Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 6 Οκτωβρίου, 2018

  • Η Κομισιόν προειδοποιεί την Ιταλία με αιχμηρή επιστολή για τα ελλείμματα. Η Κομισιόν ουσιαστικά προειδοποίησε την Ιταλία ότι τα σχέδιά της για μεγάλες δαπάνες την επόμενη τριετία εγείρουν ακόμα και κίνδυνο απόρριψης του προϋπολογισμού της.
  • Βίντεο ντοκουμέντο από την ληστεία στο κοσμηματοπωλείο της Πανεπιστημίου. Ειδικότερα, πρόκειται για ένα βίντεο 12 δευτερολέπτων στο οποίο και αποτυπώνεται η μανία των δραστών οι οποίοι και διακρίνονται να έχουν εισβάλει εντός του καταστήματος. 
  • Την Τρίτη το πρωί θα σημάνουν οι σειρήνες για την άσκηση «Παρμενίων 2018». Το σήμα για αεροπορική επίθεση θα δοθεί στις 11:00 ενώ θα ακολουθήσει σήμα λήξης. .
  • Επικεφαλής Διεθνούς Αμνηστίας στον ΣΚΑΪ: Αποτρόπαιες συνθήκες στην Μόρια. Η δομή στην Λέσβο είναι χίλιες φορές χειρότερη από πολύ μεγαλύτερο κέντρο στην Κένυα, δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Διεθνούς Αμνηστίας μετά από επίσκεψη στην Μόρια. .
  • Αναβολή της δίκης των Γιώργου Γερμενή-Παναγιώτη Ηλιόπουλου για βιαιοπραγία. Σε αναβολή οδηγήθηκε και πάλι η δίκη για τις βιαιοπραγίες χρυσαυγιτών σε βάρος μικροπωλητών στην Ραφήνα το 2012. 
  • Eνοπλη ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στην Πανεπιστημίου. Οι δράστες διέφυγαν με δύο μοτοσικλέτες. 

Κόσμος

  • Άλυτο το μυστήριο με εξαφάνιση δημοσιογράφου σε προξενείο της Σ. Αραβίας. Ο διάδοχος στον θρόνο της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε διατεθειμένος να να επιτρέψει στην Τουρκία να πραγματοποιήσει έρευνα στο σαουδαραβικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη. .
  • Παλαιστίνη: Νεκρό 12χρονο παιδί από ισραηλινά πυρά. Τρεις Παλαιστίνιοι νεκροί, ανάμεσά τους ένα 12χρονο αγόρι, από ισραηλινά πυρά στις διαδηλώσεις στη Λωρίδα της Γάζας. .
  • Ομάδα με κανόνες στρατού θέλει να φτιάξει ο Μπερλουσκόνι στην Μόντσα. Επιθυμία του Μπερλουσκόνι είναι να έχει μόνο ιταλούς παίχτες. Απαγορεύονται τα έξαλα κουρέματα, τα υπερβολικά τατουάζ και τα παράξενα σκουλαρίκια. «Θέλω κάτι διαφορετικό από το σημερινό ποδόσφαιρο», είπε ο «καβαλιέρε». .
  • Διασημότητα του Instagram μόλις 16 ετών!. Τα πολύχρωμα ρούχα του νεαρού Λίο Μαντέλα έχουν προσελκύσει 700.000 ακολούθους στην σελίδα του στο Instagram. .
  • Γαλλικές Αρχές: Η σύζυγος του προέδρου της Ιντερπόλ είχε δεχτεί απειλές. Το παραπάνω, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, προκαλεί αναμφισβήτητα προβληματισμό, στις γαλλικές αρχές που αντιμετωπίζουν με εξαιρετική προσοχή την εξαφάνιση του προέδρου Μενγκ Χονγκγουέι. .

Πολιτική

  • Όχι πια «Φίλη» για την ΕΡΤ; Φίλης κατηγορεί Παππά για στρουθοκαμηλισμό . Φίλης κατά Παππά: "Ο στρουθοκαμηλισμός είναι ο χειρότερος σύμβουλος" - Κατρούγκαλος: "Η ΕΡΤ δεν έχει γίνει BBC" - Τζανακόπουλος: "Είναι αναγκαία μία ΕΡΤ αντικειμενική και αξιόπιστη" .
  • Παραδοχή Βίτσα: 50% περισσότεροι οι πρόσφυγες φέτος στη χώρα μας. Μάλιστα, για να περιγράψει τη δύσκολη εικόνα που υπάρχει στα νησιά, ο Δημήτρης Βίτσας ανέφερε ότι την επόμενη μέρα της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Σάμο έφτασαν στο νησί 236 άνθρωποι. 
  • FAZ: Ο Τσίπρας φέρει ευθύνες για τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών. «Η κυβέρνηση Τσίπρα ήταν αυτή που επανειλημμένα δυσχέρανε και καθυστέρησε πωλήσεις δανείων ή κατασχέσεις ακινήτων που ανήκουν σε ασυνεπείς λήπτες ενυπόθηκων δανείων». 
  • Βερολίνο για συντάξεις: Η Ελλάδα δεσμεύθηκε για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων. Σημειώνεται ότι δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου έκαναν λόγο για υπό προϋποθέσεις στροφή της Άνγκελας Μέρκελ στο ζήτημα της μη περικοπής των συντάξεων, με αποτέλεσμα να προσεγγίζει την ελληνική θέση για ακύρωση του μέτρου, με το Βερολίνο να κάνει λόγο για «υποτιθέμενες δηλώσεις». 
  • Πιτσιόρλας: Eκλογές στο τέλος της θητείας της κυβέρνησης. Μιλώντας στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, το βράδυ της Πέμπτης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας, τόνισε πως «οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της θητείας της κυβέρνησης». 

Οικονομία

  • Η Κομισιόν προειδοποιεί την Ιταλία με αιχμηρή επιστολή για τα ελλείμματα. Η Κομισιόν ουσιαστικά προειδοποίησε την Ιταλία ότι τα σχέδιά της για μεγάλες δαπάνες την επόμενη τριετία εγείρουν ακόμα και κίνδυνο απόρριψης του προϋπολογισμού της. .
  • «Εικασίες» ότι η Μέρκελ στηρίζει την μη περικοπή συντάξεων στην Ελλάδα. Αποστάσεις από τα δημοσιεύματα που θέλουν την καγκελάριο να βλέπει θετικά το αίτημα της Αθήνας, υπό προϋποθέσεις, έλαβε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.
  • Στο κόκκινο έκλεισε το Χρηματιστήριο εν αναμονή σχεδίων για κόκκινα δάνεια. Υπό την σκιά των πληροφοριών ότι η κυβέρνηση εξετάζει την δημιουργία ειδικού οχήματος που θα δίνει εγγυήσεις για τα «κόκκινα» δάνεια των τραπεζών ο τραπεζικός δείκτης έπεσε κατά 1,78%
  • Γιάννης Δραγασάκης: Δεν βοηθούν η καταστροφολογία και ο μηδενισμός. Ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης ανακοίνωσε τη δημιουργία παρατηρητήριου επιχειρηματικότητας για καλύτερη διάγνωση των όρων ανταγωνισμού στις διάφορες περιοχές και αναβάθμιση του ρόλου της Επιτροπής Ανταγωνισμού. 
  • Tέλος στο φορολογικό απόρρητο με τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών. Στην διάθεση του Τειρεσία θα βρίσκονται σύντομα διευθύνσεις κατοικιών δανειοληπτών προκειμένου να καθίσταται εφικτός ο ευκολότερος εντοπισμός τους από τις τράπεζες. .

Αθλητισμός

  • Ευρωλίγκα: Τα… σπάει το trailer με νίντζα Σπανούλη, χορευτή Καλάθη (VIDEO). Φοβερό trailer της Ευρωλίγκας με έντονο ελληνικό χρώμα εν όψει της πρεμιέρας της διοργάνωσης. 
  • Οι συνεργάτες του Ρονάλντο ανησυχούν με τις φήμες σεξουαλικής επίθεσης. Αναστάτωση έχουν προκαλέσει στους χορηγούς και συνεργάτες του Κριστιάνο Ρονάλντο, οι φήμες για βιασμό της Κάθριν Μαριόργκα από τον διεθνή επιθετικό. .
  • Europa League: Σκόραρε ο Sokratis.Ισοπαλία για Απόλλωνα Λεμεσού. «Μεταμορφώνεται» στο Europa League Άϊντραχτ Φρανκφούρτης. Παρθενικό γκολ για Σωκράτη με τη φανέλα της Άρσεναλ. 
  • Europa League: Μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ στη Λευκορωσία. Πάρτι για τον ΠΑΟΚ στη Λευκορωσία. Ο «δικέφαλος του Βορρά» έκανε ό,τι ήθελε απέναντι στην Μπάτε, την οποία και διέλυσε με σκορ 4-1 και πλέον έχει το πάνω χέρι για την πρόκριση στην επόμενη φάση. 
  • Κατέρρευσε στο τέλος ο Ολυμπιακός και έχασε στο «Σαν Σίρο». Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν νωρίς στο «Σαν Σίρο», κράτησαν μέχρι το 70’, αλλά κατέρρευσαν στη συνέχεια και με τρία γκολ σε λιγότερο από 10’ ηττήθηκαν 3-1 από τη Μίλαν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου