Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018

Οι "σύμμαχοι" υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών. "Πας μη Έλλην βάρβαρος εστί"

Όταν έχεις τέτοιους φίλους...

τι τους θέλεις τους εχθρούς!

Χαν για πΓΔΜ : θα ψηφιστεί η συμφωνία στη Βουλή – «Οχι» σε πρόωρες εκλογές


Σίγουρος πως θα υπάρξει η απαραίτητη πλειοψηφία των δύο τρίτων στην Βουλή της πΓΔΜ ο Ευρωπαίος Επίτροπος

Χαν για πΓΔΜ : θα ψηφιστεί η συμφωνία στη Βουλή – «Οχι» σε πρόωρες εκλογές | tovima.grΣίγουρος πως θα υπάρξει η απαραίτητη πλειοψηφία των δύο τρίτων στην Βουλή της ΠΓΔΜ, εμφανίζεται σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Kurier, ο Επίτροπος Διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Γιοχάνες Χαν, συνιστώντας μάλιστα στον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ να αποφύγει τις πρόωρες εκλογές.
«Πρόωρες εκλογές θα έφερναν μόνον μία καθυστέρηση στην πορεία της διαδικασίας ένταξης της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας με την ΕΕ», που διαφορετικά θα μπορούσε να δρομολογηθεί το καλοκαίρι του 2019, επισημαίνει ο Ευρωπαίος Επίτροπος.
Ο ίδιος δεν θεωρεί αποτυχημένο το δημοψήφισμα της περασμένης Κυριακής, κατά το οποίο, όπως παρατηρεί, συνέβη το ασυνήθιστο, να υπάρχει μεν πλειοψηφία αποδοχής στο 94 %, όμως η συμμετοχή να ανέλθει μόνον στο 37 %, επειδή, προφανώς, η αντιπολίτευση πέτυχε να το μποϊκοτάρει.
Ο Γιοχάνες Χαν αναφέρει στην συνέντευξή του ότι για την πλειοψηφία στην Βουλή απαιτούνται οκτώ έως εννέα ψήφοι της αντιπολίτευσης, κάτι που, κατά την άποψή του, μπορεί να επιτευχθεί, καθώς, όπως τονίζει, «όλοι διακηρύττουν, μαζί και η αντιπολίτευση, πως θέλουν την ένταξη στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, όμως γι αυτό πρέπει να υπάρξει το αντίτιμο αυτής της λύσης» (ΣΣ του ονοματολογικού), και πρόκειται για μία λύση προς το συμφέρον της χώρας και όχι για κομματική πολιτική.
Η συμφωνία για μία αλλαγή του ονόματος είναι μία ευκαιρία, η οποία προέκυψε έπειτα από δεκαετίες και θα πρέπει κανείς να τη χρησιμοποιήσει, αναφέρει ο Επίτροπος για τη Διεύρυνση, επισημαίνοντας ότι η συμφωνία έχει ήδη προκαλέσει μία δυναμική στο σύνολο των Βαλκανίων, δίνοντας, για παράδειγμα, όπως σημειώνει, μία ώθηση στις συνομιλίες Σερβίας-Κοσόβου.
Κατά την άποψή του, συμβουλές από έξω δεν είναι αντιπαραγωγικές, τουναντίον, στην ΠΓΔΜ εκτιμάται το ξαφνικό ενδιαφέρον από την Ευρώπη και από τις ίδιες τις ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου