Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2018

Την ανεξαρτησία της Εκκλησίας της Ουκρανίας αναγνώρισε το Οικουμενικό Πατριαρχείο

Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου, 2018

Στην αναγνώριση της ανεξαρτησίας της «Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας – Πατριαρχείο Κιέβου» προχώρησε το Οικουμενικό Πατριαρχείο, με τη Ρωσία να κάνει λόγο για «αντικανονική» απόφαση

Την ανεξαρτησία της Εκκλησίας της Ουκρανίας αναγνώρισε το Οικουμενικό Πατριαρχείο | tovima.gr

Στην αναγνώριση της ανεξαρτησίας της «Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας – Πατριαρχείο Κιέβου» προχώρησε το Οικουμενικό Πατριαρχείο, έπειτα από την ολοκλήρωση των εργασιών της Ιεράς Συνόδου.
Όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του το Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης, θα χορηγηθεί το αυτοκέφαλο στην Ουκρανική Εκκλησία, παρά την αντίδραση του Πατριαρχείου Μόσχας.
Μεταξύ άλλων, αναφέρει πως αποφάσισε να ανανεώσει την ήδη ειλημμένη απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου να χορηγήσει αυτοκεφαλία στην Εκκλησία της Ουκρανίας, ενώ γίνεται γνωστή η πρόθεση του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως να επαναφέρει τον σχισματικό Πατριάρχη Φιλάρετο στην κανονικότητα της Εκκλησίας αλλά και τον σχισματικό Αρχιεπίσκοπο Μακάριο Μαλέτιτς, της λεγόμενης «Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας».
Σημειώνεται πως στην Ουκρανία υπάρχει η «Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία» υπό την πνευματική δικαιοδοσία του Πατριαρχείου Μόσχας, η οποία θεωρεί την «Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία-Πατριαρχείο Κιέβου» σχισματική, με το θέμα να προκαλεί την «ιερά» σύγκρουση Φαναρίου – Μόσχας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση:
1) Ανανεώθηκε η ήδη ειλημμένη απόφαση όπως το Οικουμενικό Πατριαρχείο χορηγήσει αυτοκεφαλία στην Εκκλησία της Ουκρανίας.
2) Αποφασίστηκε να ανασυστηθεί στο Κιέβο Σταυροπήγιον του Οικουμενικού Πατριάρχου.
3) Έγιναν δεκτές από τον Οικουμενικό Πατριάρχη οι αιτήσεις του Φιλαρέτου Ντενισένκο και του Μακαρίου Μαλετίτς και των κληρικών που τους ακολούθησαν να αποκατασταθούν στους αρχιερατικούς και ιερατικούς βαθμούς τους.
4) Άρεται την ισχύ του Συνοδικου Γράμματος Εκδόσεως τοῦ έτους 1686, με το οποίο δόθηκε κατά οικονομία το δικαίωμα στον Πατριάρχη Μόσχας να χειροτονεί τον εκάστοτε Μητροπολίτη Κιέβου, εκλεγόμενο από την Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Επαρχίας.
5) Γίνεται έκκληση προς όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να αποφεύγουν τις καταλήψεις Ναων, Μονών και άλλων περιουσιακών στοιχείων, αλλά και τις πράξεις βίας και εκδικητικότητας και να επικρατήσει ειρήνη.

Αντίδραση της Ρωσίας

Η αντίδραση της Ρωσίας ήταν άμεση, με το Πατριαρχείο Μόσχας να χαρακτηρίζει «αντικανονική» τη λήψη της απόφασης που έλαβε η Ιερά Σύνοδος.
Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης μάλιστα, υπογραμμίζουν ότι η αναγνώριση της ανεξαρτησίας της ουκρανικής Εκκλησίας μπορεί να φέρει οριστική ρήξη στις σχέσεις των δύο πλευρών.
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου