Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

Υπόθεση Κασόγκι: Τον έλιωσαν με οξύ και τον έθαψαν στο δάσος;

Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου, 2018Σε δύο δασικές περιοχές της Κωνσταντινούπολης οδηγούν τα ίχνη από τις κινήσεις του μαύρου βαν που ανήκει στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας σύμφωνα με Τούρκους αξιωματούχους που μετέχουν στις έρευνες - Σε ποιον θα επιχειρήσει να «φορτώσει» το έγκλημα το Ριάντ

Khashoggi_arthroΟ οδηγός του μαύρου βαν με τις πράσινες διπλωματικές πινακίδες, βγήκε από τον χώρο στάθμευσης και λίγα δευτερόλεπτα μετά το διαλυμένο και βγαλμένο GPS του οχήματος πετάχτηκε στον δρόμο. Δεν χρειαζόταν άλλωστε οδηγίες, αφού ήξερε πολύ καλά που πήγαινε. Ήταν αργά το απόγευμα της 2ας Οκτωβρίου που έλαβε χώρα το συγκεκριμένο συμβάν, όταν η φριχτή μοίρα του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι είχε σφραγιστεί ανεξίτηλα όπως δείχνουν όλα τα νέα στοιχεία που έρχονται καθημερινά στο φως.

Μόνο που ο οδηγός και οι πιθανοί επιβαίνοντες δεν φαντάζονταν ότι δεκαεφτά μέρες αργότερα η διπλή διαδρομή τους προς το δάσος του Μπελγκράντ και μια δασώδη περιοχή στο προάστιο Γκαζί της Πόλης, θα γινόταν γνωστή σε όλο τον κόσμο.

Φρόντισαν γι' αυτό οι επισταμένες έρευνες της Τουρκικής Υπηρεσίας Πληροφοριών ΜΙΤ αλλά και άλλων υπηρεσιών ασφαλείας που ανακάλυψαν και παρακολούθησαν επισταμένα τις κινήσεις 14 οχημάτων που πάρκαραν και έφυγαν από το προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στις 2 Οκτωβρίου. Την ημέρα δηλαδή που τζαμάλ Κασόγκι διάβηκε την είσοδό του για να πάρει ένα απαραίτητο έγγραφο για τον επικείμενο γάμο του αλλά δεν ξαναβγήκε ποτέ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Middle East Eye είχε δοθεί από τις πρώτες ημέρες των ερευνών ιδιαίτερη έμφαση στις κινήσεις των συγκεκριμένων οχημάτων.

Οι ερευνητές παρακολούθησαν εξονυχιστικά το υλικό από εκατόν πενήντα κάμερες παρακολούθησης-οι λεγόμενες CCTV-και κατόρθωσαν να εντοπίσουν που διασκορπίστηκαν τα 14 οχήματα.
Κάποια στιγμή ένα κονβόι αυτοκινήτων-ο αριθμός τους δεν προσδιορίστηκε από την πηγή του Middle East Eye-εισήλθε σε χώρο στάθμευσης και σταμάτησε σε σημείο που δεν το «έπιαναν» οι κάμερες του πάρκινγκ. Λίγη ώρα αργότερα βγήκε από το πάρκινγκ ένα μαύρο βαν με πράσινες διπλωματικές πινακίδες και ελάχιστα λεπτά αργότερα το σύστημα GPS του, αποκολλήθηκε και πετάχτηκε στον δρόμο.

Το δάσος του Μπελγκράντ



belgrad_2


Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις

Τελικά όμως ούτε αυτό εμπόδισε τους Τούρκους ερευνητές που αναλύοντας το υλικό από τις κάμερες CCTV βρήκαν ότι το μαύρο βαν κατέληξε στα βόρεια της πόλης μέσα από την δασώδη περιοχή του Γκαζί και το δάσος του Μπελγκράντ, πριν επιστρέψει πίσω.

Η ίδια πηγή είπε ότι ειδικές ερευνητικές ομάδες του εγκληματολογικού χτενίζουν τις δύο περιοχές, χρησιμοποιώντας ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά καθώς ότι ερευνήθηκαν και συγκεριμένα κτήρια.
Τόνισε επίσης ότι κατά την έρευνα στην προξενική κατοικία οι αστυνομικοί «χτένισαν» έναν μικρό παρακείμενο ελαιώνα χωρίς όμως να ανακαλύψουν κάτι.

Στο στόχαστρο των Τούρκων αστυνομικών και πρακτόρων μπήκε και μια συγκεκριμένη έκταση γεωργικής γης στην περιοχή της Γιάλοβα, ενενήντα χιλιόμετρα έξω από την Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με το Al Jazzeera, χωρίς όμως να δοθούν περαιτέρω λεπτομέρειες.

Όπως γράφτηκε εξετάζεται η πιθανότητα μετά τον διαμελισμό του σώματος του δημοσιογράφου οι εκτελεστές του να διέλυσαν τα μέρη του κορμιού του με ειδικό οξύ και να έθαψαν τα όποια υπολείμματα. 
Αργά χθες το βράδυ διέρρευσαν σε Δυτικά και Αραβικά ΜΜΕ νέες φωτογραφίες από την ομάδα των 15 φερόμενων εκτελεστών του Κασόγκι, στις οποίες απεικονίζεται ξεκάθαρα ο συνταγματάρχης Μαχέρ Αμπντουλαζίζ Μουχέρ.

Φορώντας κουστούμι και λευκό πουκάμισο εισέρχεται στο προξενείο στις δέκα παρά πέντε το πρωί, ακολουθούμενος από αρκετούς άλλους, όλοι τους μέλη της ομάδας των 15 που φέρονται ότι συμμετείχαν στον βασανισμό, τον ακρωτηριασμό και τον αποκεφαλισμό του δημοσιογράφου μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας.

Οι κινήσεις των υπόπτων καταγράφηκαν από κάμερα ασφαλείας





Τα αποτυπώματα και ο αποδιοπομπαίος τράγος

Εκεί όπου βρέθηκαν σύμφωνα τις διαρροές προς τα ΜΜΕ τα δαχτυλικά αποτυπώματα του αντισυνταγματάρχη Σαλάχ Αλ Τουμπάϊγκι, του ιατροδικαστή που φέρεται να «διαμέλισε» το πτώμα του Τζαμάλ Κασόγκι, ακούγοντας κλασσική μουσική.

Κέρδισε ήδη μάλλον άξια το προσωνύμιο «Δρ. Θάνατος» ενώ χθές σκοτώθηκε σε ένα «ύποπτο τροχαίο» ο Μασάντ Σαλάντ Μ. Αλ Μποστάνι, υποσμηναγός της Πολεμικής αεροπορίας και εις εκ των 15 που προσγειώθηκαν στο Κεμάλ Ατατούρκ τα ξημερώματα της 2ας Οκτωβρίου.

Το διαβατήριο του «Δρ. Θανάτου»

Ο θάνατος του δείχνει σύμφωνα με αναλυτές Δυτικών υπηρεσιών τον πανικό που κυριαρχεί στα ανώτατα κυβερνητικά κλιμάκια του βασιλείου.

Ούτως η άλλως οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές τα επόμενα 24ωρα, αφού μέχρι και ο πρόεδρος των ΗΠΑ-ο πιο πιστός σύμμαχος της Σαουδικής Αραβίας-παραδέχθηκε την Πέμπτη ότι ο Τζαμάλ Κασόγκι είναι πιθανότατα νεκρός.

Αρνήθηκε να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις ή στοιχεία, είπε ότι η πληροφορία του δόθηκε από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και είπε ότι οι συνέπειες για τους Σαουδάραβες αν αποδειχτεί ότι τον εκτέλεσαν θα είναι πολύ αυστηρές.

Έτσι το βασίλειο αναζητεί τον αποδιοπομπαίο τράγο, αυτόν στον οποίο θα φορτωθούν όλα ώστε ο διάδοχος να εμφανιστεί ως μια λευκή περιστερά, που δεν είχε ιδέα για την αποτρόπαιη δολοφονία. Σύμφωνα με τους New York Times αυτός έχει πιθανότατα βρεθεί, είναι ο εξ απορρήτων του πρίγκιπα Σαλμάν και επικεφαλής της Αλ Μουκαμπαράτ-την Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών της χώρας-στρατηγός Αχμέντ Αλ Ασίρι.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου