Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων.


Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2018

Σαρώνει ο ιός του Δυτικού Νείλου – Έξι θάνατοι μέσα σε μία εβδομάδα


 Σάββατο, 20 Οκτωβρίου, 2018Σαρώνει ο ιός του Δυτικού Νείλου στη χώρα μας καθώς άλλοι έξι θάνατοι καταγράφηκαν μέσα στην τελευταία εβδομάδα σύμφωνα με τα επιδημιολογικά στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, ενώ τους 41 έφτασαν οι νεκροί, από την αρχή του 2018.

Σε νοσοκομεία της χώρας εξακολουθούν να νοσηλεύονται 13 άνθρωποι με επιπλοκές από τη λοίμωξη, όπως εγκεφαλίτιδα και μηνιγγίτιδα, έναντι 22 που νοσηλεύονταν τη δεύτερη εβδομάδα του Οκτωβρίου.
Από αυτούς τους 13 ασθενείς που μολύνθηκαν και νοσούν από τον ιό του Δυτικού Νείλου, οι έξι νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.


Όπως προκύπτει από τον μέχρι τώρα απολογισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ, ο αριθμός των κρουσμάτων είναι 306, εκ των οποίων τα 41 ήταν θανατηφόρα. Οι ασθενείς είναι ηλικίας 10 έως 95 χρόνων και οι νεκροί στη συντριπτική τους πλειονότητα ηλικίας άνω των 70 χρόνων.


  • enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου