Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2018

Τέλος Νοεμβρίου προσανατολίζεται το Πατριαρχείο για την αντικατάσταση του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου

Δευτέρα, 15, Οκτωβρίου, 2018


Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Δημήτριος στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ. Βαρθολομαίο το 2017. Φωτογραφία αρχείου: Δημήτριος Πανάγος.
ΒΟΣΤΩΝΗ.- Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος προτίθεται να φέρει στην επόμενη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, η οποία θα συγκληθεί στις 27, 28 και 29 Νοεμβρίου 2018, προς συζήτηση και επίλυση το εκκρεμούν θέμα της Αρχιεπισκοπής Αμερικής και πιο συγκεκριμένα της αλλαγής του Αρχιεπισκόπου κ. Δημητρίου, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις και διαρροές εκ Φαναρίου.
Ανώτεροι εκκλησιαστικοί αξιωματούχοι από το Οικουμενικό Πατριαρχείο είπαν στον «Εθνικό Κήρυκα» πως  τώρα  που ο Πατριάρχης έχει δρομολογήσει τον οδικό χάρτη για την χορήγηση Αυτοκεφαλίας στην Εκκλησία της Ουκρανίας, θα επιληφθεί και του μείζονος θέματος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, το οποίο έχει τραβήξει σε μάκρος χρόνου.
Είπαν ακόμα ότι ο Πατριάρχης υπέδειξε στον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο ήδη δύο φορές να υποβάλλει οικειοθελώς την παραίτηση του ώστε να διευκολύνει το Πατριαρχείο και να γίνει ευσχημόνως η αποχώρηση του, πλην όμως μέχρι στιγμής έχει αγνοήσει τις εκκλήσεις του Πατριάρχη, ο οποίος του δίνει ακόμα μερικές εβδομάδες προκειμένου να πράξει το πρέπον, σεβόμενος την ηλικία του και την εν γένει υπόσταση του.
Σε κάθε περίπτωση όμως υπάρχει ήδη ειλημμένη απόφαση για αντικατάσταση του, διότι πλέον υποφέρει όχι μόνο η Εκκλησία της Αμερικής, αλλά και το κύρος του ίδιου του Πατριαρχείου.
Εν τω μεταξύ από την πλευρά του Αρχιεπισκόπου κ. Δημήτριου δεν έχει διαφανεί μέχρι στιγμής τουλάχιστον καμία πρόθεση για εθελούσια υποβολή της παραίτησής του. Απεναντίας που δίνεται η εντύπωση ότι δεν τίθεται θέμα αποχώρησης του και ετοιμάζεται την ερχόμενη εβδομάδα να προβεί σε διορισμούς και ανανεώσεις των μελών του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου, της Εθνικής Φιλοπτώχου Αδελφότητας της Αρχιεπισκοπής, της Επιτροπής των Οικονομικών και άλλων.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου