Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων.

Αγαπητέ Φίλε, Αγαπητή Φίλη,

Εάν δεν μιλάτε καλά Ελληνικά η ιστοσελίδα μας σας δίνει την ευκαιρία να διαβάσετε όλα τα άρθρα στη γλώσσα της αρεσκείας πατώντας το “ποντικάκι” εδώ αριστερά που λέει Translate, Επιλογή Γλώσσας και διαλέξτε τη γλώσσα που καταλαβαίνετε καλύτερα! Σας παρακαλούμε να το πείτε και σε άλλους. Σας ευχαριστούμε και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.


Dear friend

if Greek is not your primary language, now, you can read this web page: paneliakos.com in almost 100 different languages. On the left side here, you will see Translate Επιλογή Γλώσσας”, click with computer mouse on top of “Επιλογή Γλώσσας” and read our web page in the language of your preference. Now you could read paneliakos.com in almost 100 languages in a mater of a few seconds. Please tell others. Thank you.

HAPPY HOLIDAYS

Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2018

Ο πρόεδρος Τραμπ επιβεβαίωσε ότι έκανε δεκτή την παραίτηση της Νίκι Χέιλι


Τετάρτη, 10-10-2018Από τη συνάντηση που είχαν ο κ. Ντόναλντ Τραμπ με την κ. Νίκι Χέιλι στον Λευκό Οίκο (AP Photo/Evan Vucci).
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Την αποχώρησή της μέχρι τα τέλη του έτους από την θέση της μονίμου αντιπροσώπου των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, ανακοίνωσε η πρέσβης Νίκι Χέιλι (Nikki Haley). Το πρωί της Τρίτης συναντήθηκε με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στο Λευκό Οίκο, παρουσία δημοσιογράφων, δείγμα πως η αποχώρησή της από την κυβέρνηση είναι «φιλική».
Ο κ. Τραμπ είπε πως προτίθεται να ανακοινώσει τον αντικαταστάτη της στις επόμενες 2-3 εβδομάδες και ο διορισμός υπόκειται σε επικύρωση από τη Γερουσία.
Την απόφασή της, ανακοίνωσαν από κοινού με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στη διάρκεια της ημίωρης συνάντησής τους.
Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε τη Νίκη Χέιλι «πολύ εξαιρετικό πρόσωπο», τονίζοντας ότι ήταν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του σε δύσκολα θέματα, τόσο στην προεκλογική εκστρατεία όσο και στον ΟΗΕ. Ανέφερε ότι πρώτη φορά του ανέφερε προ εξαμήνου ότι στο τέλος του έτους θα ολοκληρώσει τη θητείας της και θα πάρει λίγο καιρό άδεια.
Η Νίκι Χέιλι μιλώντας στους δημοσιογράφους έπλεξε το εγκώμιο του προέδρου Τραμπ και μίλησε για τα όσα πέτυχαν στον ΟΗΕ σε θέματα υποστήριξης του Ισραήλ, το Ιράν, τη Βόρεια Κορέα, την εξοικονόμηση πόρων για τον ΟΗΕ.
«Δεν φεύγω μέχρι το τέλος του έτους. Στόχος μου είναι όλα να είναι τακτοποιημένα για τον επόμενο πρέσβη μας στον ΟΗΕ».
H πρώην βουλευτής και κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνας ήταν από τους βασικούς συμμάχους του Ντόναλντ Τραμπ και της πολιτικής του και πολλοί την θεωρούν πιθανή υποψήφια στις εκλογές του 2020, είτε για την προεδρία, είτε για την αντιπροεδρία. Η ίδια, λέγοντας ότι υπάρχει ακόμη καιρός μέχρι το 2020, δήλωσε ότι υποστηρίζει τον πρόεδρο Τραμπ.
Πάντως, ανεξάρτητα του ότι θα παραμείνει στα καθήκοντά της μέχρι να αναλάβει αντικαταστάτης της, τα ουσιαστικά καθήκοντα του μονίμου αντιπροσώπου θα ασκεί ο πρέσβης Τζόναθαν Κόεν, είπε διπλωματική πηγή στον ΟΗΕ.
Παραμένει αβέβαιο κατά πόσο η αποχώρηση της Νίκι Χέιλι από τη θέση της επικεφαλής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ θα μεταβάλει την αμερικανική πολιτική σε καίρια θέματα του διεθνούς οργανισμού, όπως είναι η βοήθεια προς την οργάνωση UNRWA και τη βοήθεια προς τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και τις αρχές που έχουν θέσει για τις ειρηνευτικές επιχειρήσεις.
Τα δύο πρώτα θέματα έχουν την έντονη υποστήριξη του υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο και του ιδίου του προέδρου Τραμπ, ενώ για τις ειρηνευτικές επιχειρήσεις, πολλές από τις 5 αρχές έχουν γίνει θέσεις της ειδικής επιτροπής που έχει συσταθεί στον ΟΗΕ για τις ειρηνευτικές επιχειρήσεις και έχει περάσει σε ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας. Ωστόσο, όπως σημείωναν διπλωματικές πηγές, είναι πολύ πιθανόν να χαλαρώσει σε ορισμένες επιχειρήσεις η «ιδεοληπτική εμμονή της αμερικανικής αντιπροσωπείας στο ΟΗΕ, όπως συνέβη τον Ιούλιο με το ψήφισμα της ΟΥΝΦΙΚΥΠ».
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στο ζήτημα της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, πολλές φορές ενώ η κυπριακή κυβέρνηση έβρισκε κατανόηση σε πολιτικό επίπεδο, ανώτεροι αξιωματούχοι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ τόνιζαν πως στα διμερή και στο κυπριακό αποφασίζουν το Στέιτ Ντιπάρτμεντ κι ο Λευκός Οίκος, αλλά για την ειρηνευτική επιχείρηση στην Κύπρο η Νίκι Χέιλι. Εκτιμάται πως στο διάστημα μέχρι την αντικατάσταση της Χέιλι, η παρουσία του άριστου γνώστη του κυπριακού Τζόναθαν Κόεν στο τιμόνι της μόνιμης αντιπροσωπείας στον ΟΗΕ, αποτελεί θετική εξέλιξη εν όψει της διαδικασίας ανανέωσης της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, στις αρχές του έτους.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου