Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

Οι 8 ελληνικής καταγωγής δισεκατομμυριούχοι στους 400 πλουσιότερους Αμερικανούς του Forbes


Κυριακή, 21 Οκτωβρίου, 2018

Κοίταξε μήπως είναι και το δικό σου όνομα στο κατάλογο


Ούτε ένας δεν έβαλε 10-20 εκατομμύρια να "ξελασπώσει" τον Δημήτριο!  Τι χριστιανοί είναι;  Πως θα πάνε στο Παράδεισο;
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Οι 400 πλουσιότεροι Αμερικανοί στον κατάλογο του Forbes για το 2018, διαθέτουν περιουσία 2,9 τρισεκατομμύρια δολάρια -περίπου 15 φορές το ΑΕΠ της Ελλάδας- και ανάμεσα τους, και φέτος, υπάρχουν ομογενείς.
Για την ακρίβεια, 8 στον αριθμό, ελληνικής καταγωγής δισεκατομμυριούχοι, βρίσκονται στους «400» του Forbes, με τη συνολική περιουσία τους να είναι 25,2 δισεκατομμύρια δολάρια.
Πιο αναλυτικά στην πρώτη 10άδα των «400» είναι οι:
1.Τζεφ Μπέζος (Jeff Bezos) με $160 δισ.
2. Μπιλ Γκέιτς (Bill Gates) με $97 δισ.
3. Γουόρεν Μπάφετ (Warren Buffett) με $88,3 δισ.
4. Μαρκ Ζούκεμπεργκ (Mark Zuckerberg) με $61 δισ.
5. Λάρι Ελισον (Larry Ellison) με $58,4 δισ.
6. Λάρι Πέιτζ (Larry Page) με $53,8 δισ.
7. Ντέιβιντ Κοτς (David Koch) με $53,5 δισ.
7. Τσαρλς Κοτς (Charles Koch) με $53,5 δισ.
9. Σεργκέι Μπριν (Sergey Brin) με $52,4 δισ.
10. Μάικλ Μπλούμπεργκ (Michael Bloomberg) με $51,8 δισ.
Οι ομογενείς δισεκατομμυριούχοι στους «400» του Forbes
Στην 1η θέση μεταξύ των ομογενών, όπως και στο ειδικό ετήσιο αφιέρωμα της αγγλόφωνης εβδομαδιαίας έκδοσης του «Ε.Κ.», «The National Herald» με τους 50 πλουσιότερους Ελληνοαμερικανούς των ΗΠΑ, και στην 104η για τους «400» τους Forbes είναι ο κ. Τζιμ Ντέιβις (Jim Davis) και η οικογένειά του (Ηταν στο 122 πέρυσι).
H περιουσία τους εκτιμάται στα 5,9 δισ. δολάρια από το αμερικανικό περιοδικό. Ο κ. Ντέιβις είναι πρόεδρος της εταιρίας New Balance (NB), η οποία κατά 95% βρίσκεται στην ιδιοκτήσια του ίδιου και της οικογένειά του.

Ο κ.Τομ Γκόρης. (AP Photo/Paul Sancya, FILE)

Στην 190η θέση -εκ των «400» πάντα- βρίσκεται ο κ. Tom Gores (Τομ Γκόρης), με την περιουσία του να εκτιμάται στα 3,9 δισ. δολάρια. Ο κ. Γκόρης με περιουσία 3,9 δισ. δολ. ασχολείται με equity investment και τον αθλητισμό. Γεννήθηκε στο Ισραήλ από Ελληνα πατέρα και Λιβανέζα μητέρα (Ηταν στο 200 το 2017).
Η οικογένειά του μετακόμισε στις ΗΠΑ όταν ήταν 4. Ιδρυσε την Capital Equity το 1995, η οποία παραμένει μία από τις μεγαλύτερες ιδιόκτητες εταιρίες στις ΗΠΑ με έδρα το Λος Αντζελες και γραφεία σε Νέα Υόρκη, Βοστώνη, Λονδίνο, Σινγκαπούρη. Είναι αδερφός του Alec Gores (Αλεκ Γκόρης) που είναι στην θέση 368.

O κ. Τζον Κατσιματίδης. (AP Photo/Craig Ruttle, FILE).

Στο 259 (στην ίδια θέση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και φέτος) είναι ο κ. Τζον Κατσιματίδης (John Catsimatidis), με περιουσία $3,1 δισ. Ο κ. Κατσιματίδης είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Red Apple.
Ο Red Apple Group είναι μια ποικιλόμορφη εταιρεία χαρτοφυλακίου που αντλεί έσοδα από ακίνητα, διύλιση πετρελαίου, διανομή καυσίμων και χρηματοδοτική μίσθωση αεροσκαφών. (Ηταν στο 248 πέρυσι).

O κ. Τζορτζ Αργυρός.

Στο 316 ο κ. Τζορτζ Αργυρός (George Argyros) και η οικογένειά του, με περιουσία στα 2,6 δισ. δολ. σε real estate και επενδύσεις. Ο κ. Αργύρος είναι δεύτερης γενιάς Αμερικανός ελληνικής καταγωγής. Γεννήθηκε στο Ντιτρόιτ του Μίσιγκαν και μεγάλωσε στην Πασαντίνα της Καλιφόρνια.
Ελαβε πτυχίο στο πανεπιστήμιο Chapman στο Orange της Καλιφόρνια. Εισήλθε στην αγορά ακινήτων το 1962. Σήμερα, η εταιρεία Arnel & Affiliates του ανήκει και διαχειρίζεται 5.500 διαμερίσματα και 2 εκατομμύρια τετραγωνικά πόδια εμπορικού χώρου (Ηταν στο 340 το 2017).

O κ. Τζον Πολ Ντετζόρια. Φωτογραφία αρχείου: AP/Ron Edmonds.

Στο 316, επίσης, ο κ. Τζον Πολ Ντετζόρια (John Paul DeJoria) με περιουσία $2,6 δισ. Ασχολείται με προϊόντα περιποίησης μαλλιών και την τεκίλα. Είναι μέλος του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «The Giving Pledge» στον οποίον ηγούνται ο Γουόρεν Μπάφετ, ο Μπιλ και η Μελίντα Γκέιτς.
Ο πατέρας του ήταν Ιταλός μετανάστης και η μητέρα του Ελληνίδα μετανάστρια. Οι γονείς του πήραν διαζύγιο όταν ήταν 2 ετών, οπότε βίωσε έντονα τη φτώχεια, κατ’ αρχήν ως μικρό παιδί που το ανέτρεφε η μητέρα του στο Λος Αντζελες και αργότερα πέρασε δύο περιόδους ως άστεγος ζώντας στους δρόμους. Είναι ένας από τους πλουσιότερους απόμαχους (Ηταν στο 248 πέρυσι).

Ο κ. Ντιν Μητρόπουλος. Φωτογραφία αρχείου: Ευρωκίνηση/Χρήστος Μπόνης.

Πολύ κοντά, στο 328, ο κ. Ντιν Μητρόπουλος (C. Dean Metropoulos) με περιουσία 2,5 δισ. δολ. Ο κ. Μητρόπουλος είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας μετοχών boutique Metropoulos & Company (Ηταν στο 340 το 2017).

O κ. Αλεξ Σπανός.

Στο 344, ο κ. Αλέξανδρος Σπανός (Alexander Spanos) και η οικογένειά του, με περιουσία 2,4 δισ. δολ. Ιδρυτής, μεταξύ άλλων, της εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων «A.G. Spanos», ο κ. Σπανός είναι γιος των Ελλήνων μεταναστών.
Ξεκίνησε την καριέρα του ως αρτοποιός, αλλά το 1951 χρησιμοποίησε ένα δάνειο ύψους 800 δολαρίων για να αγοράσει ένα φορτηγό και άρχισε να πωλεί σάντουιτς στους αγρότες.
Στη συνέχεια, χρησιμοποίησε τα κέρδη του για να επενδύσει σε ακίνητα, και μέχρι το 1960. Σήμερα, η εταιρεία του «Α.G. Spanos» είναι μια από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές κατοικιών της Αμερικής και είναι μία από τις μεγαλύτερες οικογενειακές εταιρείες κατασκευής και διαχείρισης ακινήτων στο έθνος. Η οικογένεια έχει στην ιδιοκτησία της και τους Los Angeles Chargers (Ηταν στο 340 πέρυσι).
Στο 368, είναι ο κ. Αλεκ Γκόρης (Αlec Gores) με περιουσία $2,2 δισ. Οπως προαναφέρθηκε είναι αδερφός του Τομ Γκόρη και ιδρυτής της «The Gores Group» το 1987, εταιρίας private equity (Ηταν στο 359 το 2017).
*Σημειώνεται πως υπάρχουν διαφορές, με κάποια ονόματα ομογενών να απουσιάζουν, ως προς τον κατάλογο που δημοσιεύει ετησίως ο «The National Herald», καθώς η μεθοδολογία που ακολουθείται είναι διαφορετική. Η παραπάνω κατάταξη είναι του Forbes αποκλειστικά. 
Τα ρεκόρ του 2018 στον κατάλογο των «400»
Οπως επεσήμανε το αμερικανικό περιοδικό, πρόκειται για μία χρονιά ρεκόρ, καθώς πολλοί ευνοήθηκαν από την ισχυρή άνοδο στο Χρηματιστήριο.
Αλλωστε, η ελάχιστη περιουσία για να είναι κάποιος στον κατάλογο των «400» ανήλθε το 2018 στα 2,1 δισ. δολ., 100 εκατ. περισσότερα από τον προηγούμενο χρόνο και το υψηλότερο «όριο» έως σήμερα. Ετσι, τα συνολικά 2,9 τρισ. δολ. -επίσης ρεκόρ- είναι 7% περισσότερα από το 2017.
Ακόμη, ο μέσος όρος περιουσίας ανά μέλος της ομάδας αυτής, ανήλθε στα 7,2 δισ. δολ. αυξημένος κατά 500 εκατ. δολ. σε σχέση με πέρυσι που ήταν 6,7 δισ. δολ. Η αύξηση αυτή πάντως ήρθε από αυτούς στην κορυφή του καταλόγου, καθώς ο μισός πλούτος από το σύνολο των «400» ανήκει στους 45 πιο εύπορους των ΗΠΑ.

Ο επικεφαλής της Amazon, Τζεφ Μπέζος. (Φωτογραφία: ΑΡ, FILE).

Ως προς τα ατομικά ρεκόρ, για πρώτη φορά από το 1994, υπάρχει νέο πρόσωπο στο Νο.1, ο ιδρυτής και CEO της Amazon.com, Tζεφ Μπέζος (Jeff Bezos). Ο κ. Μπέζος «έσπασε» την κυριαρχία του Μπιλ Γκέιτς (Bill Gates) που μετρούσε 24 συναπτά έτη στην κορυφή.
Είναι δε ο πρώτος ποτέ που εμφανίζεται στον κατάλογο με περιουσία πάνω από 100 δισ. δολ. φτάνοντας τα 160. δισ. δολ. Ηταν εξάλλου ο πιο κερδισμένος το 2018, με αύξηση 78,5 δισ. δολ. από το 2017 (ρεκόρ αύξησης σε μία χρονιά), με τις μετοχές της Amazon να είναι σε άνοδο 100%.
Ο κ. Γκέιτς έχει περιουσία 63 δισ. δολάρια λιγότερα στο Νο.2
Οι 10 πλουσιότεροι στον κατάλογο των «400» έχουν συνολική περιουσία 730 δισ. δολάρια, 120 δισ. δολ. περισσότερα από το 2017 (610 δισ. δολ.).
Με τα μεγέθη να διαμορφώνονται τόσο υψηλά, επεσήμανε το Forbes, περισσότεροι από το ένα τρίτο των δισεκατομμυριούχων των ΗΠΑ (204 αριθμός ρεκόρ) δεν κατάφεραν να εισέλθουν στον κατάλογο.
Οσον αφορά στον μεγαλύτερο «χαμένο» για το 2018, είναι ο Τζορτζ Σόρος (George Soros), του οποίου η περιουσία έπεσε στα 8,3 δισ. δολάρια από 23 δισ. δολάρια. Ο λόγος; Στα τέλη του 2017, το Forbes έμαθε ότι ο κ. Σόρος μετέφερε 18 δισ. δολάρια από την περιουσία του στο φιλανθρωπικό του Ιδρυμα «Open Society Foundations». Περιουσιακά στοιχεία σε φιλανθρωπικά ιδρύματα δεν προσμετρώνται στον πλούτο κάποιου, διευκρίνιζε το περιοδικό.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, «υποχώρησε» 11 θέσεις το 2018, όντας στο Νο. 259, από Νο. 248 το 2017, παρότι η περιουσία του παρέμεινε στα 3,1 δισ. δολάρια.
Ακόμη, 57 γυναίκες βρέθηκαν ανάμεσα στους «400», μικρή άνοδο στον αριθμό, από 55 πέρυσι. Νεότερη από αυτές η κ. Λίνζι Σνάιντερ (Lynsi Snyder), η οποία κληρονόμησε και διαχειρίζεται την αλυσίδα «In N Out», στα 36 της χρόνια.
Ο μεγαλύτερος σε ηλικία στον κατάλογο είναι ο Σάμερ Ρεντστόουν (Sumner Redstone), με περιουσία 4,8 δισ. δολάρια στα 95 του χρόνια. Ο νεότερος, ο συνιδρυτής και CEO του Snapchat, Εβαν Σπίγκελ (Evan Spiegel), στα 28 του και με περιουσία 2,2 δισ. δολ. Ειναι μόλις ένας από τους 12 ανάμεσα στους 400 που είναι κάτω των 40 ετών.
Οι αυτοδημιούργητοι ανέρχονται σε 269, οι κληρονόμοι σε 64 και εκείνοι που κληρονόμησαν περιουσία αλλά την αύξησαν κατά πολύ είναι 67.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου