Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων.

Αγαπητέ Φίλε, Αγαπητή Φίλη,

Εάν δεν μιλάτε καλά Ελληνικά η ιστοσελίδα μας σας δίνει την ευκαιρία να διαβάσετε όλα τα άρθρα στη γλώσσα της αρεσκείας πατώντας το “ποντικάκι” εδώ αριστερά που λέει Translate, Επιλογή Γλώσσας και διαλέξτε τη γλώσσα που καταλαβαίνετε καλύτερα! Σας παρακαλούμε να το πείτε και σε άλλους. Σας ευχαριστούμε και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.


Dear friend

if Greek is not your primary language, now, you can read this web page: paneliakos.com in almost 100 different languages. On the left side here, you will see Translate Επιλογή Γλώσσας”, click with computer mouse on top of “Επιλογή Γλώσσας” and read our web page in the language of your preference. Now you could read paneliakos.com in almost 100 languages in a mater of a few seconds. Please tell others. Thank you.

HAPPY HOLIDAYS

Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2018

ΔΝΤ: Απειλή για όλους ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ – Κίνας Αναμένεται επιβράδυνση της ανάπτυξης παγκοσμίως

ΔΝΤ: Απειλή για όλους ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ – Κίνας | tovima.gr
Καμπανάκι κινδύνου για τις επιπτώσεις που θα έχει για την παγκόσμια οικονομία ο κλιμακούμενος εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας χτύπησε με τις φθινοπωρινές προβλέψεις του το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Ιδιαίτερα για τις αναδυόμενες οικονομίες το κόστος του σινοαμερικανικού εμπορικού πολέμου θα είναι οδυνηρό λόγω της μείωσης της ρευστότητας που θα προκαλέσει στις αναπτυσσόμενες χώρες και της εκροής κεφαλαίων από αυτές.
Το ΔΝΤ αναθεώρησε επί τα χείρω τις προβλέψεις του για την παγκόσμια ανάπτυξη το 2018 και το 2019. Έτσι το παγκόσμιο ΑΕΠ αναμένεται να αυξηθεί κατά 3,7% και εφέτος και την επόμενη χρονιά από 3,9% που ήταν το ποσοστό που είχε προβλέψει το Ταμείο και για τα δύο χρόνια τον περασμένο Ιούλιο.
Η αναθεώρηση αντανακλά την επιδείνωση των σινοαμερικανικών εμπορικών σχέσεων. Η πρόβλεψη του ΔΝΤ για την ανάπτυξη της αμερικανικής και της κινεζικής οικονομίας το 2018 δεν άλλαξε – αναμένεται ανάπτυξη 2,9% στις ΗΠΑ και 6,6% στην Κίνα. Αναθεωρήθηκαν όμως οι προβλέψεις για το 2019. Για τις ΗΠΑ το Ταμείο προβλέπει ανάπτυξη 2,5% από 2,7% και για την Κίνα 6,2% αντί για 6,4%.
«Αν Ουάσιγκτον και Πεκίνο ξεπεράσουν τις εμπορικές διαφορές τους η εικόνα για την προοπτική των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου θα αλλάξει άρδην και θα αναθεωρήσουμε τις προβλέψεις», σημείωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ Μορίς Όμπσφελντ.
Πιέσεις στην Ευρωζώνη
Χαμηλότερα προβλέπεται να αναπτυχθούν οι οικονομίες των περισσοτέρων και μεγαλυτέρων χωρών της Ευρωζώνης – η Ελλάδα εδώ αποτελεί εξαίρεση καθώς η ανάπτυξή της αναθεωρήγηκε από το 1,8% στο 2% για εφέτος και από το 1,8% στο 2,4% για το 2019 – καθώς και οι οικονομίες της Βρετανίας και της Ιαπωνίας.
Ειδικότερα το ΑΕΠ της Ευρωζώνης αναμένεται να αυξηθεί εφέτος κατά 2% (η προηγούμενη πρόβλεψη ήταν 2,2%) με τη Γερμανία να «ευθύνεται» τα μάλα για τη μείωση αυτή λόγω της μεγάλης πτώσης των γερμανικών παραγγελιών για βιομηχανικά προϊόντα και λόγω της συρρίκνωσης του εμπορίου.
Τέλος, καλύτερα από όσο προβλεπόταν προ τριμήνου αναμένεται να πάνε οι οικονομίες των πετρελαιοπαραγωγών χωρών, όπως της Σαουδικής Αραβίας και της Ρωσίας, λόγω της αισθητής αύξησης των τιμών του πετρελαίου.
TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου