Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

Ο Αλέξης Τσίπρας ορκίστηκε υπουργός Εξωτερικών: «Ιστορική η σημερινή ημέρα για την εξωτερική μας πολιτική»

Κυριακή, 21 Οκτωβρίου, 2018


Μιά φορά κι έναν καιρό...

Και πέρασαν αυτοί καλά και εμείς χειρότερα.  Μπράβο κ. Παυλόπουλε!!! 
Η Σύνταξη
«Ευχαριστώ τον Νίκο Κοτζιά για όλα όσα έκανε για την εξωτερική πολιτική της πατρίδας – υπήρξε για μένα πολύτιμος, στενός συνεργάτης» δήλωσε ο πρωθυπουργός και νέος ΥΠΕΞ Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στην τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Εξωτερικών..
«Το 2015 παραλάβαμε μία χώρα παρίας στην διεθνή οικονομία αλλά και μία χώρα που είχε χάσει μεγάλο μέρος από την γεωπολιτική της δυναμική. Σήμερα, μετά από τρεισήμισι  χρόνια, το κύρος μας έχει αναβαθμιστεί πια ενώ ταυτόχρονα η  χώρα επεκτείνεται» τόνισε ο νέος ΥΠΕΞ, αναφερόμενος στην  επέκταση της Αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια, την οποία προανήγγειλε στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του ο Νίκος Κοτζιάς. 
Στη συνέχεια, ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στην χθεσινή απόφαση της Βουλής της ΠΓΔΜ για την συνταγματική αναθεώρηση, λέγοντας ότι  «η σημερινή μέρα είναι ιστορική για την εξωτερική μας πολιτική».
Για τα μυστικά κονδύλια 
«Δημιουργήσαμε ένα πλαίσιο διαφάνειας και θεσμικής θωράκισης για τα μυστικά κονδύλια. Δεν υπάρχει πια η αλόγιστη χρήση κονδυλίων σε μαύρες σακούλες που είχαμε καταγγείλλει», επισήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
«Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να πλήξει το κύρος της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας και σε άλλο σημείο της ομιλίας του υπογράμμισε: «Μπορώ να ενημερώσω τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα ειδικά κονδύλια ευρώ προς ευρώ.»
Για τις τουρκικές προκλήσεις
«Διατηρήσαμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με την Τουρκία καθιστώντας σαφές ότι δεν θα δεχθούμε παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος σε άλλο σημείο της ομιλίας του σημείωσε ότι «άραμε τη ρετσινιά της μη λύσης του Κυπριακού που είχαμε. Φτάσαμε πολύ κοντά στην πιο δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό».


Κοτζιάς: Παραιτήθηκα, αλλά είμαι ευτυχής

Συγκινημένος ήταν ο Νίκος Κοτζιάς κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Εξωτερικών, δηλώνοντας πως «παραιτήθηκα και είμαι ευτυχής, είναι παράδοξο».
«Κύριε πρωθυπουργέ κάτω από την ηγεσία σας η κυβέρνηση μπόρεσε να βγάλει τη χώρα από τον βούρκο που βρέθηκε να ξεπεράσουμε την ανυποληψία και μια κατάσταση που δεν μας ακούγανε.




Σήμερα μας ακούν και θέλουν τη γνώμη μας. Είμαι ευτυχής για τα συγχαρητήρια που έλαβα από ξένους συναδέλφους και την έκφραση λύπης που απελευθέρωσα τον εαυτό μου από το βάρος αυτών των προβλημάτων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός Εξωτερικών.
Πηγές: ΑΠΕ – ΜΠΕ, ΕΡΤ, newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου