Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

Ματαιώθηκε η συνάντηση Ιερώνυμου - Βαρθολομαίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου, 2018Με μια απόφαση που καταδεικνύει το πολύ χαμηλό βαρομετρικό στις σχέσεις του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερώνυμου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, η  Αρχιεπισκοπή Αθηνών ματαίωσε  αιφνιδιαστικά την συνάντησή τους, η οποία είχε προγραμματισθεί για το πρωί της Παρασκευής.
Εκκλησιαστικοί παράγοντες χαρακτήρισαν το γεγονός ιδιαίτερα σπάνιο, υποδηλώνοντας τα μηνύματα που εκπέμπει η ματαίωση.
Ειδικότερα, ο κ. Βαρθολομαίος, που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ελλάδα με τελευταίο σταθμό την Αθήνα μετά τη Θεσσαλονίκη και την Κρήτη, επρόκειτο να συναντηθεί με τον κ. Ιερώνυμο σήμερα.
Προχθές έγινε γνωστό ότι ο κ. Ιερώνυμος και ο κ. Βαρθολομαίος θα συναντηθούν στην Αθήνα, αύριο στις 8 το πρωί. Μάλιστα, η ώρα είχε οριστεί έτσι ώστε ο κ. Ιερώνυμος στην συνέχεια να προεδρεύσει της συνεδρίασης της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, που αρχίζει στις 9 το πρωί.
Τελικά, χθες το βράδυ έγινε γνωστό ότι η συνάντηση ματαιώθηκε από την πλευρά της Αρχιεπισκοπής, και ο λόγος είναι ότι ο ο κ. Ιερώνυμος είχε φόρτο εργασίας για την συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου. Όπως ανέφερε στην «Κ» επισήμως υψηλόβαθμο στέλεχος της Αρχιεπισκοπής ο λόγος είναι ότι σήμερα η Ιεραρχία έχει προγραμματισθεί να εκλέξει το νέο Μητροπολίτη Λαρίσης.
Βεβαίως, η ... αδυναμία εξεύρεσης ώρας για την προγραμματισμένη συνάντηση, ενισχύει τα επιχειρήματα όσων θεωρούν ότι η επιλογή της Αρχιεπισκοπής αποτυπώνει τη δυσαρέσκεια και το κακό κλίμα μεταξύ των δυο πλευρών.
Τελευταίο επεισόδιο η διαμάχη για το κτήμα Προμπονά. Το θέμα, ως αφορμή και μόνο, αποτυπώνει μία κόντρα της Εκκλησίας της Ελλάδος με το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Ο ιερός ναός κτίστηκε εντός του Κτήματος ύστερα από επιθυμία του Ναξιώτη γιατρού Δημήτρη Προμπονά, όπως αναφερόταν στη διαθήκη του. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο με συμβολαιογραφική πράξη δωρεάς πήρε στην ιδιοκτησία του τον ναό. Ωστόσο, στα τέλη Οκτωβρίου 2017 η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών κατέθεσε ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών αγωγή κατά του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου αλλά και κατά της επιτροπής του κληροδοτήματος Προμπονά.
Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου