Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Η ιστοσελίδα μας, paneliakos.com, σας εύχεται

Υγεία, Πρόοδο και Ευτυχία - Χρόνια Πολλά
Καλά Χριστούγεννα, KALA CHRISTOUGENNA (Greek)
Merry Christmas (American English, USA)

English (UK) Happy Christmas

German: Frohe Weihnachten
French: Joyeux Noël
Spanish: ¡Feliz Navidad
Italian: Buon Natale
Portuguese: Feliz Natal
Japanese: メリークリスマス
Russian: С Рождеством
Dutch: Vrolijk kerstfeest
Swedish: God jul
Czech: Veselé vánoce
Turkish:Mutlu Noeller
Albanian: Gëzuar Krishtlindjet
Estonian: Häid Jõule
Hebrew: חג מולד שמח
Chinese: 圣诞快乐
Ukrainian: З Різдвом
Serbian: Срећан Божић
Filipino: Maligayang Pasko
Georgian: შობა
Finish: hyvää joulua

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων.

Αγαπητέ Φίλε, Αγαπητή Φίλη,

Εάν δεν μιλάτε καλά Ελληνικά η ιστοσελίδα μας σας δίνει την ευκαιρία να διαβάσετε όλα τα άρθρα στη γλώσσα της αρεσκείας πατώντας το “ποντικάκι” εδώ αριστερά που λέει Translate, Επιλογή Γλώσσας και διαλέξτε τη γλώσσα που καταλαβαίνετε καλύτερα! Σας παρακαλούμε να το πείτε και σε άλλους. Σας ευχαριστούμε και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.


Dear friend

if Greek is not your primary language, now, you can read this web page: paneliakos.com in almost 100 different languages. On the left side here, you will see Translate Επιλογή Γλώσσας”, click with computer mouse on top of “Επιλογή Γλώσσας” and read our web page in the language of your preference. Now you could read paneliakos.com in almost 100 languages in a mater of a few seconds. Please tell others. Thank you.

HAPPY HOLIDAYS

Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2018

Την ανεξαρτησία της Εκκλησίας της Ουκρανίας αναγνώρισε το Οικουμενικό Πατριαρχείο

Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου, 2018

Στην αναγνώριση της ανεξαρτησίας της «Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας – Πατριαρχείο Κιέβου» προχώρησε το Οικουμενικό Πατριαρχείο, με τη Ρωσία να κάνει λόγο για «αντικανονική» απόφαση

Την ανεξαρτησία της Εκκλησίας της Ουκρανίας αναγνώρισε το Οικουμενικό Πατριαρχείο | tovima.gr

Στην αναγνώριση της ανεξαρτησίας της «Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας – Πατριαρχείο Κιέβου» προχώρησε το Οικουμενικό Πατριαρχείο, έπειτα από την ολοκλήρωση των εργασιών της Ιεράς Συνόδου.
Όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του το Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης, θα χορηγηθεί το αυτοκέφαλο στην Ουκρανική Εκκλησία, παρά την αντίδραση του Πατριαρχείου Μόσχας.
Μεταξύ άλλων, αναφέρει πως αποφάσισε να ανανεώσει την ήδη ειλημμένη απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου να χορηγήσει αυτοκεφαλία στην Εκκλησία της Ουκρανίας, ενώ γίνεται γνωστή η πρόθεση του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως να επαναφέρει τον σχισματικό Πατριάρχη Φιλάρετο στην κανονικότητα της Εκκλησίας αλλά και τον σχισματικό Αρχιεπίσκοπο Μακάριο Μαλέτιτς, της λεγόμενης «Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας».
Σημειώνεται πως στην Ουκρανία υπάρχει η «Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία» υπό την πνευματική δικαιοδοσία του Πατριαρχείου Μόσχας, η οποία θεωρεί την «Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία-Πατριαρχείο Κιέβου» σχισματική, με το θέμα να προκαλεί την «ιερά» σύγκρουση Φαναρίου – Μόσχας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση:
1) Ανανεώθηκε η ήδη ειλημμένη απόφαση όπως το Οικουμενικό Πατριαρχείο χορηγήσει αυτοκεφαλία στην Εκκλησία της Ουκρανίας.
2) Αποφασίστηκε να ανασυστηθεί στο Κιέβο Σταυροπήγιον του Οικουμενικού Πατριάρχου.
3) Έγιναν δεκτές από τον Οικουμενικό Πατριάρχη οι αιτήσεις του Φιλαρέτου Ντενισένκο και του Μακαρίου Μαλετίτς και των κληρικών που τους ακολούθησαν να αποκατασταθούν στους αρχιερατικούς και ιερατικούς βαθμούς τους.
4) Άρεται την ισχύ του Συνοδικου Γράμματος Εκδόσεως τοῦ έτους 1686, με το οποίο δόθηκε κατά οικονομία το δικαίωμα στον Πατριάρχη Μόσχας να χειροτονεί τον εκάστοτε Μητροπολίτη Κιέβου, εκλεγόμενο από την Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Επαρχίας.
5) Γίνεται έκκληση προς όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να αποφεύγουν τις καταλήψεις Ναων, Μονών και άλλων περιουσιακών στοιχείων, αλλά και τις πράξεις βίας και εκδικητικότητας και να επικρατήσει ειρήνη.

Αντίδραση της Ρωσίας

Η αντίδραση της Ρωσίας ήταν άμεση, με το Πατριαρχείο Μόσχας να χαρακτηρίζει «αντικανονική» τη λήψη της απόφασης που έλαβε η Ιερά Σύνοδος.
Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης μάλιστα, υπογραμμίζουν ότι η αναγνώριση της ανεξαρτησίας της ουκρανικής Εκκλησίας μπορεί να φέρει οριστική ρήξη στις σχέσεις των δύο πλευρών.
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου