Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 2 Οκτωβρίου, 2018

  • Σύλληψη καθηγητή και δύο ιδιωτών για δωροληψία στη βόρεια Ελλάδα. Οι αρχές συνέλαβαν τη Δευτέρα στη βόρεια Ελλάδα, έναν καθηγητή και δύο ιδιώτες, στο πλαίσιο της διερεύνησης υποθέσεων δωροληψίας. .
  • Θεσσαλονίκη: Ποντίκια πάνω σε πάγκους των μικροπωλητών στη νέα παραλία. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, εκατοντάδες (κυριολεκτικά) ποντίκια βγαίνουν καθημερινά από τα φρεάτια και εισχωρούν στα τρέιλερ που εμπορεύονται τρόφιμα. .
  • Eντοπίστηκε κατακρεουργημένη σορός σε προχωρημένη σήψη στις εκβολές Κηφισού. Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Φλοίσβου του Λιμεναρχείου Σαρωνικού που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στο νεκροτομείο Αθηνών. .
  • Μυτιλήνη: 230 πρόσφυγες αναχώρησαν για τον Πειραιά. Στο σύνολό τους είναι μέλη οικογενειών, ή ανήκουν σε άλλες ευάλωτες ομάδες. .
  • Μυτιλήνη: Τρεις Ολλανδοί τουρίστες τραυματίστηκαν σε εκτροπή λεωφορείου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες το λεωφορείο δεν είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα, ενώ την ώρα του ατυχήματος ψιλόβρεχε.

  • Κόσμος
  • Ινδονησία: Δεκάδες σπουδαστές νεκροί σε εκκλησία που καταπλακώθηκε από τον σεισμό . Τα πτώματα 34 παιδιών, μαθητών μιας σχολής θεολογίας εντόπισε σωστικό συνεργείο, μέσα σε εκκλησία στο βόρειο τμήμα της νήσου Κελέβης, που χτυπήθηκε από κατολίσθηση λάσπης μετά τον σεισμό της Παρασκευής, σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό της Ινδονησίας. 
  • Τριπλασιάστηκαν τα κρούσματα χολέρας στην Υεμένη. Τα ύποπτα κρούσματα χολέρας στα κέντρα νοσηλείας που υποστηρίζει η Save the Children έχουν σχεδόν τριπλασιαστεί αφότου κλιμακώθηκαν οι μάχες στην επαρχία Χοντάιντα της δυτικής Υεμένης, σύμφωνα με τη βρετανική μη κυβερνητική οργάνωση. .
  • Εσπινόσα: Αναντικατάστατος ο ΟΗΕ . Οι επικεφαλής κρατών και κυβερνήσεων των χωρών όλου του κόσμου έστειλαν ένα σχεδόν ομόφωνο μήνυμα υποστήριξης του συστήματος πολυμερούς συνεργασίας κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, τόνισε η πρόεδρος του σώματος τη Δευτέρα. 
  • Sun: Ο Τζόνσον θα προσπαθούσε να αναβάλει το Brexit εάν γινόταν πρωθυπουργός. Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, διαβεβαίωσε ανώτερα στελέχη του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος ότι θα καθυστερούσε κατά τουλάχιστον έξι μήνες το Brexit εάν γινόταν πρωθυπουργός. .
  • Δεν έγινε αποδεκτή η παραίτηση του Γάλλου υπουργού Εσωτερικών. Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Ζεράρ Κολόμπ, υπέβαλε χθες την παραίτησή του με τα Ηλύσια Πεδία, χωρίς ωστόσο να γίνει αποδεκτή. .

Πολιτική

  • Νέο «άδειασμα» Κοτζιά σε Καμμένο για το δημοψήφισμα στα Σκόπια. Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, επανέλαβε ότι το δημοψήφισμα στα Σκόπια δεν αποτελεί νομικό όρο ή προϋπόθεση για τη συμφωνία, επικαλούμενος σχετικό χωρίο του κειμένου που υπεγράφη στις Πρέσπες. .
  • Μπουτάρης: Μπορεί να είμαι δήμαρχος και μετά την 1η Σεπτεμβρίου 2019 . Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 και εάν θα διεκδικήσει εκ νέου το δημαρχιακό θώκο. .
  • ΝΔ: Κατέρρευσε το παραμύθι – Στον προϋπολογισμό και οι περικοπές συντάξεων. Όπως τονίζει η ΝΔ στο προσχέδιο του προϋπολογισμού περιλαμβάνονται τελικά και οι νέες περικοπές των συντάξεων που μόνοι τους ψήφισαν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την 1η Ιανουαρίου 2019. .
  • Απάντηση Σταύρου Θεοδωράκη σε προκλητικό δημοσίευμα τουρκικής εφημερίδας. Με ανάρτησή του στο Facebook ο Σταύρος Θεοδωράκης απαντά σε δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Sözcü η οποία τον καταγγέλλει γιατί, όπως γράφει, παραβίασε τα σύνορα κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Αγαθονήσι. .
  • ΥΠΟΙΚ για Προϋπολογισμό: Τα δύο σενάρια για την περικοπή ή μη των συντάξεων. Για το θετικό σενάριο το υπουργείο Οικονομικών επικαλείται «ικανοποιητικές δημοσιονομικές επιδόσεις των ετών 2015-2018, καθώς και τη βελτίωση των μακροοικονομικών μεγεθών της ελληνικής οικονομίας» .

Οικονομία

  • Ο Fitch υποβάθμισε 20 τράπεζες της Τουρκίας. Ο οίκος αξιολόγησης Fitch προχώρησε στην υποβάθμιση της αξιολόγησης 20 τουρκικών τραπεζών σε «ΒΒ-» από «ΒΒ», κλιμακώνοντας τις πιέσεις προς το χρηματοπιστωτικό σύστημα της γειτονικής χώρας. 
  • Στουρνάρας: 701 δισ. ευρώ μπορεί να κοστίσει στην Ελλάδα η κλιματική αλλαγή. Το ΑΕΠ της Ελλάδας μπορεί να μειώνεται κατά 2% σε ετήσια βάση μέχρι το 2050 και ακόμη περισσότερο μέχρι το 2100, εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, υπογράμμισε ο Γιάννης Στουρνάρας. 
  • Μήνυμα Ρέγκλινγκ: Οι θεσμοί θα πάρουν την απόφαση για τις συντάξεις. "H Ελλάδα έχει παρουσιάσει δυο σενάρια, και με περικοπές και χωρίς, καθώς οι συζητήσεις με τους θεσμούς συνεχίζονται, και είναι καλό να έχουμε τις δυο πιθανότητες " .
  • Ανησυχία στο Eurogroup για ιταλικό χρέος-Θα μειωθεί, λέει ο Τζιοβάνι Τρία. «Το ιταλικό δημόσιο χρέος το 2019, πρόκειται να μειωθεί», δηλώνει ο Ιταλός υπουργός οικονομικών, Τζοβάνι Τρία. 
  • Νέο τουρκικό-ρωσικό deal: Η Gazprom πούλησε το μερίδιο της σε Bosphorus Gaz. Η πώληση, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Interfax επικαλούμενο πηγή που γνωρίζει τα πεπραγμένα πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου