Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Η ιστοσελίδα μας, paneliakos.com, σας εύχεται

Υγεία, Πρόοδο και Ευτυχία - Χρόνια Πολλά
Καλά Χριστούγεννα, KALA CHRISTOUGENNA (Greek)
Merry Christmas (American English, USA)

English (UK) Happy Christmas

German: Frohe Weihnachten
French: Joyeux Noël
Spanish: ¡Feliz Navidad
Italian: Buon Natale
Portuguese: Feliz Natal
Japanese: メリークリスマス
Russian: С Рождеством
Dutch: Vrolijk kerstfeest
Swedish: God jul
Czech: Veselé vánoce
Turkish:Mutlu Noeller
Albanian: Gëzuar Krishtlindjet
Estonian: Häid Jõule
Hebrew: חג מולד שמח
Chinese: 圣诞快乐
Ukrainian: З Різдвом
Serbian: Срећан Божић
Filipino: Maligayang Pasko
Georgian: შობა
Finish: hyvää joulua

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων.

Αγαπητέ Φίλε, Αγαπητή Φίλη,

Εάν δεν μιλάτε καλά Ελληνικά η ιστοσελίδα μας σας δίνει την ευκαιρία να διαβάσετε όλα τα άρθρα στη γλώσσα της αρεσκείας πατώντας το “ποντικάκι” εδώ αριστερά που λέει Translate, Επιλογή Γλώσσας και διαλέξτε τη γλώσσα που καταλαβαίνετε καλύτερα! Σας παρακαλούμε να το πείτε και σε άλλους. Σας ευχαριστούμε και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.


Dear friend

if Greek is not your primary language, now, you can read this web page: paneliakos.com in almost 100 different languages. On the left side here, you will see Translate Επιλογή Γλώσσας”, click with computer mouse on top of “Επιλογή Γλώσσας” and read our web page in the language of your preference. Now you could read paneliakos.com in almost 100 languages in a mater of a few seconds. Please tell others. Thank you.

HAPPY HOLIDAYS

Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2018

Τέλος Νοεμβρίου προσανατολίζεται το Πατριαρχείο για την αντικατάσταση του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου

Δευτέρα, 15, Οκτωβρίου, 2018


Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Δημήτριος στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ. Βαρθολομαίο το 2017. Φωτογραφία αρχείου: Δημήτριος Πανάγος.
ΒΟΣΤΩΝΗ.- Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος προτίθεται να φέρει στην επόμενη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, η οποία θα συγκληθεί στις 27, 28 και 29 Νοεμβρίου 2018, προς συζήτηση και επίλυση το εκκρεμούν θέμα της Αρχιεπισκοπής Αμερικής και πιο συγκεκριμένα της αλλαγής του Αρχιεπισκόπου κ. Δημητρίου, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις και διαρροές εκ Φαναρίου.
Ανώτεροι εκκλησιαστικοί αξιωματούχοι από το Οικουμενικό Πατριαρχείο είπαν στον «Εθνικό Κήρυκα» πως  τώρα  που ο Πατριάρχης έχει δρομολογήσει τον οδικό χάρτη για την χορήγηση Αυτοκεφαλίας στην Εκκλησία της Ουκρανίας, θα επιληφθεί και του μείζονος θέματος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, το οποίο έχει τραβήξει σε μάκρος χρόνου.
Είπαν ακόμα ότι ο Πατριάρχης υπέδειξε στον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο ήδη δύο φορές να υποβάλλει οικειοθελώς την παραίτηση του ώστε να διευκολύνει το Πατριαρχείο και να γίνει ευσχημόνως η αποχώρηση του, πλην όμως μέχρι στιγμής έχει αγνοήσει τις εκκλήσεις του Πατριάρχη, ο οποίος του δίνει ακόμα μερικές εβδομάδες προκειμένου να πράξει το πρέπον, σεβόμενος την ηλικία του και την εν γένει υπόσταση του.
Σε κάθε περίπτωση όμως υπάρχει ήδη ειλημμένη απόφαση για αντικατάσταση του, διότι πλέον υποφέρει όχι μόνο η Εκκλησία της Αμερικής, αλλά και το κύρος του ίδιου του Πατριαρχείου.
Εν τω μεταξύ από την πλευρά του Αρχιεπισκόπου κ. Δημήτριου δεν έχει διαφανεί μέχρι στιγμής τουλάχιστον καμία πρόθεση για εθελούσια υποβολή της παραίτησής του. Απεναντίας που δίνεται η εντύπωση ότι δεν τίθεται θέμα αποχώρησης του και ετοιμάζεται την ερχόμενη εβδομάδα να προβεί σε διορισμούς και ανανεώσεις των μελών του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου, της Εθνικής Φιλοπτώχου Αδελφότητας της Αρχιεπισκοπής, της Επιτροπής των Οικονομικών και άλλων.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου