Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων.

Αγαπητέ Φίλε, Αγαπητή Φίλη,

Εάν δεν μιλάτε καλά Ελληνικά η ιστοσελίδα μας σας δίνει την ευκαιρία να διαβάσετε όλα τα άρθρα στη γλώσσα της αρεσκείας πατώντας το “ποντικάκι” εδώ αριστερά που λέει Translate, Επιλογή Γλώσσας και διαλέξτε τη γλώσσα που καταλαβαίνετε καλύτερα! Σας παρακαλούμε να το πείτε και σε άλλους. Σας ευχαριστούμε και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.


Dear friend

if Greek is not your primary language, now, you can read this web page: paneliakos.com in almost 100 different languages. On the left side here, you will see Translate Επιλογή Γλώσσας”, click with computer mouse on top of “Επιλογή Γλώσσας” and read our web page in the language of your preference. Now you could read paneliakos.com in almost 100 languages in a mater of a few seconds. Please tell others. Thank you.

HAPPY HOLIDAYS

Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2018

ΗΠΑ, «παράθυρο» για σπουδές

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Τετάρτη, 10-10-2018

Ενα παράθυρο στον κόσμο των αμερικανικών πανεπιστημίων θα ανοίξει σήμερα το ίδρυμα Fulbright, στην 24η ετήσια έκθεσή του στην Αθήνα. Ηδη ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην Ελλάδα έχουν κτισθεί στέρεες γέφυρες, κάτι που αποδεικνύεται και από τις εκπαιδευτικές ανταλλαγές μεταξύ των δύο χωρών. Ειδικότερα, εκπρόσωποι και απόφοιτοι από 32 πανεπιστήμια και κολέγια των ΗΠΑ θα παρέχουν πληροφορίες για τα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών τους αλλά και τις προϋποθέσεις εισαγωγής, το κόστος ζωής, τις παροχές φοιτητικής μέριμνας, στo πλαίσιο της ετήσιας έκθεσης αμερικανικών ΑΕΙ. Επίσης, θα παρέχονται πληροφορίες και για τις εξετάσεις του οργανισμού ETS (TOEFL&GRE). Οι υπεύθυνοι του ιδρύματος Fulbright θα κατευθύνουν στα σωστά βήματα τους ενδιαφερομένους για τις υποτροφίες σε Ελληνες και Αμερικανούς πολίτες-φοιτητές, εκπαιδευτικούς, επιστήμονες και καλλιτέχνες.
Πτυχία, master, πρακτική
Σύμφωνα με το ίδρυμα Fulbright στην Ελλάδα και τα στοιχεία του Institute for International Education (IIE) (δημοσιεύονται στο έγκριτο έντυπο Open Doors) το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 ο συνολικός αριθμός Ελλήνων φοιτητών στις ΗΠΑ ήταν 2.199.  Πάνω από 700 φοιτητές σπουδάζουν σε προπτυχιακά προγράμματα, ενώ περίπου 1.100 είναι σε μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα σπουδών. Γύρω στους 400 Ελληνες φοιτητές κάνουν πρακτική άσκηση ή παρακολουθούν μικρής διάρκειας προγράμματα.
Στις ΗΠΑ υπάρχουν περισσότερα από 2.000 πανεπιστήμια που προσφέρουν πάνω από 35.000 προγράμματα σπουδών σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Ενδεικτικά, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα χωρίζονται σε 4 βασικές κατηγορίες:
• Κολέγια (4-year Colleges): Κάποια από αυτά προσφέρουν μεταπτυχιακές σπουδές. Ονομάζονται έτσι γιατί το προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών τους έχει διάρκεια τεσσάρων ετών και με την ολοκλήρωσή του απονέμεται ο τίτλος Bachelor’s Degree.
• Πανεπιστήμια (Universities): Προσφέρουν προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών, ενώ περιλαμβάνουν ένα ή περισσότερα κολέγια.
• Τεχνολογικά Ινστιτούτα και Πολυτεχνεία (Institutes of Technology): Περιλαμβάνονται στην κατηγορία των πανεπιστημίων, αλλά διαφοροποιούνται στο ότι προσφέρουν μεταπτυχιακές σπουδές μόνο σε κλάδους μηχανικών (engineering) και σε άλλους κλάδους θετικών επιστημών.
• Ιατρικές και Νομικές σχολές (Medical & Law Schools): Μόνο απόφοιτοι προ-ιατρικών και προ-νομικών επιστημών αντίστοιχα μπορούν να ενταχθούν στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών αυτών των σχολών.
Η έκθεση
Η έκθεση των αμερικανικών πανεπιστημίων και κολεγίων θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Crowne Plaza (Μιχαλακοπούλου 50) από τις 4 μ.μ. έως τις 8 μ.μ. με είσοδο ελεύθερη. Περισσότερες πληροφορίες, στην ιστοσελίδα του ιδρύματος: www.fulbright.gr
Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου