Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2018

Πλέξιμο: Προστατεύει την καρδιά, βοηθά στην καταπολέμηση της κατάθλιψης, περιορίζει τον πόνοΔευτέρα, 15, Οκτωβρίου, 2018
Η κατάθλιψη πλήττει παγκοσμίως το 5,5 % των γυναικών και το 3,2% των ανδρών. Σύμφωνα με νέα επιστημονική έκθεση, υπάρχει απλός τρόπος να περιορίσετε τα συμπτώματα και ίσως να την καταπολεμήσετε.
Η σύγκριση και η ανάλυση παλαιότερων ερευνών, δείχνει ότι το πλέξιμο μπορεί να ωφελήσει την ψυχική υγεία, έως και να αποτρέψει την κατάθλιψη.
Παλαιότερα αποτελέσματα ερευνών δείχνουν ότι το συγκεκριμένο χόμπι επιβραδύνει την εμφάνιση άνοιας, καταπολεμά τη μοναξιά, το άγχος και μπορεί να συνεχιστεί ακόμη κι όταν κάποιος ηλικιωμένος, δεν βλέπει καλά ή δεν έχει σωματική αντοχή.

Το πλέξιμο για άλλους είναι χαλαρωτικό και για άλλους είναι ο λόγος που αισθάνονται χρήσιμοι.

Αποτελέσματα ερευνών
Τα αποτελέσματα της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ, είχαν δείξει ότι το πλέξιμο βοηθά την καρδιά, καθώς επαναφέρει τον καρδιακό ρυθμό. Έτσι, τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης μειώνονται και προστατεύεται η καρδιαγγειακή υγεία.
Άλλη μελέτη, αυτή τη φορά από την κλινική Mayo, εξέτασε ηλικιωμένους που ασχολούνταν με το πλέξιμο και άλλους που δεν ασχολούνταν. Διαπιστώθηκε, ότι όσοι έπλεκαν συστηματικά, είχαν περίπου 40% λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν γνωστικές δυσλειτουργίες, καθώς ο εγκέφαλός τους φαινόταν να είναι πιο ενεργητικός.
Η ανάλυση των παραπάνω και ακόμη περισσότερων παλαιών ερευνών, έδειξε ότι το πλέξιμο επηρεάζει θετικά την κατάθλιψη, τον πόνο, την ψυχική διάθεση και την αίσθηση απομόνωσης.
Επιπλέον, οι ερευνητές ζήτησαν από ανθρώπους που πλέκουν, να τους περιγράψουν για ποιο λόγο το έπλεξαν ως χόμπι και τι αισθάνονταν όταν έπλεκαν.
Το 10% των ερωτηθέντων, απάντησε ότι πλέκοντας νιώθει τους μυς να χαλαρώνουν και οι μυικοί πόνοι απαλύνονται. Ιδιαίτερα αποτελέσματα είχε το πλέξιμο σε όσους έπασχαν από αρθρίτιδα.
Περίπου το 30% των εθελοντών, δήλωσε ότι το πλέξιμο τους βοηθά να κοιμηθούν, ενώ πολλοί υποστήριξαν ότι τους αποσπά από την επιθυμία για φαγητό και κατά συνέπεια διατηρούν ευκολότερα το βάρος τους.
Πηγή: valueforlife 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου