δεν συνωμοτούν για να βλάψουν πολιτειακό παράγοντα ούτε ενώνονται για να ανατρέψουν το Πολίτευμα».
Μια άλλη παρατήρηση είναι ότι η Κρατική Ασφάλεια παίρνει με μεγάλη ευκολία άδεια για βιντεοσκόπηση, φωτογράφηση, μαγνητοφώνηση όταν είναι γνωστό ότι κανένα δικαστήριο δεν πρόκειται να λάβει υπόψιν του το υλικό αν αντιλέξει ο κατηγορούμενος ή ο συνήγορός του. Και είναι ερώτημα πώς οι Εισαγγελικές Αρχές δίνουν άδεια για τα παραπάνω όταν γνωρίζουν την ισχύουσα νομολογία.

Νέα μήνυση

Μετά από μήνυση από fund με έδρα τη Μονρόβια της Λιβερίας εκλήθη για δεύτερη φορά σε απολογία ο Λαφαζάνης και αφορά τη ματαίωση πλειστηριασμών ακινήτων.
Σύμφωνα με πηγές από τη Λαϊκή Ενότητα ο κ.Λαφαζάνης εγκαλείται ότι ηγείτο κατάληψης στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας στις 20 Σεπτεμβρίου του 2017 με αποτέλεσμα να αναβληθούν εκείνη την ημέρα οι πλειστηριασμοί. Ο κ.Λαφαζάνης, μετά τη μήνυση του fund Palace International & Tristar SA καλείται να απολογηθεί για τα αδικήματα της της «διατάραξης κοινής ειρήνης», κάτι το οποίο αποτελεί ιδιώνυμο αδίκημα, σύμφωνα με πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης για την προστασία των πλειστηριασμών και για «παρεμπόδιση συναγωνισμού», όπως αναφέρει κύκλοι της ΛΑΕ.
«Θεωρούμε ως στημένη και υποβολιμαία και τη νέα απόπειρα δίωξης του Λαφαζάνη, πολύ περισσότερο όταν προέρχεται από άγρια και ληστρικά κερδοσκοπικά κεφάλαια με έδρα φορολογικούς παραδείσους, τα οποία, δυστυχώς, κατά την κυβέρνηση, είναι οι περίφημοι επενδυτές, που θα σώσουν την χώρα.
Η βιομηχανία διώξεων που έχει στηθεί κατά του Παν. Λαφαζάνη, – η πρώτη δικογραφία για δίωξη του κατασκευάστηκε από το αμαρτωλό «Τμήμα Προστασίας του κράτους και του δημοκρατικού πολιτεύματος» -, δεν αφορά απλώς το πρόσωπο του τόνιζαν οι ίδιοι πολιτικοί κύκλοι και συμπλήρωναν: «Οι διώξεις κατά Λαφαζάνη, που δείχνουν το νέο αυταρχικό – ολοκληρωτικό καθεστώς που έχει εγκαθιδρυθεί στην Ελλάδα, στρέφονται κατά του κινήματος για την προστασία της πρώτης κατοικίας και της λαϊκής περιουσίας και κατά της ΛΑΕ η οποία γνωρίζει μια ραγδαία ανοδική δυναμική και ακόμα περισσότερο αυτές οι διώξεις, θέλουν να φιμώσουν και να εξουθενώσουν κάθε κινηματική φωνή αντίστασης, διαμαρτυρίας και καταγγελίας, γιατί τρέμουν ότι η σπίθα μπορεί ανά πάσα στιγμή να μετατραπεί σε κινηματική «πυρκαγιά» και εξέγερση».
Πηγή: TA NEA