Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 20 Οκτωβρίου, 2018

  • Μαρτυρία για διακίνηση ναρκωτικών στη Φιλοσοφική του ΑΠΘ: «Μόλις αγόρασα» . Η δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ Ελένη Ιατρού δέχθηκε φραστική επίθεση από διακινητή ναρκωτικών που βρισκόταν μέσα στους χώρους του ΑΠΘ .
  • Επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες και χαλάζι από την Δευτέρα. Επιδεινώνεται ο καιρός, σε ολόκληρη τη χώρα, από την Δευτέρα 22 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τις νεότερες προβλέψεις της ΕΜΥ. .
  • Νέα στάση στο Μετρό, ακίνητα τα τρένα από τις 23:00 το βράδυ. Το Εργατικό Κέντρο Αθηνών ουσιαστικά ντρίπλαρε την δικαστική απόφαση που έκρινε παράνομη την στάση που είχε κηρύξει το πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο. .
  • Μαρτυρίες καταπέλτης για την αντίδραση των Αρχών στο Μάτι. Μεγάλη εντύπωση προκαλεί η σύγκριση της αντίδρασης των Αρχών στην Κινέτα με την ανταπόκρισή τους στο Μάτι. .
  • Απόρρητα κονδύλια: Πόσα χρήματα είναι και πού διανέμονται (φωτό). Πρόκειται για ένα ποσό συνολικού ύψους σχεδόν 18 εκατ. ευρώ που έχει προβλεφθεί στον προϋπολογισμό του 2017 για το τρέχον οικονομικό έτος.

Κόσμος

  • Στα όρια των επενδυτικών σκουπιδιών υποβάθμισε την Ιταλία η Moody’s. Χρέος, ελλείμματα και πολιτικές που δεν ισοδυναμούν με ατζέντα μεταρρυθμίσεων ήταν τα βαρίδια που οδήγησαν σε νέα υποβάθμιση της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας του ευρώ.
  • Σαουδική Αραβία: Ο Κασόγκι πέθανε μετά από συμπλοκή στο προξενείο. Δεκαοκτώ άτομα κρατούνται και δύο σαουδάραβες αξιωματούχοι αποπέμφθηκαν, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα της έρευνας του Ριάντ για την εξαφάνιση του βετεράνου δημοσιογράφου. .
  • Πέρασε με 80 ψήφους το πρώτο βήμα της συνταγματικής αναθεώρησης στην ΠΓΔΜ. Μάχη δόθηκε για βουλευτές του VMRO που απαιτούνταν για τον «χρυσό» αριθμό 80 εδρών. Η κυβέρνηση Ζάεφ μπήκε στην Ολομέλεια έχοντας εξασφαλίσει οκτώ έδρες. .
  • Δίωξη κατά μίας Ρωσίδας για απόπειρα παρέμβασης στις αμερικανικές εκλογές. Πρόκειται για την πρώτη Ρωσίδα που αντιμετωπίζει κατηγορίες σχετικά με τις εκλογές της 6ης Νοεμβρίου για το Κογκρέσο. .
  • Γερμανία: Κατηφόρα χωρίς τέλος για τα ποσοστά των κυβερνητικών κομμάτων. H Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) συγκεντρώνει 27% (-1%), ενώ το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα 14% (-3%). Οι Πράσινοι κερδίζουν τρεις μονάδες και φθάνουν στο 20%, ενώ σταθερή στο 16% παραμένει η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD), όπως και η Αριστερά στο 10% και οι Φιλελεύθεροι (FDP) στο 8%. .
  • Τουλάχιστον εξήντα οι νεκροί από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ινδία(vid). Εκατοντάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ Ντουσέχρα και το κάψιμο του ομοιώματος του δαίμονα Ραβάνα, .

Πολιτική

  • Ικανοποίηση της Αθήνας. Tα συγχαρητήρια Τσίπρα σε Ζάεφ. Την ικανοποίησή της για το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας στα Σκόπια, με την οποία εγκρίθηκε η έναρξη των διαδικασιών για συνταγματική αναθεώρηση ώστε να προχωρήσει η συμφωνία των Πρεσπών, εξέφρασε άμεσα η ελληνική κυβέρνηση .
  • Υπονοούμενα Καμμένου αλά VMRO για χρηματισμούς στα Σκόπια. Νέα, έμμεση διαφοροποίηση Καμμένου από την κυβερνητική γραμμή μετά το ενδοκυβερνητικό αλαλούμ. .
  • ΝΔ: Τι φοβάται ο Τσίπρας και δεν δημοσιεύει την επιστολή παραίτησης Κοτζιά;. «Η αλήθεια, όμως, αργά ή γρήγορα θα μαθευτεί» .
  • Ρήγας: Ουδέν μεμπτό με τα κοινοτικά κονδύλια του ΥΠΕΘΑ για το προσφυγικό. Καμιά κατασπατάληση δεν διαπιστώθηκε από τον έλεγχο, απαντά ο αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας στο Ποτάμι. Παραθέτει αναλυτικά τα 6 αιτήματα χρηματοδότησης που υπέβαλε το υπουργείο. .
  • Μονομαχία Μανιάτη και Σπίρτζη για το Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο. Βαριές αλληλοκατηγορίες. Μανιάτης: «Είναι κραυγαλέο οικονομικό σκάνδαλο σε 10 πράξεις. Γίνατε πλυντήριο των επιθυμιών του αναδόχου. Κύριε Σπίρτζη παραιτηθείτε». Υπαινιγμοί Σπίρτζη περί εξυπηρέτησης συμφερόντων ανταγωνιστών που θέλουν να πάρουν το έργο ενιαίο και φθηνότερα. Σπίρτζης: «Κατά τη γνώμη του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν έχει κανένα πρόβλημα η σύμβαση. Είμαι υπερήφανος που την καταθέτω. Δεν παραιτούμαι». .

Οικονομία

  • Στα όρια των επενδυτικών σκουπιδιών υποβάθμισε την Ιταλία η Moody’s. Χρέος, ελλείμματα και πολιτικές που δεν ισοδυναμούν με ατζέντα μεταρρυθμίσεων ήταν τα βαρίδια που οδήγησαν σε νέα υποβάθμιση της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας του ευρώ. .
  • Η Ελλάδα εκτός των χωρών που έχουν λάβει ευρωεπιστολή για τον προϋπολογισμό. Ειδοποιήσεις έχουν λάβει έως τώρα Βέλγιο, Ισπανία, Γαλλία, Πορτογαλία και Σλοβενία. Πιο σκληρή επιστολή έχει σταλεί στην Ιταλία. .
  • Υπ. Εργασίας: Από 1η Ιανουαρίου 2019 η αύξηση στον κατώτερο μισθό. Στην Κοζάνη, ο υφυπουργός Εργασίας, Νάσος Ηλιόπουλος ανακοίνωσε ότι, μέχρι το τέλος του χρόνου η κυβέρνηση "θα νομοθετήσει και η αύξηση του κατώτατου μισθού θα ισχύσει από 1 Ιανουαρίου 2019 .
  • Στο 0,1% έπεσε η ανάπτυξη στην Ιταλία το τρίτο τρίμηνο. Η Κομισιόν προειδοποίησε την Πέμπτη πως ο ιταλικός προϋπολογισμός για το 2019 συνιστά την μεγαλύτερη δημοσιονομική απόκλιση στην ιστορία του Συμφώνου Σταθερότητας. .
  • Πυρόπληκτοι συνταξιούχοι: Ένατη καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της κυβέρνησης, προκειμένου να ενημερωθούν για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. .

Αθλητισμός

  • Ολλάνδια: Οι οπαδοί του Άγιαξ μάζεψαν 75.000 ευρώ για άγαλμα του Κρόιφ!. Αίσθηση προκαλεί η κινητοποίηση των οπαδών του Άγιαξ, που έχουν συγκεντρώσει 75.000 ευρώ μέσα σε τρεις μήνες για να χρηματοδοτήσουν άγαλμα του Γιόχαν Κρόιφ, στην είσοδο του ομώνυμου σταδίου. .
  • «Πολύχρωμο» μήνυμα του γερμανού πρεσβευτή για τον αγώνα ΑΕΚ - Μπάγερν. Ο αγώνας για το Champions League θα γίνει την επόμενη εβδομάδα. .
  • Απορρίφθηκε η έφεση της ΑΕΚ και παραμένει το -3. Η αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ απέρριψε στο σύνολό της την έφεση της ΑΕΚ και παραμένει το -3 με το οποίο τιμωρήθηκε η Ένωση για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. .
  • Euroleague: Παρθενικές νίκες για Μπαρτσελόνα και Μακάμπι. Τις πρώτες τους νίκες στην Ευρωλίγκα πανηγύρισαν Μπαρτσελόνα και Μακάμπι Τελ Αβίβ στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της διοργάνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου