Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Σύγχυση με την αλλαγή της ώρας: Τι θα ισχύσει


Δευτέρα, 15, Οκτωβρίου, 2018
Σύγχυση επικρατεί σχετικά με την αλλαγή ώρας, αφού πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται αν θα αλλάξει η ώρα φέτος ή όχι. Η απάντηση είναι ότι η ώρα θα αλλάξει κανονικά τον Οκτώβριο, όπως γίνεται κάθε χρόνο.
Πιο συγκεκριμένα, τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Οκτωβρίου θα αλλάξουμε τα ρολόγια μας πηγαίνοντας τους δείκτες μία ώρα πίσω, για να μπούμε στη χειμερινή ώρα.
Κι αυτό γιατί ναι μεν η αλλαγή ώρας από χειμερινή σε θερινή και το αντίστροφο με βάση την πρόταση της Κομισιόν θα πρέπει να καταργηθεί, αλλά η πρόταση είναι η αλλαγή ώρας να πάψει να ισχύει στην Ευρωπαϊκή Ένωση από το 2019.
Σε κάθε περίπτωση δεν φαίνεται ότι το μέτρο είναι υποχρεωτικό, ούτε και υπάρχει απόφαση για ενιαία επιλογή της χειμερινής ή της θερινής ώρας.
Μέχρι το τέλος Απριλίου 2019 θα πρέπει να αποφασίσουν τα κράτη-μέλη της ΕΕ αν θα διατηρήσουν τη θερινή ή τη χειμερινή ώρα.
Αν το χρονοδιάγραμμα που προτείνεται από τις Βρυξέλλες γίνει σεβαστό, η αλλαγή ώρας την 31η Μαρτίου 2019 θα είναι το τελευταίο υποχρεωτικό πέρασμα στη θερινή ώρα.
Οι χώρες που επιθυμούν να επιστρέψουν μόνιμα στη χειμερινή ώρα θα έχουν στη συνέχεια τη δυνατότητα να την αλλάξουν μια τελευταία φορά στις 27 Οκτωβρίου 2019, καθώς στη συνέχεια οι εποχικές αλλαγές ώρας δεν θα είναι πλέον δυνατές.
Η Επιτροπή βασίζεται κυρίως στο αποτέλεσμα μιας διαβούλευσης που έγινε φέτος το καλοκαίρι στο Ίντερνετ και στην οποία απάντησαν 4,6 εκατομμύρια άνθρωποι, το 84% των οποίων τάχθηκε υπέρ της κατάργησης της αλλαγής ώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου