Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου, 2018

  • Μίτσελ: Η δυσαρέσκεια αποδεικνύει πως οι Πρέσπες είναι καλή συμφωνία. Νέα αμερικανική στήριξη για την συμφωνία των Πρεσπών λίγο πριν την κρίσιμη πρώτη ψηφοφορία στα Σκόπια. 
  • Προφυλακιστέοι οι 5 από τους 7 κατηγορούμενους για διακίνηση ναρκωτικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αστυνομικός επικαλέστηκε το υπηρεσιακό του καθήκον στην ανακρίτρια διαφθοράς. 
  • Έκτακτα δρομολόγια από Aegean και Olympic Air για τους επιβάτες της Cobalt. Οι ειδικοί ναύλοι αφορούν αποκλειστικά επιβάτες που θα προσκομίσουν αντίγραφο του εισιτηρίου της Cobalt Air και για κρατήσεις που θα πραγματοποιηθούν από σήμερα έως και τις 30.11.2018 με περίοδο ταξιδίου το ίδιο διάστημα. 
  • Παλαιό Φάληρο: Μια ληστεία δεν ήταν αρκετή- Καρέ καρέ η στιγμή της ληστείας. οι άγνωστοι δράστες, που επέβαιναν σε αυτοκίνητο έσπασαν με την πρόσοψη κοσμηματοπωλείου.

Κόσμος

  • Νικαράγουα: Δεκάδες νεκροί από τις σφοδρές βροχοπτώσεις. Καταρρακτώδεις βροχές εκδηλώνονται από τη Δευτέρα στη χώρα και τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να διαρκέσουν αρκετές ημέρες ακόμη, λόγω ενός βαρομετρικού χαμηλού. 
  • Γερμανία: Ιστορικά χαμηλά ποσοστά για τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού . Τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού στη Γερμανία βρίσκονται σε ιστορικά χαμηλό ποσοστό. Από συνολικά 53,5% που συγκέντρωσαν κατά τις εκλογές του 2017, έχουν φθάσει σήμερα οριακά στο 39%. 
  • Βραζιλία δημοσκόπηση: Στο 59% ο ακροδεξιός Μπολσονάρου . Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, που διενεργήθηκε από το ινστιτούτο Datafolha για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου Globo, ο Μπολσονάρου συγκεντρώνει πλέον το 59% των προθέσεων ψήφου και ο Αντάτζι το 41%. 
  • Όρμπαν σε ΕΛΚ: Θέλω να μείνω αλλά δεν αλλάζω . Την επιθυμία του να παραμείνει μέλος του ΕΛΚ εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, στη συνάντηση πριν από τη Σύνοδο κορυφής, δήλωσαν στη EURACTIV πηγές προσκείμενες στο θέμα. 
  • Γάζα: Νέα προειδοποίηση του ΟΗΕ.Τεταμένη η συνεδρίαση του Σ.Α. Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ στη Μέση Ανατολή, ο Βούλγαρος Νικολάι Μλαντένοφ, προειδοποίησε ξανά χθες τοποθετούμενος ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας εναντίον του κινδύνου να ξεσπάσει νέα, «καταστροφική» σύρραξη στη Λωρίδα της Γάζας. 

Πολιτική

  • Δούρου: Στη Μάνδρα μέσα σε δύο χρόνια καλύψαμε κενό δεκαετιών . «Φωνές ύαινας σα να προσπαθούν να επηρεάσουν τη δικαιοσύνη» - «Αθροίζουν με χυδαίο τρόπο νεκρούς και παίζουν πάνω σε εθνικές τραγωδίες».
  • Μητσοτάκης: Να πολεμάμε το μίσος το λαϊκισμό τη μισαλλοδοξία και το διχασμό. "Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπήρξε ένας άνθρωπος βαθιά δημοκράτης. Γνώριζε πολύ καλά, όμως, ότι το δέντρο της Δημοκρατίας πρέπει να ποτίζεται συνεχώς".
  • Μήνυμα Κοτζιά πως το ΠΡΑΤΤΩ θα συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση. Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών επιτέθηκε ανοιχτά στον Πάνο Καμμένο, λέγοντας πως το υπουργείο Άμυνας δεν μπορεί να λειτουργεί ως «ΥΠΕΞ νούμερο δύο», ενώ προσκάλεσε την κυβέρνηση να δημοσιοποιήσει την επιστολή παραίτησής του. 
  • Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Διψήφιο προβάδισμα ΝΔ, μουρμούρα ΣΥΡΙΖΑ για τους ΑΝΕΛ. Διαιρεμένη η κοινωνία για τις προοπτικές της συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά και απογοητευμένη με τις επιδόσεις της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πριν καν την παραίτηση Κοτζιά. 
  • Γεννηματά: Θα προστατεύσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα με κάθε τρόπο. Δηλώσεις της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, στο περιθώριο του επεισοδίου με το Τουρκικό σκάφος Μπαρμπαρός. 

Οικονομία

  • Ο Fitch αναβάθμισε καλυμμένα ομόλογα ελληνικών τραπεζών. Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch αναβάθμισε το αξιόχρεο δύο προγραμμάτων καλυμμένων με στεγαστικά δάνεια ομολόγων ελληνικών τραπεζών. 
  • Σε επαφή με διεθνείς οίκους αξιολόγησης η ιταλική κυβέρνηση. Μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα δημοσιευτούν οι αξιολογήσεις δύο οίκων για το αξιόχρεο της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης. 
  • Κομισιόν προς Ιταλία: Δεν έχουμε ξαναδεί τόσο μεγάλη δημοσιονομική απόκλιση. Δημοσιονομικό εκτροχιασμό, μεγάλο χρέος και παραβίαση των κανόνων για έγκριση του προϋπολογισμού από ανεξάρτητη Αρχή προσάπτει η Κομισιόν στην ιταλική κυβέρνηση, ζητώντας διευκρινίσεις πριν προβεί στην τελική της κρίση για το προσχέδιο του 2019. 
  • Ρίχνει τους τόνους η Ρώμη για την ευρω-κριτική για τον προϋπολογισμό. Οι αναμενόμενες παρατηρήσεις της Κομισιόν για τον προϋπολογισμό δεν είναι τίποτα παραπάνω από την τυπική διαδικασία διαπραγμάτευσης ανάμεσα στις Βρυξέλλες και τα κράτη-μέλη, υποστήριξε ο ιταλός πρωθυπουργός Κόντε. 
  • Σε κενό αέρος επιβάτες και προσωπικό μετά το λουκέτο στην Cobalt. H οριστική ανάκληση των εργασιών της Cobalt αποφασίστηκε μετά από σύσκεψη που σημειώθηκε στη 1.30 μετά το μεσημέρι, σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Μεταφορών.

Αθλητισμός

  • Euroleague: Παρθενικές νίκες για Μπαρτσελόνα και Μακάμπι. Τις πρώτες τους νίκες στην Ευρωλίγκα πανηγύρισαν Μπαρτσελόνα και Μακάμπι Τελ Αβίβ στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της διοργάνωσης. 
  • Euroleague: Ξέσπασε με «100άρα» στη Γκραν Κανάρια ο Παναθηναϊκός. Έχοντας πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και κορυφαίο τον Παπαπέτρου, ο Παναθηναϊκός «εκτέλεσε» την Γκραν Κανάρια (102-87) και πανηγύρισε το 2ο ροζ φύλλο αγώνα στη φετινή Ευρωλίγκα. 
  • Euroleague: Με τρομερό Μιλουτίνοφ ο Ολυμπιακός «καθάρισε» τη Μπασκόνια. O Oλυμπιακός, αν και βρέθηκε ακόμη και στο +19, καρδιοχτύπησε απέναντι στην Μπασκόνια, αλλά η κυριαρχία του Μιλουτίνοφ του έδωσε τη νίκη (85-80), μέσα στη Βιτόρια για το 2/2 στη φετινή Ευρωλίγκα. 
  • Στον αέρα οι διαδικασίες πώλησης του Γουέμπλεϊ. Αποσύρθηκε η πρόταση αγοράς. Η FA ήταν έτοιμη να πουλήσει το γήπεδο στο δισεκατομμυριούχο ιδιοκτήτη του ποδοσφαιρικού συλλόγου Fulham , έχοντας συνάψει συμφωνία ύψους σχεδόν £ 900εκ. .
  • Navarino Challenge 2018: Ο αθλητισμός ενώνει. 2.500 άνθρωποι από 36 χώρες συμμετείχαν σε 28 δράσεις μέσα σε 50 ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου