Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

Ο ομογενής από τις ΗΠΑ που έδωσε όλη του στην περιουσία σε αγαθοεργίες

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Το Μετάλλιο Α' Τάξεως του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ανώτατη τιμητική διάκριση της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, απένειμε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος στην κ. Rebecca Brune, πρόεδρο και CEO του «The San Antonio Area Foundation», ως φόρο τιμής και μνήμης στον Έλληνα ομογενή Ιωάννη Λ. Σαντίκο (John L. Santikos), ο οποίος διέθεσε το σύνολο της περιουσίας του προς όφελος ευπαθών κοινωνικών ομάδων στις ΗΠΑ, αλλά και στην Ελλάδα μέσω των προγραμμάτων του «IOCC» και της «Αποστολής».
Ο σπουδαίος Έλληνας επιχειρηματίας - δημιουργός της αλυσίδας κινηματογράφων Santikos Theatres και μιας αυτοκρατορίας ακινήτων στο Σαν Αντόνιο του Τέξας - πέθανε τον Δεκέμβριο του 2014. Ρητή επιθυμία του ήταν ποσοστό από τα κέρδη των επιχειρήσεων του, τα οποία διαχειρίζεται ετησίως το Ίδρυμα «The San Antonio Area Foundation», να δίδεται στο διεθνή ανθρωπιστικό οργανισμό «International Orthodox Christian Charities (IOCC)», ο οποίος με τη σειρά του υλοποιεί προγράμματα και στην Ελλάδα, μέσω του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Μέλημα του Ιωάννη Σαντίκου ήταν να διαθέσει την περιουσία του με τέτοιο τρόπο, ώστε να στηρίξει ανθρώπους που το είχαν ανάγκη και στη χώρα καταγωγής του.
«Αποτελεί τιμή αλλά και χρέος για την Αρχιεπισκοπή Αθηνών να τιμήσει τη μνήμη και το φιλανθρωπικό παράδειγμα ενός μεγάλου Έλληνα, ο οποίος δεν λησμόνησε ποτέ τον τόπο καταγωγής του πατέρα του, Λούι Σαντίκου, και μετά θάνατον συνεχίζει να βοηθάει την πατρίδα των προγόνων του», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατά την παράδοση του μεταλλίου.
Ο Μακαριώτατος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τα διευθυντικά στελέχη του IOCC, τον κ. Μάρκο Σταυρόπουλο, πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, τον κ. Κωνσταντίνο Τριανταφύλλου, εκτελεστικό διευθυντή, την κ. Αναστασία Mason, διευθύντρια προγραμμάτων και την κ. Β. Mihajlovic, υπεύθυνη προγραμμάτων Ευρώπης, για την πολύτιμη ενίσχυση που προσφέρει ο IOCC στην Ελλάδα, από το 2012 μέχρι σήμερα, μέσω της συνεργασίας του με την «Αποστολή».
Τα στελέχη του IOCC πραγματοποίησαν επισκέψεις εργασίας σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα της «Αποστολής» αλλά και στο Μάτι, όπου η «Αποστολή», με τη συνδρομή της ελληνικής Ομογένειας μέσω του IOCC, συνεχίζει να προσφέρει σημαντική βοήθεια στους πυρόπληκτους των Δήμων Ραφήνας και Μαραθώνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου