Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 16 Οκτωβρίου, 2018

  • TAZ: Παγίδα θανάτου ο Έβρος για τους πρόσφυγες. H εφημερίδα TAZ του Βερολίνου, αναφέρεται στο συνοριακό πέρασμα του Έβρου και τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τους πρόσφυγες που επιχειρούν να διασχίσουν τα νερά του ποταμού. 
  • ΟΗΕ: Ζωντανές οι προοπτικές για συνολική διευθέτηση του Κυπριακού. Σύμφωνα με ανεπίσημο αντίγραφο της έκθεσης που επιδόθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, ο γ.γ. του ΟΗΕ εκτιμά ότι οι προοπτικές μιας συνολικής διευθέτησης μεταξύ των κοινοτήτων του νησιού, παραμένουν ζωντανές.
  • Νιγηρία: 60 νεκροί από φωτιά σε πετρελαϊκό αγωγό . Εξήντα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από πυρκαγιά που ξέσπασε την Παρασκευή σε πετρελαϊκό αγωγό, στη νοτιοανατολική Νιγηρία. 
  • ΠΟΣΔΕΠ κατά Ρουβίκωνα για το στέκι-Δεν είναι ξέφραγο αμπέλι τα Πανεπιστήμια. "Καλούμε την Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες τις και να εκτελέσει το συντομότερο το καθήκον της".
  • Επίθεση με μολότοφ στο Αστυνομικό Τμήμα στην Ομόνοια, τέσσερις τραυματίες. Τέσσερις αστυνομικοί έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο, ενώ οι δράστες προκάλεσαν σοβαρές ζημιές και σε υπηρεσιακά οχήματα. 
  • Το Πατριαρχείο Μόσχας αποφάσισε να κόψει κάθε δεσμό επικοινωνίας με Φανάρι. Μετά απο πολύωρη συνεδρίαση της Σύνοδου του Πατριαρχείου Μόσχας στο Μινσκ, υπό την προεδρία του Πατριάρχη Κύριλλου, ανακοινώθηκε ότι η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία αποφασίσε να διακόψει όλους τους δεσμούς επικοινωνίας με το Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης.

Κόσμος

  • Δύο ισχυροί σεισμοί 6,3R και 6,7R ανοικτά της Νέας Καληδονίας . Δύο ισχυρές σεισμικές δονήσεις καταγράφηκαν μέσα σε 45 λεπτά στα Loyalty Ιslands που βρίσκονται στον Ειρηνικό, ανατολικά της Νέας Καληδονίας. .
  • Βραζιλία: Ο ακροδεξιός Μπολσονάρου παραμένει φαβορί για τον β' γύρο των εκλογών. Νέα δημοσκόπηση που μεταδόθηκε χθες, επιβεβαιώνει ότι ο ακροδεξιός υποψήφιος για την προεδρία της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρου, παραμένει το μεγάλο φαβορί ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών, την 28η Οκτωβρίου, με ποσοστό 59% στη πρόθεση ψήφου, ενώ ο αντίπαλός του, ο κεντροαριστερός υποψήφιος Φερνάντου Αντάτζι, περιορίζεται στο 41%. .
  • Δεκάδες κρούσματα Έμπολα στο Κονγκό μέσα σε μία εβδομάδα. Οι αρχές της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό επιβεβαίωσαν 33 κρούσματα του αιμορραγικού πυρετού που προκαλεί ο ιός Έμπολα την περασμένη εβδομάδα. .
  • Η Μπόκο Χαράμ εκτέλεσε εργαζόμενη σε ανθρωπιστική οργάνωση. Τον προηγούμενο μήνα, δολοφονήθηκε μια μαία της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου, που επίσης είχε απαχθεί. .
  • Τραμπ: Ουδείς γνωρίζει αν είναι επίσημη η εκδοχή του Ριάντ για τον Κασόγκι . Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε ότι είναι ενήμερος για την πληροφορία που μεταδόθηκε από ΜΜΕ κατά την οποία η κυβέρνηση της Σ. Αραβίας ενδέχεται να ανακοινώσει πως ο αγνοούμενος Τζαμάλ Κασόγκι δολοφονήθηκε κατά τη διάρκεια ανάκρισης που είχε δοθεί από το Ριάντ. .

Πολιτική

  • Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο υπό τον Τσίπρα. Είναι το πρώτο υπουργικό που διενεργείται στον απόηχο των αναταράξεων μεταξύ Πάνου Καμμένου και ΣΥΡΙΖΑ για τις αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα και το Σκοπιανό. .
  • Στην Κύπρο ο Προκόπης Παυλόπουλος. Την Κύπρο επισκέπτεται σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, μετά από πρόσκληση του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Συλλούρη. .
  • ΚΙΝΑΛ: Αν δεν μπορούν να μαζέψουν τους κουκουλοφόρους, ας φύγουν. Την επίθεση αγνώστων στο Α.Τ Ομονοίας καταδίκασε το ΚΙΝΑΛ. .
  • Πουλάκης κατά Πολάκη: Ούτε σε ταβέρνα δεν θα έλεγα περί φυλακίσεων. Ο γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών παρατήρησε ότι οι εκλογές μπορούν να κερδηθούν αποκλειστικά με το κυβερνητικό έργο. .
  • Κοτζιάς: Η ΠΓΔΜ να καταλάβει πως δεν υπάρχει λύση χωρίς αποδοχή των Πρεσπών. Μετά την συμμετοχή του στο Συμβούλιο των ΥΠΕΞ της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο Νίκος Κοτζιάς δήλωσε πως οι υποσχέσεις των αντιπολιτεύσεων σε Ελλάδα και ΠΓΔΜ για καλύτερη συμφωνία δεν βγαίνουν ούτε με παιδικά μαθηματικά. .

Οικονομία

  • Κατατέθηκε στην Κομισιόν το προσχέδιο του προϋπολογισμού. Από την αξιολόγηση του προϋπολογισμού θα κριθεί εν πολλοίς εάν οι εταίροι θα δεχτούν να μετατεθεί ή ακυρωθεί η κατάργηση της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις. .
  • Εκτόξευση του ελλείμματος στις ΗΠΑ το πρώτο οικονομικό έτος Τραμπ. Τρεις εβδομάδες πριν τις εκλογές για το Κογκρέσο τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών καταδεικνύουν αύξηση του ελλείμματος κατά 17% σε σχέση με το οικονομικό έτος 2017. .
  • Δεν αποκλείει αύξηση της τιμής του ρεύματος ο Σταθάκης- Τι είπε για Καμμένο. Σε ό,τι αφορά την εξαγορά από τη ΔΕΗ εταιρείας στην ΠΓΔΜ ο Γιώργος Σταθάκης υποστήριξε ότι «την αποτίμηση της εταιρείας έκαναν δύο διεθνείς αξιολογητές, αυτοί διαμόρφωσαν το τίμημα». .
  • Στο βωμό του πλεονάσματος οι επιστροφές φόρων και οι δημόσιες επενδύσεις. Το πρωτογενές πλεόνασμα ήταν σχεδόν διπλάσιο του στόχου, όμως εν πολλοίς αυτό οφείλεται σε καθυστερήσεις στις επιστροφές φόρων και σε αστοχία στο Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων. .
  • ΣΕΒ: Χωρίς ξεκάθαρη γραμμή πλεύσης η κυβέρνηση – Ενισχύεται η αβεβαιότητα. «Η προεκλογική αμφιθυμία στην άσκηση οικονομικής πολιτικής αυξάνει την αβεβαιότητα» .

Αθλητισμός

  • Πάρτι στην έδρα της Ισπανίας έκανε η Αγγλία. Η Αγγλία «έκλεισε το σπίτι» της Ισπανίας με ένα μαγικό πρώτο ημίχρονο, και την ανάγκασε να νιώθει… ευχαριστημένη που έχασε μόνο 2-3 υποχρεώνοντάς τη, στην πρώτη ήττα εντός από το ματς με την Ελλάδα το 2003. .
  • «Φάντασμα» η Εθνική κόντρα στη Φινλανδία. Tραγική εμφάνιση από την Εθνική μας ομάδα στον «τελικό» με τη Φινλανδία και δίκαιη ήττα 2-0, η οποία την απομακρύνει από το στόχο της πρωτιάς στον όμιλο. Ασύνδετο, φλύαρο και χωρίς φαντασία στο παιχνίδι του το σύνολο του Σκίμπε, που βρέθηκε πίσω στο 46’ από τον Σόιρι. .
  • Τουρκία: Mε ποινή κάθειρξη έως και 12 χρόνια κινδυνεύει ο Τουράν (VIDEO). Το περιστατικό σημειώθηκε σε νυχτερινό κέντρο στην Κωνσταντινούπολη και ντοκουμέντο της… σφοδρής σύγκρουσης των δύο διάσημων για τα μάτια της ωραίας συζύγου του Μπασακσεχίρ, αποτυπώθηκε από κάμερα κλειστού κυκλώματος και ήρθε στο φως της δημοσιότητας από τα εγχώρια ΜΜΕ. .
  • Επίσημα στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός ο Κώστας Κωνστάντος. Ο Κωνστάντος πήγε τη Δευτέρα στα γραφεία της ΠΑΕ και είχε συνομιλία με τα μέλη της διοικούσας επιτροπής .
  • Πάτησε τον Πανιώνιο και έγραψε ιστορία ο Ήφαιστος!. Μεγάλη ημέρα για το μπάσκετ της Λήμνου. Ο Ήφαιστος σάρωσε με 86-64 τον Πανιώνιο και έγραψε ιστορία… .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου