Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Τέλος Νοεμβρίου προσανατολίζεται το Πατριαρχείο για την αντικατάσταση του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου

Δευτέρα, 15, Οκτωβρίου, 2018


Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Δημήτριος στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ. Βαρθολομαίο το 2017. Φωτογραφία αρχείου: Δημήτριος Πανάγος.
ΒΟΣΤΩΝΗ.- Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος προτίθεται να φέρει στην επόμενη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, η οποία θα συγκληθεί στις 27, 28 και 29 Νοεμβρίου 2018, προς συζήτηση και επίλυση το εκκρεμούν θέμα της Αρχιεπισκοπής Αμερικής και πιο συγκεκριμένα της αλλαγής του Αρχιεπισκόπου κ. Δημητρίου, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις και διαρροές εκ Φαναρίου.
Ανώτεροι εκκλησιαστικοί αξιωματούχοι από το Οικουμενικό Πατριαρχείο είπαν στον «Εθνικό Κήρυκα» πως  τώρα  που ο Πατριάρχης έχει δρομολογήσει τον οδικό χάρτη για την χορήγηση Αυτοκεφαλίας στην Εκκλησία της Ουκρανίας, θα επιληφθεί και του μείζονος θέματος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, το οποίο έχει τραβήξει σε μάκρος χρόνου.
Είπαν ακόμα ότι ο Πατριάρχης υπέδειξε στον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο ήδη δύο φορές να υποβάλλει οικειοθελώς την παραίτηση του ώστε να διευκολύνει το Πατριαρχείο και να γίνει ευσχημόνως η αποχώρηση του, πλην όμως μέχρι στιγμής έχει αγνοήσει τις εκκλήσεις του Πατριάρχη, ο οποίος του δίνει ακόμα μερικές εβδομάδες προκειμένου να πράξει το πρέπον, σεβόμενος την ηλικία του και την εν γένει υπόσταση του.
Σε κάθε περίπτωση όμως υπάρχει ήδη ειλημμένη απόφαση για αντικατάσταση του, διότι πλέον υποφέρει όχι μόνο η Εκκλησία της Αμερικής, αλλά και το κύρος του ίδιου του Πατριαρχείου.
Εν τω μεταξύ από την πλευρά του Αρχιεπισκόπου κ. Δημήτριου δεν έχει διαφανεί μέχρι στιγμής τουλάχιστον καμία πρόθεση για εθελούσια υποβολή της παραίτησής του. Απεναντίας που δίνεται η εντύπωση ότι δεν τίθεται θέμα αποχώρησης του και ετοιμάζεται την ερχόμενη εβδομάδα να προβεί σε διορισμούς και ανανεώσεις των μελών του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου, της Εθνικής Φιλοπτώχου Αδελφότητας της Αρχιεπισκοπής, της Επιτροπής των Οικονομικών και άλλων.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου