Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

Με ψήφους 51 έναντι 49 η Γερουσία προχωρά στην τελική ψηφοφορία για Κάβανο




Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου, 2018

Ο δικαστής Brett Kavanaugh (AP Photo/Andrew Harnik, Pool, FILE).
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Η Γερουσία των ΗΠΑ άνοιξε το δρόμο για τη διεξαγωγή της τελικής ψηφοφορίας, πιθανότατα το Σάββατο, για την έγκριση του διορισμού του Μπρετ Κάβανο (Brett Kavanaugh) στο Ανώτατο Δικαστήριο, καθώς τάχθηκε με ψήφους 51-49 υπέρ του τερματισμού της συζήτησης για τον διορισμό του δικαστή.
Ετσι, ο κ. Κάβανο ξεπέρασε ένα από τα βασικά εμπόδια στο δρόμο του για το Ανώτατο Δικαστήριο, προκαλώντας και τον πανηγυρισμό του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ήταν και αυτός που τον έχει προτείνει ως υποψήφιο. «Πολύ περήφανος με την Γερουσία των ΗΠΑ επειδή ψήφισε ‘Ναι’ στην προώθηση της υποψηφιότητας του Δικαστή Μπρετ Κάβανο», έγραψε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ στο Twitter, λίγο μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας.
Από την ψηφοφορία προέκυψε πως ένας Ρεπουμπλικανός ψήφισε υπέρ της παύσης της προώθησης της υποψηφιότητας Κάβανο, ενώ ένας Δημοκρατικός ψήφισε υπέρ της προώθησής της. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μια ήττα για τους Δημοκρατικούς, οι οποίοι τάσσονταν έντονα από την αρχή κατά του Κάβανο.
Από τους τέσσερις γερουσιαστές που δεν είχαν αποκαλύψει μέχρι και την Παρασκευή την πρόθεση ψήφου, οι Ρεπουμπλικανοί Σούζαν Κόλινς, από το Μέιν, και Τζεφ Φλέικ, από την Αριζόνα, ψήφισαν «Ναι», όπως έκανε και ο Τζο Μέιντσιν από τη Δυτική Βιρτζίνια.
Η Ρεπουμπλικανή Λίζα Μαρκόφσκι, από την Αλάσκα, ψήφισε κατά της προώθησης της υποψηφιότητας στην Ολομέλεια της Γερουσίας.
Ωστόσο, στο τελικό στάδιο της ψηφοφορίας οι νομοθέτες μπορούν να ψηφίσουν με διαφορετικό τρόπο και η Σούζαν Κόλινς δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αλλάξει και αυτή την άποψή της.
Αυτό, αφήνει ανοιχτή την ερμηνεία για το κατά πόσο η απόφαση της Παρασκευής θα είναι εν τέλει τόσο καθοριστική για τον διορισμό του Κάβανο στο Ανώτατο Δικαστήριο.
Η έγκριση της υποψηφιότητας του Κάβανο θα είναι μία μεγάλη νίκη για τον πρόεδρο Τραμπ, την συντηρητική βάση του και τον επικεφαλής της πλειοψηφίας της Γερουσίας Μιτς Μακόνελ.
Η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε μία μέρα μετά την παράδοση της έκθεσης 50 σελίδων από το FBI στη Γερουσία αναφορικά με τις κατηγορίες περί σεξουαλικών επιθέσεων – μία έρευνα την οποία ο Τραμπ διέταξε να πραγματοποιηθεί μόνο μετά την ασφυκτική πίεση που δέχθηκε από Ρεπουμπλικανούς γερουσιαστές.
Οι Ρεπουμπλικανοί ανέφεραν πως η έρευνα που καταγράφεται στα μυστικά έγγραφα -τα οποία περιγράφουν ανακρίσεις 10 μαρτύρων από τους πράκτορες του FBI- απέτυχε να βρει κάποιο τρίτο πρόσωπο που να επιβεβαιώνει τις κατηγορίες που έχουν αποδώσει δύο γυναίκες, η Κριστίν Μπλέισι Φορντ και η Ντέμπορα Ραμίρεζ.
Οι Δημοκρατικοί από την πλευρά τους θεώρησαν ελλιπή την έρευνα του FBI, καθώς όπως είπαν απέτυχε να φτάσει σε πολλούς άλλους ανθρώπους που πιθανά θα έδιναν σημαντικές μαρτυρίες και πληροφορίες.
Οι δηλώσεις των γερουσιαστών περιγράφουν με γλαφυρό τρόπο τον διαχωρισμό που επικρατεί στην Γερουσία για την υπόθεση.
«Αυτό που έκαναν οι αριστερές ομάδες και οι Δημοκρατικοί σύμμαχοί τους στον δικαστή Κάβανο δεν είναι τίποτα λιγότερο από τερατώδες», δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Δικαιοσύνης της Γερουσίας, Τσακ Γκρέσλεϊ, Ρεπουμπλικανός από την Αϊόβα, πριν την έναρξη της ψηφοφορίας. Κατηγόρησε, επίσης, του Δημοκρατικούς πως πραγματοποίησαν καταστροφικές και αθέμιτες προσωπικές επιθέσεις στον υποψήφιο, ενώ για την υποστήριξή τους προς τους διαδηλωτές είπε χαρακτηριστικά: «Ενθάρρυναν τον νόμο του όχλου».
Η Νταϊάν Φεϊνστάιν, από την Καλιφόρνια, κορυφαία Δημοκρατικός της Επιτροπής, δήλωσε πως η κατάθεση του Κάβανο την περασμένη εβδομάδα θα πρέπει «να μας ανησυχεί όλους», επικαλούμενη «μια εχθρότητα και μια πολεμική αντίδραση που δεν είναι κατανοητή» από έναν υποψήφιο για το Ανώτατο Δικαστήριο.
Ο επικεφαλής της μειοψηφίας της Γερουσίας, Τσακ Σάμερ, Δημοκρατικός από την Νέα Υόρκη, αποκάλεσε τη διαμάχη «έναν λυπηρό επίλογο σε μια αυθάδη κλοπή της θέσης του δικαστή Σκαλία».
Μετά το οριακό αποτέλεσμα είναι σχεδόν βέβαιο πως οι Ρεπουμπλικανοί θα χρειαστούν στην Ολομέλεια την ψήφο του γερουσιαστή, Στιβ Ντέινς, από την Μοντάνα. Ο ίδιος θα βρίσκεται στον γάμο της κόρης του στην αναφερόμενη πολιτεία το Σάββατο, σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου του Κέιτι Σότλερ.
Ο γερουσιαστής, υποστηρίζει τον διορισμό του Κάβανο, αλλά η πρόθεσή του είναι να συνοδεύσει την κόρη του στην τελετή.
Είναι πιθανό ο Μιτς Μακόνελ να κρατήσει την ψηφοφορία ανοιχτή για ώρες, ώστε ο Ντέινς να επιστρέψει από την Μοντάνα και να υποστηρίξει με την ψήφο του, τον δικαστή.
Πριν τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας της Παρασκευής, οι Ρεπουμπλικανοί εξέφραζαν την αισιοδοξία τους για την έκβασή της.
«Αισθάνομαι γενικά, ότι είναι μία πολύ θετική εξέλιξη ότι επρόκειτο για ισχυρισμούς που δεν αποδείχθηκαν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Τομ Τίλις από την Βόρεια Καρολίνα, που πέρασε τρεις ώρες μελετώντας τα συμπεράσματα της αναφοράς του FBI για τον Κάβανο.
Οι γερουσιαστές είχαν πρόσβαση στην αναφορά σε ειδικό χώρο με προδιαγραφές ασφάλειας, στο υπόγειο της Γερουσίας, καθώς επρόκειτο για υλικό, το οποίο χαρακτηρίστηκε ως απόρρητο.
«Δεν υπάρχουν σίγουρα ανησυχίες γι’ αυτήν την δικαστική φιλοσοφία. Δεν υπάρχουν ανησυχίες για τις γνώμες που περιγράφονται. Πρόκειται για μία νηφάλια απεικόνιση των γεγονότων», συμπλήρωσε ο ίδιος.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου